KIL/Hemne: Nydelig høststart også for KSB i 3.divisjon

Mandag ettermiddag satte vi kursen mot Gimse for bortekamp med KSB, KIL/Hemne 2. Jon Olav Heimsbakk kjørte minibuss, og været var grått og trist. Vi sjekket værmeldingen på tur innover mot Melhus, og Yr gav oss håp om at det skulle lette litt til kampstart kl 19.30.

Dette var første kamp i høstsesongen, og vi trenere var litt spente på hvordan formen var etter fotballpausen. Noen er veldig dedikerte og målbevisste og sørger for god egentrening også i denne perioden. Andre tar ferie også fra fotballen og prioriterer annen aktivitet. KSB er både et breddetilbud, og et tilbud til de som kjemper for en plass på førstelaget og ikke minst for J17-spillere som trenger utfordringer, og det er derfor naturlig at prioritering og ambisjonsnivå varierer noe i spillergruppa.

Vi ble godt mottatt av en representant for hjemmelaget ved ankomst Gimse. Brekkåsen Stadion mangler dusjanlegg, men heldigvis ligger Brekkåsen skole "vegg i vegg", og her fikk vi tilgang til fine garderober. Jentene varmet opp og forberedte seg godt til tross for våte forhold. Men regnet ble lettere og lettere, og ved kampstart var det nesten oppholdsvær, akkurat som Yr hadde forutsett.

Kunstgressdekket på Brekkåsen er veldig raskt, og det var tydelig at dette var uvant for våre jenter. I starten slo vi altfor lange baller uten å vinkle på spillere i løp eller i ledige rom. Men det tok ikke lang tid før jentene fikk kontroll på underlaget. Vi dominerte fra start, og etter 7 min fikk vi vår første corner. Lovise avsluttet over etter godt innlegg fra Berit. Etter 9 minutter kom vi til ny sjanse. Lovise spilte gjennom til Alvilde som skjøt i mål fra rundt 20 meter. 2 minutter senere kommer Ida til skuddmulighet fra samme hold, men denne gangen gikk ballen like utenfor. Vi dominerer stort i banespillet, men uten å skape de store sjansene før vi nærmer oss halvtimen spilt. I det 28. minutt får vi innkast høyt oppe på venstresiden. Ann Silje kaster til Alvilde som drar av et par spillere, skjærer inn foran mål og setter den iskaldt forbi keeper. Vi har veldig god kontroll på kampen nå og gjør nesten hva vi vil med Gimse. Etter 30 min får vi hjørnespark, men skaper ikke noe på den. I neste minutt spiller Sara E gjennom Berit med en glimrende pasning, men avslutningen blir reddet av keeper. Like før omgangen er ferdig, kommer Ann Silje på løp oppover venstresiden. Line får ballen midt på deres banehalvdel, og hun har godt overblikk og timer løpet og pasningen til Ann Silje perfekt. Ann Silje avslutter med venstreslegga fra hjørnet av 16 meteren oppe i krysset utagbart for keeper. Fantastiske kombinasjoner og spill av høy klasse fra jentene skapte jubelscener og nesten euforisk stemning på benken. Vi hadde fullstendig nøytralisert Gimse i denne omgangen. Vi noterte en halvsjanse på langskudd som deres eneste farlighet. Dette skuddet tok Anna enkelt, og andre store prøver ble hun ikke satt på. Vi hadde 4 hjørnespark og flere store sjanser i tillegg til de 3 målene når vi var halvveis.

Vi gjør noen endringer på laget i 2. omgang. Sara HB og J17 spillerne Enya, Inger og Marte kommer alle innpå. J17 spillerne skal alle inn på samme side av banen, og Per Erik er litt spent på hvordan de løser dette mot seniorspillere. Kanskje vi blir for lette på vår venstreside. Men frykten er helt ubegrunnet. Juniorene holder absolutt seniornivå, og vi fortsetter dominansen også i 2. omgang. Etter 51 minutter får Sandra en stikker fra Alvilde som hun setter forbi keeper. 0-4 og kampen er punktert. I 58. minutt får Marte en mulighet til langskudd fra 25 meter, men avslutningen går like over. Minuttet etter kommer Alvilde igjen til en mulighet. Ida spiller henne fri på rundt 20 meter, og Alvilde er klinisk denne kvelden. Hun setter ballen over keeper og står med hat-trick før timen er gått. Deretter fortsetter kampen i samme spor, med stor overvekt i spill og sjanser til oss. Litt utav det blå får Gimse et brudd i det 87. minutt. De kommer til innlegg på høyresiden og avslutningen fra 7-8 meter er utagbar for Anna. 1-5 og vi regnet med at kampresultatet var klart. Men Alvilde ville det ikke slik. Hun var rett og slett "on fire" denne kvelden. Etter 88 minutter ble hun spilt fri av Sara E og satte ballen over keeper fra like utenfor 16-meteren. På overtid fikk vi corner som ble godt slått av Marte. Alvilde var på riktig plass og fikk satt spikeren i kista. 1-7 til oss, og hele 5 mål av Alvilde!

Dette var uten tvil sesongens beste kamp av andrelaget vårt så langt. De dominerte fullstendig i alle spillets faser, og Gimse var egentlig nesten uten muligheter denne kvelden. I 2. omgang noterte vi en stor sjanse og en halvsjanse i tillegg til målet de fikk. Vi spiller som et lag og med stor ro og plan over det vi gjør. Sara E er fersk i troppen, men imponerer med en veldig god jobb på vår midtbane og løser sine oppgaver utmerket både offensivt og defensivt. Kampens spiller er uten tvil Alvilde som rett og slett var dødelig foran mål denne gangen.

Vi minner om nye kamper for våre tre eldste damelag i helga, alle tre på hjemmebane: