KIL/Hemne: Tilbake på vinnersporet mot Sunndal

Etter det bitre tapet borte mot Nardo forrige søndag, var vårt damelag i 2.divisjon heldigvis tilbake på vinnersporet denne helga. Her er en oppsummering fra begge kampene mot Nardo, samt gårsdagens kamp mot Sunndal .

Bilde: Den suverene toppscoreren i 2.divisjon Mari Smevoll (19 mål) sammen med Marte Valstrand som debuterte på vårt A-lag hjemme mot Nardo.

23.september Sunndal H 6-0

Målene
Før kampen delte Mari Smevoll toppscorertittelen  med Sunde fra Fortuna (nå Byåsen KF), men etter 15.minutter av denne kampen var Mari alene på toppen.  Et flott gjennomspill fra Solfrid sentralt i banen gjør at Mari kommer alene med keeper, og i de situasjonene er Mari nå sikkerheten selv, denne gang er hun iskald og chipper ballen over en utrusende Sunndal-keeper. 2-0 kommer etter et flott overlegg fra venstre, på bakre stolpe kommer Line stormende og header ballen på tvers inn i feltet, slik at MariB nesten kan spasere ballen over målstreken. Etter ca. 35 spilte minutter har vi corner fra vår venstre side, corneren fra Solfrid er helt perfekt og ett knallhardt hodestøt fra Julie sender oss opp i 3-0. Etter pause øker vi til 4-0 når Line kommer rundt på høyre kant og MariS styrer innlegget helt inne ved stanga fra ca. straffemerket. MariS setter så sitt nittende for sesongen når hun får et gjennomspill fra Amalie, og etter å ha vendt bort ett par Sunndalspillere så er det plutselig 5-0. Innbytterne våre ville være med på leken de også, alle tre var involvert i kampens siste mål, når Sandra spiller ut til Inger som setter opp Sara Eide på ca. 25 meter, avslutningen fra Sara er perfekt og går inn helt borte ved stanga til venstre for Sunndals gode keeper. Både Julie og SaraE scoret for øvrig sine første mål for klubben i dag.

Dette ble en fin opptur etter det forsmedelige tapet borte mot Nardo. Om selvtilliten var noe frynsende før kampstart, så fikk den seg hvert fall et stort løft gjennom kampen. I dag gjennomfører vi en meget god kamp, og vi gir aldri Sunndal muligheten til å etablere noe spill på vår halvdel. Vi fremstår muligens litt mer direkte enn i de siste kampene, noe som gir flere dueller og mindre fint spill, men det er likevel kvalitet på alt vi gjør og ikke minst viser hele laget stor vinnervilje. Sportslig så har høstsesongen vært god for oss, og vi har spilt bedre fotball enn i vårsesongen. Dessverre har vi gått på to «unødvendige» smeller, og disse gjør at vi nå ligger to poeng bak Fortuna med to kamper igjen å spille. Vi må nå gjøre jobben vår selv i de to siste kampene (Byåsen2 borte og Molde hjemme), og så kan vi alltids håpe på at Fortuna gir bort poeng mot enten Tr.Ørn2 eller Surnadal. Tvilsomt, men det har skjedd større under i fotballverden.

Kampfakta:
23.september kl.1400 2.div kvinner avd.6
KIL/Hemne - Sunndal 6-0 (3-0)

Hemne Sparebank Arena, ca. 150 tilskuere.

Corner: 6-1

Vårt lag: Helene Five – Amalie H Bjerksæter, Julie Roald Eide, Lovise Berg, Ann Silje Sættem – Line Fossmo, Mathilde Dahl Sørhaug, Maren Snekvik, Solfrid V Hofset - Mari Smevoll, Mari Borgen
Benyttede innbyttere: Sandra Johansen, Sara Eide og Inger Slupphaug

