KIL/Hemne: Captain speaking


Kampene mellom KIL/Hemne og Fortuna har alltid vært intense og innholdsrike. Søndagens oppgjør ble slett ikke noe unntak.

Foto: John M. Myrhaug/Avisa-ST

Mange metaforer kan brukes for å beskrive det øyeblikket avgjørelsen falt, men undertegnede velger å bruke flymetaforen. For når tårnet har gitt beskjed om åtte minutter forsinket landing, så bekrefter vår egen flykaptein Maren Volden Snekvik at det er ok. For deretter å lande flyet (les: ballen) akkurat på anvist rullebane, som i dette tilfelle er den gode, men likevel sjanseløse Fortuna-målvaktens høyre kryss. Landingen skjedde nøyaktig på 98:04 – helt innafor.

Til kampen. Den ble vel ikke veldig underholdende og sjanserik, men du verden for en nerve. Og som ekspertene ville sagt, for et spill-motspill. For lagene, to veldig godt organiserte, nullet hverandre ut, og kampen var omtrent fri for store sjanser før vi passerte 90 minutter. Begge lagene varierte mellom høyt og lavt press, men begge lagene taklet også veldig godt å bli presset høyt. For vår egen del, så blir det litt for mange balltap sentralt i banen, og vi kommer ikke nok rundt på kantene til å skape de store sjansene. Fortuna, kanskje det laget som hadde ballen mest, men kommer til færre avslutninger enn oss.

Dessverre så ble det mest dramatiske innenfor de første 90 minuttene skaden som vår debutant Naomi Hoel Tche pådro seg etter ca 84 minutter. Etter kun å ha vært på banen i ca. 40 sekunder, er hun maksimalt uheldig og får ballen på fingertuppen (tommelen) slik at den går ut av ledd. Med voldsomme smerter så ble det selvfølgelig slått stor alarm, men Naomi var veldig tøff og fikk god hjelp av både spillere og tilfeldige i Sodvinhallen som kunne bidra. Dette medførte at det ble mye tilleggstid, og fjerdedommer signaliserte for 8 minutter. Det var også i slutten av tilleggsminuttene at de store sjansene skulle komme. Først bortelaget som snapper ballen fra vår keeper Ingvild, kommer seg til innlegg, men heldigvis for oss settes innlegget rett utenfor stolpen. Så, direkte fra avspark, med kun sekunder igjen, sender Ingvild ballen til Solfrid som dytter den videre til Madde på høyreback. Madde sender ballen i bakrom, hvor Maren jakter, og der er Fortunas midtstopper uheldig med timingen, som gjør at Maren plutselig er alene med keeper på 13-14 meters hold. Derfra fyker flyet som et prosjektil i krysset, og med den kommer det herlige suset/brølet når publikum er påskrudd i Sodvinhallen. Seier 1-0 og full pott etter to kamper.

Totalt sett nok en herlig lagseier, og hvor vi får godt betalt for jobben som er nedlagt med defensiv organisering, men hvor hovedtrener Anders Tanem fremdeles ser (heldigvis) at vi fortsatt har mye å jobbe med i det offensive spillet vårt. Det betyr at vi har fått den sesongåpningen vi har jobbet så hardt for, og vi har vunnet mot to av de antatt beste lagene i 1.divisjon. Slikt gir selvfølgelig selvtillit, og det behøves for neste motstander er selveste serieleder Åsane, på Åsane Arena utenfor Bergen. Litt tidlig å snakke om seriefinale ja, men hvert fall et skikkelig toppoppgjør som vi gleder oss til.

Herlig med nesten 200 tilskuere i Sodvinhallen, det er lenge siden. Og vi tror og håper de fleste ønsker å komme tilbake til neste hjemmekamp som ikke spilles før 24.april (hjemme mot Hønefoss).

I farten gir vi en skikkelig honnør til flere av Aafk Fortunas spillere som var med og tok ansvar når vår spiller Naomi gikk ned for telling. Forbilledlig og nesten rørende når motstanderlaget trår til på den måten. Sannsynligvis sterk aspirant til årets Fair-Play pris.


Kampfakta:

Sodvinhallen, dato: 27.3.2022
1.divisjon Kvinner
KIL/Hemne – AaFK Fortuna 1-0 (0-0)

175 tilskuere


Målsjanser: 5-3
Corner:

Gule kort: Maiken Bakke

Mål:
1-0, 99.min Maren Volden Snekvik (Madelen Rønvik)
 

Laget: Ingvild Bergan Grøtting  – Ane Eggen, Sigrid Bloch-Hansen, Solfrid Vaagan Hofset, Madelen Rønvik – Ingrid Borgen, Sofia Krossøy, Maren Snekvik – Maiken Bakke (Naomi Tche) (Amalie Hoftun Bjerksæter), Anne Marte Halset (Mari Halgunset)  – Sara Hoftun Bjerksæter