KIL/Hemne: Enklere enn forventet borte mot Orkanger

Uavhengig av tabellsituasjonen så er lokaloppgjørene mot Orkanger stort sett jevne og tette kamper. Men lørdag viste vi hvem som er «storesøster» i forholdet.

Til slutt endte kampen på Orkla Maskin Arena med utklassingssifrene 7-1 til våre damer.

Målene kom slik. Etter 17 minutter fikk SaraHB masse tid og rom midt på Orkangers banehalvdel, avanserer noen meter før hun sender ballen i fin bue over Orkangers keeper, dermed 1-0. Fire minutter seinere får vi corner fra venstre, på bakre stolpe avslutter først Mari, men den reddes på streken, returen havner hos Mathilde som fra litt skrått hold dundrer ballen opp i nettaket. 3-0 kommer fra Amalie når hun avanserer inn og frem i banen fra sin høyrebackposisjon, drar av ett par motstandere før hun sender kula lavt i lengste hjørne fra ca 25 meter, vi mistenker at hjemmelagets keeper var noe feilplassert ved den scoringen. Før pause skulle vi sette det fjerde også på et flott angrep. Trine spilles fri på høyre kant, drar seg forbi backen og ned til dødlinjen, det flate innlegget hoppes over av Sara med resultatet at Maren blir alene med en forsvarer på bakre stolpe. Den duellen vinner Maren elegant og setter kaldt 4-0 til pause. Rett etter pause hadde også vår toppscorer Mari bestemt seg for å styrke den posisjonen. Hun blir fint spilt gjennom av Sara og alene med keeper er hun som vanlig iskald, 5-0. Sandra ble byttet inn i pausen og hun brukte kun 12 minutter med å tegne seg på scoringslisten. Godt ettertrykk etter corner, gir først en mulighet for Trine, som smeller ballen i stanga, returen havner hos Sandra som klinker ballen i mål på volley fra fem meter. Orkanger fikk sitt trøstemål på et langskudd etter 72 minutter, før Sara satte punktum med 7-1 etter nok en retur etter corner.

Det første kvarteret var forholdsvis jevnt, og vi noterte kampens første halvsjanse til hjemmelaget når de får avsluttet på første stolpe etter corner, men heldigvis for oss utenfor mål. Etter hvert får vi bedre kontroll på kampen, og etter den første scoringen får vi roet oss ned og begynt å spille fotball. Hjemmelagets spillere blir løpende mye mellom og blir tydelig slitne utover førsteomgangen. Likevel kommer vi ikke til all verdens av sjanser, men er effektive og scorer fire flotte mål før pause. Fokus før andre omgang var å trykke til fra start, og ikke gi hjemmelaget mulighet til å komme inn i kampen. Dette responderte spillerne hundre prosent på og vi satte 5-0, den egentlige spikeren i kista, allerede i omgangens første spilleminutt. Derfra og inn styrer vi alt, og selv om intensiteten faller i perioder så foregår det meste inne på hjemmelagets halvdel. Vi skaper en haug med målsjanser, mange etter flott kombinasjonsspill, men er ikke like effektive i den andre omgangen.

Oppsummert, en trygg og god seier, viktige poeng og viktige mål i forhold til målforskjell. Forskjellen på lagene var større enn vi trodde, men dette kan nok forklares med at Orkanger er en del svekket siden vårsesongen og har et urutinert lag.

Vi har da åpnet sesongen med to store seiere mot lag vi brukte mye tid og krefter på å nedkjempe med ett mål i vårsesongen. Vi fortsetter å pøse inn mål, noe som gir selvtillit før vi nå går inn i en serie med sannsynligvis tøffere kamper. Mandag starter også høstsesongen for vårt 3.divisjonslag når vi møter Gimse på bortebane. En viktig kamp mot en motstander som kjemper mot oss på nedre del av tabellen. Vi håper på en god høståpning her også.