16.september Nardo B 2-3

Målene
Nardo tar ledelsen etter ni minutter når vi pådrar oss et brudd ca. på midtlinjen, ballen blir spilt gjennom til Nardos raske spiss som setter ballen mellom beina på vår debutant Amalie Leinebø. Verre skulle det bli når vi får dømt straffespark mot oss etter 27 minutter, ballen settes sikkert i mål til 2-0. Vi får vår redusering etter ca. 35 minutter når en innsvinger fra Maren går gjennom Nardoforsvaret til MariS som nok en gang er sikker alene med keeper. Etter 72 minutter hadde vi kommet oss ajour, denne gang er det mye klabb og babb etter corner, og til slutt får vår  og nå også avdelingens toppscorer MariS satt ballen i mål fra kort hold. Men i stedet for at vi klarer å avgjøre på flere muligheter etter dette så er det Nardo som kontrer, og nok en gang er det gjennomløp bak vårt forsvar og ballen settes utagbart bak Helene.

Fryktelig surt er dette selvfølgelig, men dessverre så skjer dette noen ganger i fotball. Fotball er ikke matematikk og bra er jo det, selv om det kjennes håpløst å tape nettopp slike kamper. Faktum er hvert fall at Nardo klarer å kjempe oss ut av stilen, og selv om vi kanskje har et knapt overtall i både sjanser og cornere, så skaper Nardo mer på oss enn noen andre klubber har gjort denne sesongen. Nå har vi gitt fra oss overtaket i avdelingen til Fortuna, og vi må bare satse på å vinne resten og at noen kan yte oss bistand i å ta poeng fra Ålesundingene.

Corner: 5-7

Vårt lag: Amalie Leinebø – Amalie H Bjerksæter, Solfrid V Hofset, Lovise Berg, Ann Silje Sættem – Line Fossmo, Ida Mosve Bjørnbet, Maren Snekvik, Sara H Bjerksæter - Mari Smevoll, Mari Borgen
Benyttede innbyttere: Helene Five, Julie Roald Eide, og Sandra Johansen

13.september Nardo H 7-1

Målene
 30.minutter 1-0, Maren mottar ballen fra Sara på ca. 20 meter og svinger ballen i en fin bue over keeper. 2-0 er ikke så veldig ulik, denne gang er det MariB som får ballen feilvendt på straffemerket, hun legger ut til navnesøster MariS som løfter ballen elegant i mål fra ca. 20 meter. Rett etter pause scorer vi to kjappe som egentlig punkterer kampen. Først på corner, en avklaring ender hos Solfrid på 10-12 meter, og via en Nardo-spiller går skuddet i mål. Bare minuttet seinere er vi frempå igjen. Denne gang et strålende angrep med masse ettertrykk. Vi spiller oss løs på venstresiden, innlegget går gjennom hele Nardoforsvaret og havner ut til høyre hvor Amalie mottar ballen, hun avanserer litt innover og innlegget/skuddet går i motsatt stolpe og ut i feltet igjen, her er det først Sara som forsøker seg, før ballen ender hos MariS som scorer fra kort hold. Nardo reduserer ca. ti minutter ut i omgangen på et gjennomløp i bakrom. Vi svarer kontant ett minutt seinere, når MariS scorer sitt tredje for dagen på et gjennomspill fra Amalie. 6-1 kommer ved Sandra, som er like sikker alene med keeper etter gjennomspill fra Ida. Og helt i sluttsekundene fastsetter Line resultatet til 7-1 ved å stange en corner i mål fra kort hold.

Første omgang var ganske jevn, og vi virket ikke helt påskrudd, og ved ett par anledninger lever vi farlig når Nardo sender ballen inn i bakrommet vi etterlater oss. Men i perioder er vi gode, og i disse periodene klarer vi å være aggressive og vinne tilbake ballen høyt oppe i banen, begge målene er også et resultat av at vi klarer å stå oppe og vinne igjen ballen direkte etter balltap. I andre omgang kommer vi utpå adskillig mer skjerpet, og viser vilje til å angripe og stå høyt med hele laget. Dette fører da også til en drøss med sjanser gjennom store deler av omgangen og vi vinner til slutt veldig komfortabelt 7-1.

Nok en gang takker vi publikum, denne gang var det godt over 200 tilskuere på tribunen, og vi håper dere kommer igjen. Neste hjemmekamp mot Sunndal blir veldig viktig for oss.