Kvinner A og B: Poengene gledet mest nok en gang

Træff ga oss ingenting i gratis i vår første hjemmekamp, og nok en gang var det poengene som gledet mest, og nye skader som bekymrer mest.

Årets første hjemmekamp ble som forventet ingen lett oppgave. Skader på Maren Snekvik og Mari Borgen gjorde også at vi måtte stokke om på brikkene en god del i forhold til serieåpningen mot Nardo. Træff som åpnet med «hederlige» 0-2 mot Molde er et ungt men tøft lag som løper mye og kriger bra. Dette fikk vi kjenne både på kroppen, og i den forstand at vi fikk lite plass/rom til å briljere. I nok en kamp blir forskjellen mellom lagene større jo lengre kampen varer, og akkurat det skal vi ta med oss videre.

Bakover på banen har vi nok en gang god kontroll, og vi slipper ikke bortelaget til noen sjanser foran vårt mål. Vi har faktisk ikke notert skudd på mål fra våre motstandere i de to første kampene. Offensivt derimot så mangler det foreløpig en god del i forhold til hva vi mener er maksnivået vårt. Vi tar for ofte feil valg med ballen, og rytmen/samhandlingen i angrepsspillet vårt har stemt dårlig i de to første kampene.

Første omgang blir den svakeste også denne gang, og selv om vi er det førende laget skaper vi ikke all verden. Vi er likevel veldig nær når Ingrid Borgen header en corner i tverrliggeren, men er ikke helt våkne på returen.

I andre omgang rokerer vi litt på laget og gjør noen bytter som gir oss mer trykk i angrepsspillet vårt. Vi blir litt mer uforutsigbare og får flere og bedre løp inn bak bortelagets forsvar. I løpet av de ti første minuttene av omgangen så er både Trine og Sandra gjennom, men får ikke satt ballen mellom stengene. Så etter 12 minutter kombinerer MariS og SaraHB fint innenfor sekstenmeteren og Træff må stoppe Sara med ulovlige midler for å hindre scoring, soleklart straffespark. Solfrid setter straffen sikkert i mål til 1-0. Vi noterer nye muligheter når Træff nesten setter ballen i eget mål på et frispark fra Solfrid, og nok en heading i tverrligger på corner, denne gang fra Julie. Etter 37 minutter får vi et nytt straffespark når Sandra blir hektet på vei gjennom bortelagets forsvar, og dommeren er ikke i tvil nå heller. Dessverre treffer Solfrid denne gangen stolpen. På slutten av kampen legger Træff om til tre angripere, men vi kontrollerer likevel inn til en trygg 1-0 seier.

Etter å ha spilt hele fjorårssesongen nesten uten å få skader, så ser det ut som lykken har snudd litt nå. I dag er Synne uheldig og får et stygt overtråkk i første omgang og er sannsynligvis ute i minst en kamp. Enda verre er det med Mari Smevoll, vår toppscorer forrige sesong, som i sluttminuttene pådro seg et brudd i hånden, og kan være ute i bortimot en måned. Det betyr at de forlenger skadelisten som allerede besto av Amalie, Helene, Maren og Mari B. De to sistnevnte er forhåpentligvis klare til NM-kampen mot Byåsen.

De to første kampene minner mye om fjorårets seriestart hvor vi også slet oss til knepne seiere. Nå må vi et knepp opp før vi spiller neste seriekamp hjemme mot Herd, men før det kan vi få øve oss på god motstand i NM, hjemme mot Byåsen førstkommende onsdag.