KIL/Hemne: Viktig seier mot Fortuna – i en intens batalje

Hjemmekampen mot Fortuna var en «må vinne-kamp» - Og etter seier 2-1 så bør spenningen være ivaretatt for resten av sesongen.

Målene
1-0 etter 55 minutter av første(!!) omgang. Et oppspill fra Fortunas midtforsvar vinnes på vår midtbane, derfra spilles ballen opp i mellomrom til MariS, som legger igjen til SaraHB for deretter å stikke på løp inn bak forsvaret til Fortuna, hun får ballen tilbake fra Sara og befinner seg plutselig alene med keeper og setter ballen sikkert i mål fra 8-9 meter. 2-0 kommer etter ti minutter av andre omgang på et nydelig angrep. Line og Amalie kombinerer seg flott frem på høyresiden, vår høyreback kommer seg nesten til dødlinja og får slått ett innlegg over til bakre stolpe hvor motsatt back Ann Silje kommer på løp, hun legger ballen inn i feltet hvor hjemmedebutanten Mari Borgen står klar til å ekspedere den videre inn i mål fra kort hold. Fortuna reduserer til 2-1 knappe ti minutter før slutt på et langskudd som får god hjelp av vinden til å blåse inn i lengste hjørne, utagbart for Helene. (Se våre mål)

Spenningsnivået før kampen mot Fortuna var for de aller fleste (på begge lag sannsynligvis) på et maksnivå. For vår del var det et «must» å klare minst uavgjort, men med seier ville plutselig alt ligge i våre egne hender. Vi åpner med et smell, og allerede i første spilleminutt satte vi Fortunas keeper på prøve når Mari kommer løs på ca. 16-meter, skuddet får Fortunas keeper så vidt slått i stolpen og ut. Etter dette varierer spillet mye frem og tilbake, men det er vi som skaper det som er av målsjanser. Etter ca. femten spilte minutter får vi dessverre en kjedelig og veldig stygg episode når vår egen Mathilde og Fortunas Solveig Engås løper inn i hverandre og skaller sammen. Begge får kuttskader i panne og må fraktes til sykehus for sying. I ettertid vet vi at alt går veldig bra med begge to, og at det ikke går veldig lang tid før de er kampklare igjen. Kampen stanses i nesten tjue minutter før vi kan fortsette igjen. Imidlertid er kampbilde stort sett det samme, lagene har omtrent like mye ball, men det er vi som skaper det meste foran målene.

Andre omgang er ti minutter gammel når vi øker vår ledelse, og derfra har vi veldig god kontroll på det som skjer utpå banen. Men når en Fortuna-spiller får stjernetreff fra 25 meter ca. 10 minutter før slutt så blir det likevel noen lange minutter, i tillegg legges det til 6 minutter også i andre omgang, og det ble rikelig med tid til å bite negler, før endelig sluttsignalet kommer.

Oppsummert en kamp med masse dueller og oppjaget spill, men vi viser en voldsom vinnervilje og glød som tydeligvis også engasjerte publikum. Vi tillater motstanderen å skape svært lite foran vårt eget mål selv om vi slipper inn det ene målet vi "alltid" slipper inn (ett på hver av de fem siste kampene), men det betyr mindre så lenge vi vipper resultatet i vår favør. Da har vi gått seirende ut av to av de tre tøffe kampene (Herd, Ørn2 og Fortuna), og med andre «heldige» resultater så er vi plutselig med i kampen om å vinne avdelingen igjen.

En STOR takk til vårt publikum, dere er faktisk vår 12-te spiller i perioder, og i slike kamper som mot Fortuna er dere helt avgjørende. Torsdag spiller vi «hengekampen» hjemme mot Nardo – og vi håper dere dukker opp nok en gang, med tre poeng der så er vi i førersetet inn mot de siste kampene i årets 2.divisjon.