Kvinner A og B: Cupdrama med riktig utfall

NM-kampen mot Byåsen ble en herlig opplevelse for alle fotballelskere med 8 mål etter ordinær tid og nye 8 mål på straffespark, og til slutt med en lykkelig utgang for oss. Vi setter også pris på den massive støtten fra vårt publikum som møter opp i stort antall tross «innevær».

Vi hadde håp og tro om at vi kunne matche 1.divisjonslaget Byåsen på hjemmebane, ikke minst når vi kunne spille med senkede skuldre og det ikke sto poeng på spill.

Før kampstart var fokus blant annet på at tempoet ville bli høyere enn vi er vant til fra 2.divisjon, og at vi måtte justere oss til dette så fort som mulig. Byåsen gikk da også ut i hundre, og lot oss ikke få tid og rom de første ti minuttene. De presset oss til å gjøre feil på egen halvdel, og etter 9 minutter snapper de opp et tilbakespill, runder Natalia og setter 0-1. Heldigvis kom vi oss over sjokket, og skjønte at vi måtte opp et hakk i intensitet både offensivt og defensivt. Vårt første gode angrep kom når vi passerte 20 minutter. MariB og MariL kombinerer fint på venstresiden, men innlegget fra Mari går gjennom hele feltet til Byåsen. Bare ett par minutter seinere smeller det fra MariB, på volley fra ca. 25 meter, men ballen suser like over mål. Etter 30. minutter har Maren ballen på ca. 20 meter, og spiller gjennom MariL som kommer på overlapp fra sin backposisjon, der blir Mari hektet bakfra, og dommeren peker på straffemerket. Solfrid setter straffen iskaldt helt inne ved stolpen til 1-1. Etter 35 minutter er vi nær ved å ta føringen, men den innoverskrudde corneren fra Maren smeller i bakre stolpe, og vi er ikke på plass for returen. Men 2-1 skulle komme da vi begynte å forberede oss på pause. Kanskje årets angrep så langt, hvor vi bygger opp på vår venstreside med MariB og MariL som spiller seg ut fra egen sone. Ballen går frem til SaraHB som vender og sender ballen gjennom til Sandra på løp på venstresiden, derfra kommer ballen inn igjen til SaraHB som alene med keeper setter ballen sikkert i mål – ganske vakkert faktisk.

Der første omgang ble avsluttet med mål, så ville ikke Byåsen være dårligere i starten av andre. Kun to minutter er spilt da deres spiss får god plass og tid alene med Natalia, og enkelt utligner til 2-2. Men vi ville være med på leken, og to minutter seinere scorer Ingrid sitt første mål i K/H-trøya når hun stanger inn 3-2 på en corner fra Maren. Nå tok det fullstendig av og etter 53. minutter kommer omgangens tredje mål, når Byåsen scorer på frispark fra nærmere 35 meter. Og etter 64.minutter har Byåsen nok en gang snudd kampen, når de på en corner blir tildelt straffespark (sannsynligvis for holding i feltet), og dermed tar ledelsen 4-3. Da måtte vi igjen jage, og herfra og ut var vi det klart førende laget. Vi er nær utligning på flere cornere, og nærmest er vi når SaraHB skyter i stolpen etter 79 spilte minutter. Men vi skulle få vår fortjente utligning i kampens siste ordinære spilleminutt. MariL sender en pasning mellom Byåsens stoppere som SaraHB klarer å plukke opp, runder keeper og setter ballen i tomt mål fra skrått hold. Veldig fortjent utligning.

I ekstraomgangene fortsetter vi å være det førende laget, og vi er veldig nær å avgjøre kampen ved ett par anledninger når vi kommer til gode innleggsposisjoner. Men hverken vi eller Byåsen er i stand til å fortsette «målbonansaen» fra andre omgang og kampen går derfor til straffesparkkonkurranse. Vi får skyte først, og Solfrid setter tonen med å score på vårt første. Byåsen brenner sitt første over mål, og deretter scorer begge lagene på sine resterende. Veldig trygge straffespark av våre, og som alltid deilig å vinne en straffesparkkonkurranse. Da er vi for fjerde år på rad klare for 2.runde i cupen, og for første gang etter å ha slått ut et 1.divisjonslag. Nå ønsker vi gjerne en ny hjemmekamp og helst mot toppseriemotstand. Svaret får vi sannsynligvis førstkommende fredag. Og kampen skal spilles seinest 15.mai.

Etter to seire, men middels prestasjoner i serien, så ser vi potensialet til laget når vi i dag møter bedre motstand. Hvis vi tar bort de første minuttene av hver omgang så er vi stort sett det førende laget mot en så god motstander som Byåsen, og det bør gi oss masse selvtillit inn mot neste seriekamp hjemme mot Herd 11.mai.