KIL/Hemne: Fortjent tap mot Tromsø


Vi må være ærlige og si at vi ikke var i nærheten av poeng mot Tromsø. Nå må vi øve mer.

Foto: Pål Jakobsen/TIL2020

Etter å ha hatt følelsen av å ha blitt frarøvet poeng forrige helg hjemme mot Hønefoss, så var det et revansjelystent lag som reiste opp til nord. Vi vet imidlertid at kampene mot Tromsø (tidligere Fløya) alltid er tøffe. Det skulle vise seg å bli tøft denne gangen også.

Vi hadde brukt den siste uka på å klargjøre spillere fra skader, og det var bare var toppscorer Sara HB som manglet fra forrige helgs kamp når dommeren blåste i gang kampen i Tromsø. Vi skal ikke skylde på skader, men det så dessverre ut som en litt "skadet" gjeng som stilte opp mot Tromsø. Borte var mye av aggressiviteten og duellstyrken som har kjennetegnet oss i innledningen av denne sesongen. Hjemmelaget vant de fleste dueller og påfølgende andreballer, og presset oss tilbake på banen i store deler av kampen. Kun i korte perioder var vi inne på Tromsøs banehalvdel, og vi noterte kun en ordentlig målsjanse i løpet av 90 minutter. Helt på slutten av kampen hadde vi riktignok noen cornere, og med veldig mye tur så hadde vi tatt med oss et poeng hjem, men det hadde vært et skikkelig ran. I ettertid skal vi være veldig fornøyde med at Tromsø kun scoret ett mål på alle sine sjanser, da ballen ved minst ett par anledninger nærmest trillet langs målstreken.  

På mange måter er det lettere å fordøye et fortjent nederlag, enn poeng vi mister på slutten av kamper hvor vi føler at vi har fortjent bedre. Selv om skuffelsen var stor også denne gang, så var det mer grunnet egen prestasjon enn tapte poeng.

Nå får vi muligheten til å revansjere oss allerede onsdag ettermiddag, da vi møter Nardo (2.div) til 1.runde NM på Nissekollen i Trondheim (kl.1800 for dere som ønsker å se).  Deretter venter ny tøff seriekamp hjemme mot Medkila førstkommende søndag. Medkila som tok sine første poeng denne helga, og for alle viste at det ikke eksisterer lette kamper i denne divisjonen.

Kampfakta:
Alfheim Stadion, 1.mai 2022
1.divisjon Kvinner
TIL2020 – KIL/Hemne 1-0 (1-0)

120 tilskuere

Instatfakta:
Skudd på mål: 3-1
Ballinnehav: x-x
Corner: 9-8

Mål:
1-0, 41.min Ina Birkelund
 
Laget: Ingvild Bergan Grøtting – Sigrid Bloch-Hansen, Sara Bjørgum Andersen, Solfrid Vaagan Hofset - Madelen Rønvik (Eivor Grindeland) – Ane Eggen (Anne Marte Halset), Ingrid Borgen, Sofia Krossøy (Hanne Pedersen), Maren Snekvik, Amalie Hoftun Bjerksæter (Maiken Bakke) – Naomi Tche (Mari Halgunset).