KIL/Hemne: Tap mot opprykksfavoritten, men godkjent seriestart

En god andreomgang til tross, det holdt ikke til poeng mot Stabæk

(Foto: Avisa-ST/John M Myrhaug)

Endelig fikk vi vår etterlengtede serieåpning, nesten 4 måneder forsinket. Stabæk, tidenes seriefavoritt ifølge oddssetterne, skulle komme på besøk. Vi har gjort gode forberedelser gjennom flere måneder, men usikkerheten lå i at vi hadde spilt få kamper etter at det ble åpnet for «fullkontakt». Stabæk spilte i toppserien i fjor, vi i 2.divisjon, de har gjort det svært godt i sine treningskamper, det var derfor naturlig at «ekspertene» ikke hadde stor tro på oss foran denne kampen. Vi visste at vi hadde mye kvalitet i vårt lag, men det gjaldt å få det ut i årets første offisielle kamp.

Kampen ble utviklende for oss, nærmest som en reise opp mot kvaliteten som seriefavorittene hadde. «Divisjonsforskjellen» var veldig synlig fra start, og selv om Stabæk fikk sine to mål rett før pause så følte vi at vi gradvis spiste oss inn i kampen. Andre omgang startet helt jevnt, vi reduserte i det 62 minutt, vi tok over, og det siste kvarteret er vårt. Beste dokumentasjonen vi kunne få var at bortelagets spillere ble gretne og til overmål måtte dryge tid for å holde oss fra livet.

Veldig nær poeng etter flott andreomgang (Avisa-ST)

Ok, alt i alt, fortjent seier til bortelaget, men med minst mulig margin. Få sjanser til begge lag, vi telte tre til bortelaget (inklusive målene), vi hadde vel bare to. Kornerstatistikk også jevnt fordelt 3-4.

Målene:
(36.minutt) Stabæk får frispark fra hjørnet av sekstenmeteren til venstre for vårt mål. Det slås hardt over muren, og dessverre utagbart for Jenny. Flott scoring av Stabæk.
(41.minutt) Bare seks minutter seinere kommer bortelaget løs på vår høyre side, det flate innlegget innlegget sklis i eget mål av en uheldig Ingrid Borgen som er hardt presset av ett par Stabæk-spillere.(62.minutt) Etter litt frem og tilbake på midten bryter Amalie foran en Stabæk-spiller og får sendt en flott pasning gjennom til Mari. Mari vender opp på første touch og kan avansere mot mål, men velger skudd fra ca. 20 meter. Valget er godt og ballen fyker inn helt nede ved venstre stolperot.

«Kaoskamp» skriver Stabæk. Tja kanskje sier vi. Synes ikke den var så unormal egentlig, men bortelaget kjente nok på stresset, og stress kan som kjent ofte føles som kaos. Vi er fornøyde etter kampen tross nullpoeng, noe vi kanskje ikke burde være. Følelsen noen timer seinere er litt mindre fornøyd. Men vi er i gang, nå må vi brette opp ermene før Medkila neste helg, et annet lag som er tippet på øvre halvdel.

Takk til publikum, arrangementskomite og dugnadsgjeng for strålende gjennomført. Det gjør det så enkelt og morsomt for de som jobber med sport.