KIL/Hemne: 1-6 i fleisen, og kraftig realitetssjekk mot Medkila

Ting gikk ikke på skinner i årets første bortekamp, og det endte med stortap. Nå er spillerne veldig revansjelysten før neste helgs kamp.

Vår første bortekamp for sesongen skulle spilles i Harstad, mot et helt nytt bekjentskap for KIL/Hemne, nemlig Medkila. Et lag som etter hvert har fått mye rutine etter flere sesonger i toppserien og i 1.divisjon. Vi mente likevel at dette kunne bli en jevn kamp, mer grundig feil kunne vi ikke tatt.

Vi fikk den verst tenkelige starten på kampen, allerede etter tre minutter kom en Medkilaspiller fri på cirka 12 meter og satte ballen kontant i mål bak Jenny. Utover første omgang klarte vi å spille oss gradvis mer inn i kampen, men uten at vi skapte de store sjansene foran hjemmelagets mål. Nærmest var vi når Tiril Olsen, som debuterte i denne kampen, gikk på et raid på venstresiden og kanskje burde fått straffespark når hun ble holdt i skuldra. Men som vi ofte ser, det blåses ikke straffespark om man holder seg på beina. På den annen side så skapte heller ikke Medkila store sjanser foran vårt mål, før det etter 35 minutter smalt igjen. Vi får ikke avklart et innlegg ordentlig, og en Medkilaspiller kan sette ballen I mål fra cirka 15 meter. Bare to minutter seinere var 3-0 et faktum, nok en gang klarer vi ikke å være aggressiv nok i vårt forsvarsspill og en Medkila-spiller får stå alene på cirka 10 meter å score enkelt. Helt på slutten av omgangen valgte dommeren å blåse straffespark til hjemmelaget på en tilsvarende situasjon som vi ikke fikk straffespark på tidligere i omgangen. Men heldigvis for oss så gjør Jenny en praktredning på straffesparket slik at hun redder oss fra en total ydmykelse før pause. Omgangens siste mulighet er det vi som får når SaraHB kommer seg løs på venstresiden, men fra veldig skrå vinkel så går skuddet via tverrligger og ut.

Det var selvfølgelig mye å snakke om i pausen, men alle var enige om at det som vi leverte i første omgang var begredelige greier, og dette ønsket vi ikke å se i én omgang til.

I andre omgang klarte vi å flytte spillet høyere i banen. Vi begynte umiddelbart å sette hjemmelaget under et visst press, og det var plutselig vi som var det førende laget. Vi klarer å få med våre kanter i spillet, og etter hvert kommer vi til flere gode innleggsmuligheter. Ett par av innleggene slås 45 grader ut i feltet og vi kommer til gode skuddforsøk, men klarer dessverre ikke å sette disse på mål. I denne omgangen ble det mer kontringsfotball på hjemmelaget, og lagets enslige og gode spiss satte oss flere ganger på prøve. Ved ett tilfelle kommer hun alene fra midtbanen, men gode returløp av tre av våre spillere gjør at vi hindrer henne i å avslutte alene med Jenny. På cirka 17 meter faller spissen, og dommeren mener at hun blir felt og at dette kvalifiserer til rødt kort (for å frata spilleren en åpenbar målsjanse). Vi mener dette er en feil tolkning av dommeren, og at vi hadde 2 spillere på korrekt side (mellom eget mål og Medkilaspilleren) når Medkila-spissen faller (se bilde). Det hjelper ikke hva vi mener, dommeren står på sitt og velger å vise ut Dina. Det påfølgende frisparket settes direkte i mål til 4-0.

Verre skulle det bli, for bare ett minutt seinere kontrer Medkila nok en gang og setter inn 5-0. Dette var selvfølgelig veldig tungt for våre spillere, som tross alt hadde gjort en god andreomgang frem til da. Imidlertid klarte vi i lange perioder å presse Medkila bakover også med en spiller mindre og cirka 10 minutter før slutt rullet vi fint opp på vår venstreside ved Maren og MariL, ballen havnet etter hvert hos SaraHB, som fra cirka 16 meter setter ballen hardt i mål i keepers lengste hjørne. På overtid skulle det imidlertid bli enda litt verre, når Medkila scorer på en corner og fastsetter sluttresultatet til 6-1.

Kort oppsummert. Dette var en dag hvor lite eller ingenting lyktes for oss. Visst hadde vi ikke marginer og dommeren med oss heller, men i dag hadde det ikke hjulpet om dommeren hadde aldri så mye vært på vår side. Vi stod med lua i hånda og forærte hjemmelaget 3 mål i første omgang og da var løpet kjørt. Vi skal ha kred for at vi hevet oss i andre omgang. Medkila er et bra fotballag, men ikke bedre enn at vi burde laget en jevn kamp ut av dette. Nå ble det en kraftig realitetssjekk og et bevis på at det ikke finnes lette kamper i 1.divisjon kvinner. Fremover må vi spille som vi gjorde i kvaliken i fjor høst, som at hver kamp er en cupfinale, og at det kreves 100% hele veien for å kunne ta poeng.

Nå vil Dina Hegerberg måtte sone for utvisningen (klage til NFF ble ikke tatt til følge), mens Mari Smevoll er tilbake til neste helgs kamp mot Hønefoss. I tillegg håper vi Sara Eggesvik og Sigrid Bloch-Hansen straks er klare for spill for oss. Uansett garanterer vi at vi allerede neste helg er på et mye høyere nivå enn hva tilfelle var i Harstad.