KIL/Hemne: Viktig poeng sikret på overtid mot Fortuna

Ett poeng føltes som en seier der og da, selv om det i høyeste grad var fortjent.

Det var en noe «tynnslitt» tropp som reiste til Aalesund for å spille toppkamp. Julie Roald Eide var ikke tilgjengelig til denne kampen, og Mathilde Dahl Sørhaug var uheldig og tråkket over på siste trening før kamp. Inger Slupphaug (syk) og Alvilde Ulfsnes var heller ikke tilgjengelige. I tillegg har vår mangeårige toppscorer Marielle Meyer bestemt seg for å ta en pause fra fotballen, vi håper hun kommer fort tilbake da vi vet hun fremdeles har mye ugjort foran motstandernes mål. I tillegg 3-div kamp mot Verdal søndag gjorde derfor at vi reiste med kun 11 utespillere til denne kampen. Pr i dag har vi litt for få spillere til å utruste to seniorlag, og uten god støtte fra vårt J17-lag har det vært helt umulig.

Kampen borte mot Fortuna på Color Line Stadion ble akkurat så tøff og tett som forventet. I tillegg ble det en god og velspilt kamp krydret med mer dramatikk og nerve enn de fleste av oss noen gang har opplevd. Se høydepunkter fra kampen her.

Målene kom slik. Fortuna tar ledelsen 1-0 fem minutter ut i annen omgang. Et innlegg fra venstresiden blir styrt i mål fra første stolpe av avdelingens toppscorer Katarina Sunde. Vi utligner til 1-1 i det 93.minutt. Etter litt frem og tilbake utenfor hjemmelagets sekstenmeter slår Lovise en pasning ut på kant til Amalie som slår innlegg inn på bakre stolpe hvor Sara uforstyrret får stå og heade ballen i mål.

Mye av kampforløpet ble som vi forventet denne gang. Vi regnet med at Fortuna gikk ut i hundre, og at vi måtte ri av de første 15-20 minuttene. Slik ble det da også. Fortuna la et ordentlig trykk på oss, kom seg etter hvert til flere cornere, blant annet tre cornere på rad hvor de stabler opp mange spillere inne i målgården. Men vi forsvarte oss godt, ofret så mye som vi hadde avtalt på forhånd for å blokkere skudd etc. og de store sjansene uteble for hjemmelaget. Etter hvert fikk vi mer tak i spillet, klarte å straffe pasningsfeil for hjemmelaget og ikke minst vant vi de fleste dueller inne på egen halvdel. Dette førte til noen gode overganger, men ikke de helt store sjansene for oss heller. De siste 15-20 minuttene av omgangen er klart vår, og i denne perioden har vi full kontroll foran eget mål. Omgangens desidert største sjanse kom etter 33.minutter når Sara flikkes gjennom av spisskollega Mari, kommer alene med keeper, men med to forsvarere i hælene og litt skrått til venstre klarer hun ikke å overliste hjemmelagets keeper, og det ender i en corner for oss.

God stemning i garderoben i pausen, men enighet om at jobben ikke var gjort ennå. Som forventet kom Fortuna ut med voldsom aggressivitet også i starten av andre omgang. En god overgang fra oss på venstresiden blir brutt av Fortuna som kontrer med en bakromsball til sin spiss, men fantastiske returløp fra trioen Solfrid, Lovise og Amalie gjør at spissen aldri kommer til avslutning. På påfølgende angrep derimot får hun avsluttet og dermed 1-0 til hjemmelaget. Bare tre minutter seinere svarer vi nesten. En corner fra Maren avklares ut igjen til Maren på høyresiden, hun trekker seg innover i banen og avslutter med sitt gode venstrebein med et skudd i tverrliggeren. Vi er flinke til å følge opp returen, men dessverre klarer ikke Trine å få helt kontroll fra fem meter, og skuddet går like utenfor stolpen til Fortuna. Kampen bølger nå frem og tilbake mellom to lag som nekter å tape denne kampen. I det 65.minutt ser vi hvor mye kampen betyr på tenningsnivået for spillerne. En tøff duell ute på sidelinjen fører til at to-tre spillere faller over hverandre. En liten dytt fra en av våre spillere provoserer en Fortuna-spiller så mye at det kommer et slag mot ansiktet tilbake. Ikke et kraftig slag, men så kraftig at dommeren mener det kvalifiserer til gult kort. I og med at spilleren allerede har gult så resulterer det også i rødt kort. De siste 25 minuttene blir selvfølgelig preget av dette, og selv om Fortuna ypper seg på noen overganger så er det vi som styrer det meste på Color Line Stadion. Men vi klarer ikke helt å utnytte dette, og Fortuna kommer på noen farlige overganger også mot slutten av omgangen. Vi har flere skudd på mål, men dessverre blir det litt mye løskrutt. I det 81.min kommer vi til en stor sjanse når vi kommer fri på høyresiden. Innlegget på bakre stolpe til Sara er godt, men volleytreffet er ikke reint, og skuddet går via bakken, Fortunas keeper og ut til corner. Neste store mulighet skulle ikke komme før på overtid. Amalie skjærer inn fra venstresiden, fyrer, og tverrliggerskudd nummer to var et faktum. Nå fryktet vi at dette ble siste mulighet for å få med seg et poeng hjem. Men vi ga oss ikke ennå, tre minutter på overtid kommer altså avgjørelsen som gjør at vi opprettholder avstanden på to poeng opp til Fortuna på toppen av tabellen. I etterkant av målet deles det ut to gule kort til hjemmelaget for protester mot dommeren, da de mener det burde vært blåst frispark noen trekk i forkant av målet. En av spilleren får i tillegg gult nummer to etter kampslutt, og dermed rødt. Vi skal være så ærlige å si at vi skjønner frustrasjonen og at vi er heldig som slipper unna akkurat med den avgjørelsen. Men derfra og til å spekulere i at dommeren har en agenda fordi han representerer naboklubb og konkurrent Herd, blir kanskje å trekke det for langt (dette har blitt omtalt i sosiale media og i Sunnmørsposten etter kampen). Selv om dommeren muligens gjør feil i nevnte situasjon så er det ellers tvers gjennom god kampledelse av en ung, god og myndig dommer som legger lista akkurat så høyt den bør ligge. Det er heller ingen andre kontroversielle avgjørelser i løpet av kampen.

Neste utfordring for K/H-jentene nå blir 2.runde i NM borte mot Trondheims-Ørn førstkommende torsdag kl.1900. I den kampen kan vi også få se en K/H-debutant, nemlig buvikingen Sandra Johansen, som har meldt overgang fra nettopp Trondheims-Ørn. Vi håper mange av våre supportere dukker opp på Utleira Kunstgress hvor kampen spilles. Seriekampen hjemme mot Nardo som var satt opp til onsdag er for øvrig utsatt til torsdag 13.september.