KIL/Hemne: Seier på andre forsøk

KH-jentene tok kraftig revansj for tapet i serieåpningen ved å sende Hønefoss på påskeferie med 0-3 i kofferten.

Serieåpningen borte mot Fyllingsdalen var ikke noe å skrive hjem om, bokstavelig talt. 0-3 i Bergen var til og med veldig fortjent til hjemmelaget.

Mye sto derfor på spill i kamp nummer to for sesongen. Hønefoss er tippet langt oppe på tabellen, men tapte også sin første kamp, knepent hjemme mot Øvrevoll Hosle. Ett tap i kamp nummer to ville derfor gi en veldig dårlig inngang til påsken for begge lag. Kanskje spesilt for oss, når vi vet at en vanskelig bortekamp mot seriefavoritt Tromsø venter rett etter påsken.

Vi så tidlig i kampen mot Hønefoss at det var ett revansjelystent KH-lag som tok tak i kampen mot Hønefoss. For selv om lagene rent taktisk på mange måter nullet hverandre ut, så var det våre jenter som vant de fleste og viktigste duellene. Og 0-0 til pause var for så vidt ikke urettferdig, men vi registrerte likevel de klart største sjansene til oss.

I andre omgang ble spillovertaket fordel KIL/Hemne større. Spesielt i første halvdel av omgangen, så skjer det meste på gjestenes halvdel. Vi er god i gjenvinningsfasen, og varierer veldig bra mellom høyt og lavt press. Etter ca 70.minutter får vi lønn som fortjent. Sara Andersen lemper ballen i bakrom, hvor navnseøster SaraHB parkerer Hønefoss-stopperne, og fra ca seksten meter tupper ballen forbi en utrusende Hønefoss-keeper. 2-0 kommer bare tre minutter seinere, og igjen er det mye Sara. Sara Eggesvik spiller fri Amalie på høyrekanten, og det harde innlegget langs bakken møtes av søster Sara HB på bakre stolpe som kontrollert setter inn nummer to for dagen. Hønefoss får lov å eie mye ball på slutten av omgangen, men skaper absolutt ingen ting foran vårt mål. Vi er nærmere 3-0 når Marita spilles alene gjennom med keeper, men avslutningen fra skrått hold reddes av keeper. Vi skulle likevel få ett tredje, når vi på overtid, etter corner, klarer å sette ballen i mål etter flere avklaringer på strek fra Hønefoss. Nok en gang er det HB, som dermed sikret seg et ekte hattrick, og i tillegg ordnet en flott opptakt til påsken for hele laget.

Foruten å feire seier i garderoben etter kampen, så ble det også markert en avslutning på Madelen Rønvik sitt opphold i KIL/Hemne. Det har lenge vært avklart at hun nå trapper ned noe, og spiller 3.divisjon for hardtsatsende Malvik rsten av sesongen. I tillegg skal hun også konsentrere seg om studier, og ikke minst dommergjerningen. Vi takker "Madde" for den enorme innsatsen hun har lagt ned i KIL/Hemne, og ønsker henne all hell og lykke fremover.