KIL/Hemne: Ingrid Borgen i troppen mot Fyllingsdalen


Grunnspillet i kvinnenes 1.divisjon er halvspilt etter runden forrige helg. Nå skal «returkampene» spilles, og for KIL/Hemne sin del er det Fyllingsdalen som blir første kamp i andre halvdel.

Foto: Odd Løvset/Hordalandsfotball

For ordens skyld, etter at grunnspillet er ferdig skal det også i år spilles sluttspill. Sluttspill «topp 4» for de fire beste etter grunnspillet, hvor nummer en rykker opp til toppserien, og nummer to spiller kvalik om opprykk.  For plassene 5-10 på tabellen spilles det et sluttspill, hvor det gjelder å unngå de to nederste plassene, som gir nedrykk. I tillegg til dette ligger det en liten bonus (kronebeløp) som blir større jo høyere man kommer på tabellen. Poengene fra grunnspillet tar man med seg.

For KIL/Hemne sin del så er det lov å være fornøyd med poengfangsten etter de første ni kampene. Laget har samlet 14 poeng, og ligger på en femte plass, likt i antall poeng med Fyllingsdalen som ligger på fjerde. Det er likevel lov å håpe på en enda bedre siste halvdel, spesielt med tanke på å ta flere poeng på bortebane, hvor det kun har blitt ett poeng så langt.

Nettopp Fyllingsdalen er første motstander når lagene møtes for andre gang søndag. Ett lag som var nyopprykket fra fjorårssesongen, men som har overrasket de fleste. Som med oss, har også bergenserne tatt de fleste poengene på hjemmebane, og kun plukket to poeng borte. Det skal derfor være muligheter når de i morgen kl. 1500 møtes på Trøndelag sparebank Arena til å revansjere tapet fra serieåpningen. Nå vet vi hva som møter oss, og vi er sikker på at våre jenter sterkt ønsker seg tre poeng og fortsatt heng på kampen om topp 4 på tabellen.

Vi stiller en tilnærmet skadefri tropp denne helga, og ekstra gledelig er det at Ingrid Borgen er i troppen for første gang denne sesongen etter å ha prioritert jobb og studier i første del av 2023. Så er det både veldig hyggelig og selvfølgelig et lite problem (sportslig) for oss at Sara Eggesvik spiller sin siste kamp før hun slutter seg til Filippinenes landslag som skal forberede seg til VM som starter i Australia i juli. Vi er uansett veldig stolt, og ønsker henne all mulig hell og lykke i det som garantert blir en fantastisk opplevelse for henne.

Til slutt. Vi håper at veldig mange kan ta turen til Ånesøyan og Trøndelag Sparebank Arena i morgen, for å se Norges fjortende og femtende beste kvinnelag i aksjon. Vi vet hva støtten fra tribunen betyr for jentene, og til nå denne sesonger har de også levert varene så til de grader. Velkommen til alle sammen.