KIL/Hemne: Damelaget reiste seg borte mot Ørn2

Etter et surt tap hjemme mot Herd forrige helg, var det en helt annen glød når Ørn2 var motstander på bortebane denne helga. Best av alt var at en jevn batalje som kunne vippet begge veier endte med seier 2-1 og tre poeng til oss.

ØRN2 B 2-1

Se bildeserie fra kampen her (Bilder v/Karlsen Foto)

Målene kom slik, 1-0 til Ørn etter ca. 24 minutter. Vi angriper med litt for stor risiko (for mange spillere), og blir brutt på sekstenmeteren til Ørn, som setter i gang en god kontring på vår venstreside. De får upresset slå innlegg og ballen settes kontant i nettaket fra bakre stolpe. Utligningen kommer etter ca. 42 minutter. Denne gang er det vi som får et godt brudd høyt inne på Ørns halvdel når Maren snapper ballen fra en feilvendt Ørn-spiller, ballen går videre til Mari på sekstenmeteren. Mari leter etter skuddmulighet men finner til slutt Sara i bedre posisjon da hun kommer på et godt løp inne i sekstenmeteren, og den strøkne pasningen fra Mari setter SaraHB sikkert i mål. Avgjørelsen kommer fem minutter før slutt. Igjen er det duoen Mari/Sara som er i fokus. Mari får ballen i mellomrommet, får rettvendt seg, og slår en helt nydelig stikker gjennom til SaraHB som kommer på løp inn bak Ørns forsvar, alene med keeper er hun nok en gang sikker og setter ballen mellom beina på Ørns gode keeper Østerås.

Siden vi møttes i vårkampen (seier 3-0 til oss) hadde Ørn2 sterke 6-2-0 som statistikk, derav seks strake seire. Vi visste derfor at det ventet en knalltøff kamp om poengene på Lade. Anført av sine U17-landslagsspillere (3 stk.) var det hjemmelaget som tok kommandoen i kampen. Vi ble utsatt for et tempo som vi tydeligvis ikke var helt forberedt på, og vi måtte benytte de første tjue minuttene på å venne oss til et litt høyere tempo enn vi har vært vant til tidligere i høstsesongen. 2-3 ganger var vi virkelig på gyngende grunn når de fikk spilt gjennom eller inn på baksiden av vårt forsvar, og ved to anledninger var det Helene som måtte gripe inn med flotte parader når Ørn-spillere var alene gjennom. Vi hadde også våre muligheter. Nærmest var vi når Sara kom løs på venstresiden og fikk lagt ut 45 grader til Maren, men avslutningen gikk dessverre over mål. Det var likevel ikke direkte ufortjent når Ørn tok ledelsen i det 24.minutt. Etter dette skiftet kampen karakter, og mer og mer skjedde nå inne på hjemmelagets halvdel. Etter ca. 30 minutter fikk vi frispark på sytten-atten meter litt til høyre for Ørns mål. Flott hold for Marens venstrefot. Frisparket er bra, men en Ørnkeeper i full strekk får så vidt hendene på den, returen går til Julie på bakre stolpe, men dessverre er hun litt i ubalanse og får ikke trykk på skuddet som Ørn-keeperen ganske enkelt redder. Utligningen kommer etter 42.minutter, og selv etter dette har vi muligheter til å score, men 1-1 holder seg til pause. Andre omgang starter litt som den første slutter. Vi er det mest skapende laget, og ved ett par anledninger så er det veldig nær at vi er gjennom. Blant annet når MariS spiller gjennom til Trine, men dessverre blir Trine blokkert i det hun skal til å avslutte. Etter 15-20 minutter av omgangen skifter kampen igjen karakter, og hjemmelaget tar mer og mer over. Ved ett par anledninger har vi også hjerte i halsen, både når en klarering fra Helene går i beina til en Ørn spiller, og når landslagsspiller Joramo fyrer av fra 25 meter, men treffer tverrliggeren. Vi slipper heldigvis med skrekken. For egen del skaper vi ikke all verden i andre halvdel av omgangen, bortsett fra noen cornere og selvfølgelig da det viktigste, scoringen som kommer fem minutter før slutt.

