KIL/Hemne: Sååååå deilig med seier

Sjansesløsing i første omgang, og neglebiting i andre omgang mot Hønefoss

Revansjelysten lyste ut fra øynene på spillerne før kampen mot Hønefoss, og de var tydeligvis interessert å legge tapet mot Medkila bak seg så fort som mulig. Etter et knepent tap hjemme mot Stabæk og et braknederlag borte mot Medkila var det nok mange som følte på at vi snart måtte begynne å ta poeng. Selv om bare 2 av 18 kamper var unnagjort før denne så sniker det seg inn en følelse av å komme på etterskudd i poengsankingen.

Tre poeng på tredje forsøk (Avisa ST)

Etter en forholdsvis jevn start på kampen, så klarte vi utover første omgang å legge et kraftig press på Hønefoss. Vi var veldig aggressive og fikk mange gode brudd høyt i banen som ga oss kort vei til Hønefossmålet. Vi registrerer likevel at den første store sjansen i kampen kommer til bortelaget, når en av deres spillere får stå alene på bakre stolpe, men vi reddes av en praktredning fra Trude. Etter 20 minutter får vi corner som slås inn i feltet av Maren, denne blir headet ut igjen til Maren som velger å gå mot mål, på veien passerer hun ett par Hønefossforsvarere før hun legger 45grader ut til SaraHB som banker ballen i mål fra 4-5 meter. Resten av omgangen er en sjansebonansa mot målet til bortelaget og vi noterer ikke mindre enn sju store målsjanser. Men en god keeper og litt for svake avslutninger gjør at det ikke blir flere mål før pause. Nærmest er vi når Hanne spilles gjennom, men avslutningen går i tverrligger og ned på strek. Sandra er klar til å banke returen i mål, men blir felt av keeper i det hun skal “plante” 2-0, klar straffe. Straffesparket fra vanligvis trygge Maren blir dessverre litt for løst denne gang og Hønefoss sin keeper redder. En spesiell situasjon i første omgang også, når en av linjevaktene (AD) blir syk og ikke kan fortsette. Det betød at dommer Marit Folstad måtte klare seg med kun en linjevakt i 75 minutter, men hun viser stor rutine og løser dette utmerket.

Pausepraten er naturligvis mer positiv denne gang, og beskjeden er klar, fortsette å bruke rommene som oppstår mellom leddene til Hønefoss, og selvfølgelig jage 2-0.

Surt HBK-tap på en uheldig dag (Ringerikes Blad)

Det blir likevel en adskillig jevnere andre omgang. Vi brukte masse krefter i første omgang i sterk varme (25 grader), og klarer ikke å holde samme intensitet i denne omgangen. Kanskje snek det seg også inn en redsel for å miste poengene som gjorde at vi ikke hadde samme motet til å holde på ball som i første omgang. Men etter 62 minutter øker vi likevel vår ledelse til 2-0 når Sara Eggesvik (dagens debutant) kommer seg løs på høyrekanten og får slått ut til Hanne som kommer på et godt løp bakfra. Skuddet til Hanne blir reddet i første omgang, men Andrea er på plass og klarer å pirke ballen i mål fra to meter. Det føltes med ett litt tryggere. Samme Andrea er veldig nær å punktere kampen etter 70 minutter når hun passerer to Hønefoss-forsvarere, men avslutningen fra fem meter (med “feil fot”) blir litt for svak. I stedet er det Hønefoss som får straffe etter 80 spilte minutter, som de setter utagbart i mål bak Trude. De siste ti minuttene (+ tillegg) blir selvfølgelig nervepirrende, men bortelaget klarer ikke å skape det helt store trykket og vi kontrollerer inn til tre veldig fortjente poeng.

Oppsummert er første omgang klart årsbeste, vi tidvis herjer med Hønefoss og kommer gjennom både på sidene og i midten. Men selv om vi scorer på vår første sjanse så er vi ikke effektive nok når vi egentlig burde punktert kampen. Andre omgang er kanskje litt preget av at vi er “redde” for at det skal glippe, og vi blir for stressa med ball og mister den oftere. Hønefoss kommer til mange dødballer, men ikke til mange store sjanser. Uansett klart godkjent og vi er plutselig midt på tabellen. Nå ser vi fremover til kamp mot Grei neste søndag, hvor vi skal vise at vi også kan ta poeng på bortebane.