KIL/Hemne: Spenning helt inn - Avslutningsthriller neste lørdag

«Bare» 2-0 borte over Byåsen2 er nok til at vi er serieledere før siste serieomgang, etter som Fortuna spilte uavgjort mot Tr.Ørn2

Målene
1-0 - 17 minutter. Vi vender spillet fra venstre ut til høyre hvor Line mottar ballen og drar seg inn i sekstenmeteren til Byåsen. Der serverer hun til MariB på femmeteren, som feilvendt med en forsvarer i rygg, på en praktfull måte klarer å vende opp og få avfyrt et skudd kontant i lengste hjørne, utagbart for keeper. 2-0 15 minutter ut i andre omgang når vi fra sentral midtbane spiller opp på MariS, hun slipper ballen gjennom til Line som kommer på løp bakfra – Alene med keeper velger Line uselvisk å legge ballen til venstre og til en enda bedre plassert SaraHB som enkelt setter ballen til side for keeper fra ca. 5 meter.

Håpet lever om opprykk til 1.divisjon (Avisa ST)

Selv om avstanden mellom lagene på tabellen skulle tilsi lett match for oss, så har vi forhåpentligvis lært av kampen mot Nardo (tap 2-3) og det faktum at Byåsens resultater i høst har vært langt bedre enn i vårsesongen (seier 9-0). Til dagens kamp stilte også Byåsen med tilnærmet det beste de kan stille med i en 2-kamp. Vi forventet derfor en tøff og jevn match, hvor kanskje vår større bredde i troppen kunne bli avgjørende.

Første omgang startet med et overtak til oss den første halvtimen. Vi skapte sjanser på løpende bånd, men både litt marginer mot og litt udyktighet gjorde at vi kun scoret ett i denne perioden.  Både redning på strek og klokkereint treff i stolpen fra Solfrid i tillegg til flere andre store muligheter ble dessverre «skuslet bort». Det siste kvarteret av omgangen klarte vi ikke å holde presset oppe og Byåsen fikk tilbringe mer tid på vår halvdel, og vi kunne blitt straffet med et mål imot i denne perioden. I andre omgang var forskjellen på lagene større, og vi har veldig god kontroll foran eget mål gjennom hele omgangen. Men heller ikke nå klarer vi å utnytte et klart spillemessig overtak til å score mer enn det ene målet. Nok en gang er et stolpeskudd (fra Line) det nærmeste vi kommer å score flere mål.

Seieren og det faktum at Fortuna og Tr.Ørn2 spilte uavgjort gjør at vi nå er på tabelltopp før siste serieomgang neste helg. Allerede før sesongen så vi at siste serierunde hjemme mot Molde kunne bli avgjørende og en potensiell seriefinale. Nå er det faktisk tre lag som ennå kan vinne årets 2.divisjon, og selv den berømte Hitchcock kunne vel ikke gjort dette mer spennende.

For vår del er oppskriften enkel, vi slå Molde (uavgjort holder om Fortuna skulle rote bort poeng mot Surnadal) – I tillegg kan ikke Fortuna slå Surnadal med mer enn 6 mål mer enn vi slår Molde med. Eksempelvis 1-0 til oss og vi vinner serien, såfremt ikke fortuna vinner med 7 mål eller mer. Molde kan også vinne, men er avhengig av å slå oss, samt at Surnadal tar poeng fra Fortuna. Også for Surnadal er dette en veldig viktig kamp, da de er avhengig av at Nardo taper sin kamp mot Tr.Ørn. Om den kampen ender uavgjort, noe som slett ikke er helt usannsynlig, så kan Surnadal tape med maks seks mål mot Fortuna for å holde plassen i 2.divisjon. Med andre ord serieavslutningen i 2.divisjon har mange spenningsmomenter.

Det er derfor god grunn til å møte opp på Hemne Sparebank Arena neste lørdag. Spenningen er til stede på forhånd og vil sannsynligvis være der gjennom nitti minutter. Nå skal vi spillere og trenere «trekke pusten dypt», nyte tabellen og så etter hvert begynne jobben inn mot siste kamp.