Herrer senior A og B: Årets første tellende kamp for MSA

Kvalifisering til NM spilles hvert år i mars og i år var intet unntak. Surnadal fra 3.divisjon var motstandere i Sodvinhallen. Mange tilskuere hadde tatt turen og det var god stemning da kampen ble blåst i gang klokken 19.00 Mandag kveld.

Surnadal som er nyopprykket til 3.divisjon gikk i strupen på oss med en gang, og produserte veldig mye nesten de første 15 minuttene. Mange hjørnespark og mange innlegg fra kant, uten at de skapte de helt store sjansene. Vi blokkerte skuddene og vant de fleste duellene inne i egen boks. Vi klarte ikke få til vårt eget spill og det ble mye langt i starten. Utover i omgangen fikk vi tak i ballen litt mer, og kom oss litt mer inn i kampen, og etter 31 minutter kombinerer vi oss fint inn i 16 meteren til gjestene. Ballen ender opp hos Pål Fredrik som er iskald og sender oss i ledelsen. Etter dette jevner kampen seg ut og det blir mye nesten hos begge lag. 43 minutter spilt, og vi får ett hjørnespark. Petter vinner duellen og vi er veldig nær 2-0. Kun en mesterlig redning på strek hindrer en dobling. Bare minuttet senere gir vi bort ballen og Surnadal slår en lang pasning fra stopper til motsatt ving. (som de hadde ca. 100 av i denne kampen) ballen går helt ned til dødlinja. De får slått inn og ballen ender til slutt ut 45 grader og pang så er utligningen et faktum. Kjedelig på overtid. Vi gjennomfører en god omgang og er fullt på høyde med dem siste 30min.

2.omgangen starter litt som første omgang. De går ut i høyt tempo og presser oss langt tilbake på banen. Vi har mer enn nok med å klarere. Etter 10 minutter roer det seg litt ned og vi er litt mer med i kampen igjen. 64 minutter spilt, og de kjemper seg inn bak oss. En avslutning fra skrått hold reddes av Rønning som må gi retur. Surnadal er først på den og tar føringen med 1-2. Etter 68 minutter vinner vi en corner. Glimrende slått på bakre stolpe der Petter har dratt seg helt fri, men avslutningen går dessverre utenfor. Under minuttet senere slår Surnadal en lang ball inn i bakrom som de jager. Vår Keeper kommer ut og vi knoter det til i duell med egen spiller. Ballen går derfor fri og Surnadal kan trille ballen i et tomt mål. 3-1.

72 spilte minutter og Knut vender bort 3 mann på egen halvdel. Han vender spillet glimrende til Ole Martin som finner Pål Fredrik inne i feltet. Han drar av en sjanseløs Surnadal forsvarer og tupper ballen inn i lengste hjørne. 3-2 og det er igjen kamp om avansementet. Nå bølger kampen frem og tilbake med ganske store rom begge veier. 79 minutter passert da de fyrer av ett skudd fra 16 meter. Rønning redder, men bortelaget er først på returen. 4-2 og det ser litt mørkt ut. Kampen fortsett og bølge frem og tilbake. På Overtid kontrer vi inn 4-3. Trym slår en flott pasning inn på første stolpe. Håkon har dratt seg fri og setter ballen vakkert i mål. Vi rekker ikke noen stor sluttspurt etter dette og kamper ender 3-4.

Mye bra å ta med sag fra denne kampen. Vi jobber og sliter. Løper det vi er gode for og kjemper så lenge kreftene holder. Duellspillet er mange hakk opp fra tidligere og de tar oss ikke på det fysiske. Det er bra. Dessverre litt småting som gjør at alt i alt så fortjener Surnadal å gå videre.

6-8 i målsjanser.

Laget: 4-3-4 - Eirik Rønning, Edvard Spjøtvold, Martin Singsdal Volden, Petter Øyen Lernes, Torje Halsan, Knut Bugten, Daniel Kaald Estrin, Pål Fredrik Simonsen, Petter Sødahl, Håkon Aarvaag, Kristian Haugen.

Inbyttere: Tor-Ove Myhre Møllevik (30min) Ole Martin Langø (24min) Håkon Volla Langø (15min) Trym Johansen (8min)

Mål: Pål Fredrik Simonen (31 min og 72 min) og Håkon Aarvaag (90min)