KIL/Hemne: To poeng forsvant i sluttsekundene

«Kun» ett poeng borte mot Grei, etter å ha hatt kontroll i 90 minutter.

Helgens oppgjør mellom Grei og KIL/Hemne var et oppgjør mellom nummer fem og seks på tabellen. Det var ikke muligheter til å avansere særlig, men vinneren av kampen kunne få et forsprang på lagene i bunnstriden. Kampen var flyttet fra Grei sin egen bane (legges nytt kunstgress), og til Årvoll Kunstgress.

Våre ambisjoner før kampen var selvfølgelig å kunne ta med tre poeng hjem til Trøndelag. Åpningsminuttene tydet også på at dette skulle være fullt mulig. De første 15-20 minuttene foregikk stort sett på hjemmelagets banehalvdel, og allerede etter 10 minutter skulle vi få belønning. Andrea mottar ballen fra Maren og kommer seg løs på cirka 16 meter og skyter hardt og lavt til høyre for hjemmelagets målvakt. Like før hadde Maren testet målvakten med et godt langskudd, men ved den anledningen klarte hun å redde til corner. Grei kom litt mer med utover omgangen, men bortsett fra dødballer var det aldri farlig foran vårt mål. Vi får vår sjanse til å øke ledelsen når Andrea stjeler ballen fra en Grei-forsvarer og avanserer mot mål, dessverre kommer hun litt i ubalanse når hun skal avslutte og skuddet går utenfor mål. På overtid i første omgang er vi kanskje heldige når en Grei-spiller faller innenfor vår sekstenmeter, men dommeren vinker heldigvis spillet videre.

Andre omgang starter omtrent som den første, med klart overtak til oss. Vi er veldig nære 2-0 når Dina setter en corner i tverrliggeren og ned på strek, vi har også flere som står klare til å pirke inn returen, men Grei får til slutt avklart.  Også i denne omgangen kommer Grei mer med etter hvert, og etablerer tidvis spill inne på vår halvdel, men nok en gang er det mest dødballer og innlegg som truer oss, som vi enkelt rydder unna. Vi får en ny stor mulighet til å få 2-0 ca. 10 minutter før slutt når Amalie kommer på skudd fra ca. 14-15 meter, skuddet har retning mot innsiden av lengste stolpe, men hjemmelagets gode keeper får så vidt fingertuppene på den og får slått unna. På slutten blir det en kamp som det ofte blir når det er kun 1-0, og med to slitne lag. Vi rydder unna og forsøker å få tiden til å gå, mens Grei blir mer og mer utålmodig og mer direkte i sin spillestil. Helt på slutten av overtiden får de slått inn bak vårt forsvar, og etter at Trude først får reddet, så er det dessverre en Grei-spiler som er først på returen og utligner til 1-1. Veldig surt der og da selvfølgelig, men vi får kanskje som fortjent når vi ikke makter å avgjøre kampen med en 2-0 scoring.

Vi tar uansett med oss en ny bekreftelse på at vi holder nivået+ litt til, og at vi vil ha muligheter på poeng i alle kampene fremover.

Dramatisk scoring på overtid - Avisa ST

Oppsummert så er det en ok forestilling fra oss, der vi er veldig gode de første 15-20 minuttene av begge omganger, men også i begge omganger slipper Grei mer inn i kampen etter hvert. Vi forsvarer oss veldig godt, og vi slipper hjemmelaget til svært få målsjanser. Kanskje er vi litt for utålmodige i vårt angrepsspill og litt for fort ønsker å finne den avgjørende gjennombruddspasningen i stedet for å bruke tryggere pasningsalternativ.

Allerede neste lørdag kl. 1200 (Merk tiden) er det nytt oppgjør mot et hovedstadslag når Øvrevoll Hosle kommer på besøk til Ånesøyan. Et nytt tøft oppgjør mot et topplag, selv om de fikk et uventet tap hjemme mot Åsane denne helga.

Se Støtt Norsk Kvinnefotball sine bilder fra kampen.