KIL/Hemne: Hanne sikret verdifulle poeng mot Medkila

Vi stanget og stanget mot et godt forsvar og en god keeper, men på overtid fikk vi heldigvis lønn for strevet.

Det er ikke til å legge skjul på at forrige kamp mot Tromsø, som må betegnes som «sesongverste», samt en tropp med mange småskader gjorde oss litt usikker før kampen mot Medkila.  I tillegg forventet vi et Medkila full av selvtillit etter at de tok sesongens første seier forrige helg mot Fortuna.

Mellom Tromsø-kampen og denne hadde vi også spilt cup-kamp mot Nardo i Trondheim, den endte med seier ed hele 12-0 og vi fikk der også mulighet til å rullere på spillertroppen.

Men Anders sitt mantra om at hver eneste duell er like viktig og skal vinnes, så ut til å gi god effekt allerede fra start av kampen.

Det tok ikke mer enn tre minutter før vi hadde skapt den første store sjansen, Anne Marte som var spiss for første gang i sin karriere, er der hvor en spiss skal være og kommer seg helt løs på ca 11-metersmerket. Men en god Medkila-keeper rykker ut, gjør seg stor og klarer å få opp en hånd som redder skuddet fra Anne Marte. Like etter er vi farlig frempå på corner, men etter klabb og babb på målstreken til Medkila får deres keeper nok en gang kontroll på ballen. Slik fortsatte hele første omgang med et kjør mot bortelagets mål, uten at Medkila kunne notere seg for en eneste sjanse. Våre to største muligheter i tillegg til de nevnte kommer begge på langskudd, først ved MariH som fra cirka 25 meter skyter til høyre for keeper, men Sjåfjell fra Medkila strekker seg så lang hun er og får bokset ballen til corner. Sterk prestasjon både av Mari og Medkila sin keeper som fortjent også kommer på rundens lag i 1.divisjon. Cirka 5 minutter før pause smeller det fra cirka 20 meter når Sofia får en ypperlig anledning til å skyte på halvspretten, men dessverre, det knallharde skuddet går i tverrligger og tilbake på banen uten at vi får satt returen i mål. Godkjent førsteomgang av oss, bortsett fra det å omsette store sjanser til mål da.

I andre omgang klarer vi ikke å holde like godt trykk på motstanderen, selv om vi fremdeles er det førende laget. Men vi blir litt for upresise på siste tredelen, og skaper mindre i denne omgangen enn i første. Likevel har vi mer enn nok sjanser til å avgjøre, selv om vi ved et par tilfeller også var truet av Medkila på dødballer. Men borteseier i denne kampen hadde vært et ran. Derfor er det så utrolig fortjent når innbytter Hanne i det 91.minutt sikter seg inn med sin venstre fot og ballen seiler inn helt borte ved lengste stolpe. En scoring som utløste herlige jubelscener hos våre spillere, men som selvfølgelig var bitter å svelge for det unge og godt kjempende Medkila-laget.

Totalt sett en svært viktig seier for oss, og vi jumper litt oppover på en svært tett tabell. Fremdeles har vi mye å på i forhold til de beste prestasjonene denne sesongen, men kampen gir selvtillit inn mot de tøffe kampene som kommer. Veldig positivt også at vi gjør alle fem byttene, og at det bidrar til å gjøre oss friskere mot slutten av kampen. Til slutt er altså innbytterne Naomi og Hanne de som fikser seiersmålet.

Neste helg reiser vi til Kristiansand, hvor vi skal spille mot Amazon på ærverdige Kristiansand Stadion (Levermyr stadion i Grimstad er opptatt med friidrettsstevne denne helga). I NM har vi igjen fått æren av å ta imot RBK til NM-kamp torsdag 19.mai. Vi håper på «fulle hus» når vi kommer så langt.