KIL/Hemne: Målkalas mot Byåsen

Viktige poeng og viktig bidrag til bedre målforskjell var noe av beholdningen etter hjemmekampen mot Byåsen2, hvor vi til slutt vant hele 9-0. For andre helg på rad fikk vi en firemålsscorer.

Bildet: 4-målsscorer Mari Smevoll (bildet er fra bortekamp mot Grei i fjor høst)

Byåsen2 har slitt med å få poeng denne sesongen og i tillegg gått på noen stygge smeller. Litt av utfordringen før kampen var derfor å unngå undervurdering, samt at vi uansett kamputvikling måtte holde energi og trykk i spillet vårt. Disse oppgavene løste vi veldig bra.

Det første målet kom allerede etter 7 minutter, en fin prestasjon av Mari som mottar ballen fra Line på hjørnet av femmeteren, derfra trekker hun seg utover i banen og med sin venstrefot skrur hun ballen elegant i mål i Byåsen-keeperens lengste hjørne.  Forrige helgs firemålsscorer Trine øker ledelsen til 2-0 etter 16 minutter, før Mathilde scorer sitt første offisielle K/H-mål når hun med en følsom høyrefot løfter ballen over keeper på et skudd fra ca. 25 meter etter 27 minutter. Vi fortsetter å skape store sjanser inn mot pause, men det eneste vi har å klage på i første omgang er effektiviteten og vi noterer at vi brenner åtte store målsjanser før pause.

I andre omgang er planen å holde trykket oppe, som vi snakket om før kampen, og det klarer vi absolutt. Til slutt ender det med 9-0, etter at Mari hadde satt ytterligere tre baller i nettet, Line scoret sitt første mål for sesongen, og Sandra scoret sine to første mål i K/H-drakt etter overgangen fra Trondheims-Ørn.

Totalt sett er vi veldig fornøyd med gjennomføringen. I første omgang brenner vi mange sjanser, mens vi i andre omgang scorer seks mål etter til dels svært flott angrepsspill. At Mari sørget for at vi fikk vår andre firemålsscorer på to kamper, og Sandra scorer sine første mål er også viktig for selvtilliten for jentene.

Nå gjenstår en kamp før ferien og det er mot serieleder Molde på bortebane neste lørdag. Med seier eller uavgjort vil vi ha kontakt med Molde og Fortuna (tapte mot Tr.Ørn i dag), og den kommende treningsuka blir derfor viktig. Vi sørger for storbuss til Molde, slik at alle som ønsker kan få være med å støtte laget i en tøff bortekamp.