Når vi sier god fotballkamp, så var den god i den forstand at det var høyt tempo, masse tøffe dueller (4 gule kort) og en herlig innstilling og vilje hos begge lag. I noen perioder så går dette ut over selve banespillet, som blir oppjaget og påvirket av to oppofrende lag som gir hverandre dårlig tid. Etter som Fortuna avga poeng mot Molde så har vi igjen alt i egne hender i serieavslutningen, og allerede neste lørdag kommer sesongens første seriefinale når Fortuna kommer til Hemne Sparebank Arena. Da bør det bli folksomt på Hemne Sparebank Arena.

Vårt lag:
Helene Five – Amalie H Bjerksæter, Solfrid V Hofset, Lovise Berg, Ann Silje Sættem - Ida Mosve Bjørnbet, Mathilde Dahl Sørhaug, Maren Snekvik, Sara H Bjerksæter - Sandra Johansen, Mari Smevoll
Benyttede innbyttere: Line Fossmo, Trine Strønstad, Julie Roald Eide og Mari Borgen

HERD H 0-1

Årets første tap

For andre gang denne sesongen gikk vi av banen ute å score mål, og nok en gang var Herd motstanderen som nektet oss.

Det ble som forventet en tøff kamp mot Herd, akkurat som da vi møttes i vårsesongen. Kampens eneste mål ble scoret av Herd på overtid i første omgang da de de kommer løs på vår venstreside. Vi kommer ikke i press på ballfører og Herdspilleren får derfor slått innlegg, riktignok et mislykket sådan, men akkurat så mislykket at det går over vår keeper og daler ned i lengste hjørne.

Et surt tap ble det, både tidspunktet målet kom på og ikke minst det faktum at det ikke var bak på banen vi hadde problemer denne lørdagen, gjorde at vi føler vi hadde fortjent bedre. Vi noterte nemlig bare en målsjanse for bortelaget, og den kom på en heading i første halvdel av første omgang. Ut over dette slapp vi ikke til noe, men sant skal sies, vi skapte heller ikke all verden selv.

Første omgang åpnet jevnt, bortelaget prøvde seg på noen raske overganger når vi fikk noen ballmist sentralt i banen, men vi hadde likevel god kontroll bakover. Utover omgangen har vi mer og mer ball men Herd er et vanskelig lag å bryte ned. Ved noen tilfeller ruller vi fint opp på vår høyreside, men er litt for unøyaktig med innleggene. Vi er likevel veldig nær å ta ledelsen etter ca. 35 minutter når Line og Amalie kombinerer fint på høyresiden, og innlegget fra Amalie blir møtt på første stolpe av Sandra, men dessverre går avslutningen fra Sandra like over mål.

Begynnelsen av andre omgang starter omtrent som den første, ganske jevn, men etter hvert tar vi mer og mer over banespillet. Og vi blir også litt mer skapende utover omgangen. Vi noterer vår første store mulighet når Mari spiller gjennom Sandra skrått til venstre, men presset av keeper og med en Herdforsvarer i hælene går avslutningen i nettveggen. I samme situasjon blir Sandra klippet ned av Herdkeeperen, og det hadde vært mulig å blåse straffespark på den herr Sumstad. Litt seinere er det Line som spilles fri av Solfrid, men avslutningen blir litt for løs og Herd får ryddet unna. Vår største sjanse kommer når Maren kommer løs på 20 meter og dundrer ballen i tverrliggeren, returen havner i beina til Sara, men hun klarer dessverre ikke å få kontroll på ballen i tide slik at hun rekker å avslutte. Med ca. ti minutter igjen å spille får vi frispark på 20 meter, vi velger å gå for en innøvd variant, som ser ut til å bli mislykket. Men Maren vinner ballen tilbake innenfor 16 meteren og blir så klippet ned av en Herdforsvarer, soleklart straffespark og dommeren var enig. Solfrid er alltid iskald på straffespark, men dette var dagen da vi ikke skulle lykkes, og ballen går til side for mål. Tross voldsomt trykk de siste ti minuttene klarer vi ikke å skape all verden, og vi må dessverre bokføre årets første tap.

Nå venter to nye tøffe kamper, borte mot Ørn2 og så hjemme mot serieleder Fortuna. To viktige kamper som kanskje vil definere sesongen for oss.