Kvinner A og B: Tre viktige poeng i serieåpningen for KSA

God uke for våre damelag, da KSA startet med tre poeng borte mot Nardo og KSB tok sine tre første poeng i 3.divisjon ved å slå Kattem.

Vi hadde ikke glemt fjorårets "marerittkamp" borte mot Nardo (tap 3-2) når vi tirsdag entret Nissekollen for å spille utsatt serieåpning mot Nardo. Denne gangen var vi godt forberedt, og selv om vi bare i perioder viste hva vi er gode for, så var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Kunstgresset på Nissekollen innbyr ikke til finspill (hardt og slitt dekke), når vi i tillegg hadde en lei vind og en ultradefensiv motstander (og en litt dårlig dag) så ble dette aldri god underholdning for publikum. Men vi gjorde det viktigste, scoret flere mål enn motstanderen og tok med oss poengene i en kamp vi føler det er godt å få unnagjort.

Bortsett fra de 8-10 første minuttene som var ganske jevne, så foregikk det meste på hjemmelagets halvdel. Nardo hadde tydeligvis en plan om å være forsiktige og å tette igjen bakover, og lyktes forsåvidt med dette. Til gjengjeld gjorde de kvelden veldig behagelig for vår keeper Natalia (ex Nardo), som ikke fikk skudd på seg gjennom hele kampen. Det ble etter hvert en tålmodighetsprøve hvor vi måtte trille mye ball i vår backfirer og vente til de rette åpningene kom. I kamper som dette må vi jobbe med å bli mer presise, være mere tålmodige og ha flere og bedre bevegelser på siste tredel av banen.

Første omgang hadde svært lite action, men vi får roet nervene ganske tidlig da vi scorer allerede etter 13 minutter. En corner fra Maren går direkte i mål etter god jobbing av Lovise og gjengen inne i målgården. I tillegg noterer vi en stor sjanse når MariS får ballen servert på bakre stolpe, men på volley så klarer hun ikke å få ballen under tverrliggeren.

I andre omgang ble det enda mer spill på en halvdel, og selv om vi ikke skapte så mange sjanser, var de vi skapte store. Vi har to nye farlige cornere, hvor den ene reddes på strek og den andre nesten skrus inn, men går like utenfor bakre stolpe. Maren kommer til en stor sjanse når hun setter ballen like utenfor fra 6-7 meter etter godt spill på vår venstre side. Synne kommer flere ganger rundt fra sin høyre kant og slår gode innlegg men vi er ikke «dødelige» nok i boksen. Sara HB er nærmest når hun sender ballen i tverrliggeren fra ca. 20 meter, men samme spiller skulle også avgjøre kampen med et lite soloraid tre minutter på overtid, hvor hun runder keeper og setter ballen i tomt mål.

Hele fem spillere fikk sin offisielle kampdebut for KIL/Hemne. Natalia, MariL, Ingrid, Hanne og Synne var alle bidragsytere til tre viktige poeng. Verre var det at vi fikk skade på våre to midtbanemotorer MariB og Maren, og begge er tvilsomme til lørdagens kamp mot Træff. Når i tillegg både Amalie, Trine og Helene også er skadet, så er vi glade for at vi nå har en stor og god tropp.

0-2 93.min Sara

Vårt lag: Natalia Grøntvedt – Lovise Berg – Solfrid V Hofset – Ingrid Borgen – Mari Lian – Maren Snekvik – Mari Borgen – Sara Hoftun Bjerksæter – Hanne Pedersen – Sandra Johansen – Mari Smevoll

Innbyttere: Julie Roald Eide – Synne Aksnes – Sara Eide og Alvilde Ulfsnes

Vårt 3.divisjonslag har også startet sesongen. Dessverre så fikk vi hard medfart borte mot seriefavorittene Utleira i første kamp og tapte hele 14-0. Men mandag fikk vi tilbake godfølelsen da vi vant en vanvittig spennende kamp mot Kattem med sifrene 5-4. Lagene fulgte hverandre i målprotokollen, men med oss hele tiden som det førende laget. Vi ledet 3-2 til pause etter tre scoringer og hattrick av Alvilde. I andre omgang fulgte vi opp med mål av Ingelin (skudd fra nærmere 40 meter!), og et sikkert tatt straffespark av Marte. En jevn kamp spillemessig men med klart overtall til oss i sjanseprotokollen, og vi kunne gjerne vunnet med flere mål.

Troppen: Charlotte Schei – Helga Bjørkøy – Emilie Lien – Hilde Rosøy – Kristin Polden – Emma Myklebust – Marte Valstrand – Gjertrud Løseth – Berit Vassli – Inger Slupphaug – Alvilde Ulfsnes – Ingelin Hovden Pande – Maren Five – Enya Stavnesli – Ronja Holm – Maria Skar.