KIL/Hemne: God start på høstsesongen for KSA

Vår egen "Surndalsdråkj" Mari Smevoll ble tremålsscorer i høstens første seriekamp mot Surnadal/Søya/Todalen.

I sesongens første kamp borte mot Surnadal i april slet vi voldsomt med å bryte ned nordmøringenes forsvar og vi vant til slutt med knappe 2-1. I lørdagens kamp knekte vi koden allerede etter to minutter, og etter 90 minutter var resultatet 6-1.

Allerede etter to minutter lå den første ballen i nettet bak Surnadals keeper når Line kom seg fri på høyrekanten og fikk slått inn foran mål, fra motsatt kant hadde Sara skjært inn foran mål, og hun avsluttet først i tverrliggeren, for så å få returen i egen kropp før den trillet i mål. Etter åtte minutter øker vi til 2-0 når Sara spiller gjennom til Mari som er iskald alene med keeper. 3-0 etter 32 minutter kommer etter samme oppskrift, Sara med stikker gjennom til Mari som scorer sitt andre for dagen. 4-0 kommer like før pause da et hardt hjørnespark fra Maren går i kroppen på en Surnadalspiller og direkte i eget mål. Surnadal reduserer til 4-1 åtte minutter ut i andre omgang på corner, men vi slo tilbake med ny scoring av Mari etter flott forarbeid av Maren, og punktum ble satt av Solfrid på straffespark etter at Line hadde blitt felt på et av sine mange raid på høyresiden.

Vi åpnet kampen som planlagt i et forrykende tempo og var veldig nær scoring før det var spilt tjue sekunder da Trines skudd først ble avverget av keeper og returen fra Maren gikk like over. Sjansene kom på løpende bånd den første halve timen, og i tillegg til målene brente vi noen feite sjanser. Etter hvert ble vi litt slitne og mer unøyaktige i pasningsspillet, vi var heller ikke flinke nok til å fylle på med folk foran mål når vi hadde muligheten til innlegg. Likevel var det en meget godkjent første omgang og fortjent ledelse 4-0.

Vår dårligste periode i kampen kom det første kvarteret av andre omgang hvor intensiteten i spillet vårt plutselig var borte. Surnadal fikk lov å ha mye ball, men uten å skape de helt store sjansene. Men på en corner får de likevel redusert. Etter dette gjør vi noen bytter og vi klarer å ta over spillet igjen, men vi er ikke like skapende i andre omgang som i første. Likevel gir vi oss selv veldig godkjent med høståpningen, tre fortjente og verdifulle poeng gir oss selvtillit frem mot de neste kampene.

Mange gode prestasjoner, men et ekstra pluss til Mari som nå har bokført åtte scoringer på de siste tre kampene. Hun viser også god sportsånd når hun feirer ganske avmålt etter scoringene mot sine venninner fra moderklubben. En debutant fikk vi også når Sara Eide (fra Frøya) tidligere Byåsen KF spilte siste halvtimen på venstre kant. Sara klarte seg veldig bra i den rollen, og blir en flott tilvekst for KIL/Hemne.