Tap i seriepremieren i nord - nye sjanser i morgen

Årets første seriekamp endte med tap 2-1 for Fløya, men vi tok likevel med oss mye positivt fra kampen i Tromsø. Allerede lørdag kommer ny mulighet når Fart kommer til Ånesøyan.

Etter å ha tapt to treningskamper mot Fløya (TIL2020) i oppkjøringen, så var kanskje respekten for motstanderen litt større enn den burde vært. Sammenlignet med treningskampene så var det et K/H-lag som så mye bedre ut i strukturen, og selv om vi ikke yppet oss veldig mye fremover i første omgang så skapte også hjemmelaget svært lite foran vårt mål tross stort overtak i ballinnehav. Pauseresultatet 0-0 sa derfor også mye om det som skjedde på Fløya Arena, og det var nok ikke en veldig severdig omgang sett med nøytrale fotballøyne.

Andre omgang åpnet på samme måte. Vi lå lavt i banen og satset på at vi skulle skape noen overganger og målsjanser på gode kontringer. Tendensene var da også litt bedre fra start av i omgangen, og vi kommer oftere inn på Fløyas halvdel. Ved en anledning er vi nær å ta ledelsen, men Anna rekker ikke helt frem på innlegget fra MariS. Dessverre smalt det i stedet andre veien, først ved at vi mister ballen når vi er på vei fremover, og hjemmelaget får kontre på oss, og ett innlegg fra venstre blir satt i mål fra kort hold ved bakre stolpe. Noe seinere kommer et nytt innlegg fra venstre inn foran vårt mål, en Fløyaspiss når ballen før Jenny i vårt mål og setter 2-0. Etter dette blir vi tvunget til å presse høyere, og vi begynner straks å skape halvsjanser. Men lønn for strevet får vi ikke før det er spilt 87 minutter når Andrea kommer løs litt ute til høyre, og får lagt inn til SaraHB som scorer sikkert fra 7-8 meter. Det blir noen intense sluttminutter etter dette, men hjemmelaget rir stormen av, og vi må innrømme at de vinner fortjent selv om vi kunne stjålet med oss ett poeng hjem helt på slutten.

Hovedtrener Robert Hundstad oppsummerer slik:
 «Vi gjør mye bra selv om det ikke holdt til poeng denne gang. Vi viser at vi har fortsatt utviklingen fra i fjor og at vi er i god fysisk form. Fløya kommer best i gang, mens vi sakte men sikkert får kampen slik vi ønsker og går til pause med 0-0. På bortebane i en serieåpning er det solid. Dessverre klarer vi ikke å utnytte noen av de kontringsmulighetene vi får utover i kampen, og samtidig slipper vi inn 2 unødvendige mål, det er små marginer i toppfotballen og vi ble hardt straffet. Hele laget viser en strålende innstilling og jobber hardt, vi får reduseringen vår 5 minutter for slutt etter godt spill, og med litt marginer kunne vi fort skåret et til. Jeg synes vi hadde fortjent å reise hjem med 1 poeng, men nå handler det om å klargjøre oss best mulig til lørdagens kamp i Hemne mot Fart, vi skal gjøre vårt beste der også».

Knallhardt straffet i serieåpninga (Avisa ST).

Nå venter altså Fart i Ånesøyan i morgen (lørdag kl.1300). Et lag vi slo i siste treningskamp for 3 uker siden. Vi håper å gjenta det og at det blir en severdig kamp. Beklageligvis åpnes for kun 50 tilskuere etter dagens restriksjoner i Heim kommune, men dere som ikke får vært tilstede i Ånesøyan har da heldigvis muligheten til å se kampen på direktesport.