KIL/Hemne: Poengene gledet mest i serieåpningen

Det ble en tøffere kamp enn mange trodde i serieåpningen borte mot Surnadal. Men til slutt ble vi belønnet for vår tålmodighet og kunne innkassere tre viktige poeng.

Vi måtte vente i 78 minutter før vi fikk 1-0. Da mottok Sara ballen ute på venstrekanten, og klarer å komme seg forbi Surnadals midtstopper. Fra spiss vinkel setter hun ballen sikkert i mål. Bare fem minutter seinere øker Solfrid til 2-0 direkte på corner. Da var vi ganske trygge på at tre poeng skulle bli med hjem, men hjemmelaget ordnet litt spenning på slutten da de reduserte til 1-2 på et innlegg fra venstre som styres i mål fra bakre stolpe.

Forhåndstipsene tilsier at dette skulle være et topplag mot et bunnlag. Men Surnadal har styrket laget sitt kraftig inn mot seriestart og vil garantert plukke poeng fra mange lag, spesielt på hjemmebane.  Spesielt det unge spissparet Holten/Gjul vil lage problemer for de fleste forsvar utover sesongen.

Etter en jevn åpning de første ti minuttene så tok vi mer og mer over banespillet. Etter hvert kom også sjansene, og vi burde ledet med minst to mål til pause. Vi nevner blant annet volley fra Sara som går i tverrligger og ned på strek, påfølgende retur fra Line reddes av keeper. Langskudd fra Mathilde som har retning krysset, reddes fenomenalt av hjemmelagets keeper, og på slutten av omgangen har vi en heading som går i tverrliggeren. I andre omgang har vi ballen enda mer, men det fører også til at det blir trangere på hjemmelagets halvdel og vi sliter med å skape de helt store sjansene. Offside-fellen til hjemmelaget er også effektiv, og lurer oss litt for ofte.

Til slutt klarer vi altså å berge tre poeng likevel, på en litt under middels dag. Tempoet i pasningsspillet er litt for lavt, og initiativene foran ballfører litt for få, dette er ting vi må få rettet på allerede til neste helg. Da kommer Orkanger på besøk til et skikkelig lokaloppgjør, og det er absolutt ingen grunn til å sitte hjemme å gruble på hvordan det går. Møt opp på Hemne sparebank Arena lørdag kl.1400 og støtt oss i en garantert tøff batalje.

NB! I kveld serieåpner KSB med bortekamp mot NTNUI – referat fra denne kommer i morgen.

Kampfakta:
21.april kl.1400 2.div kvinner avd.6
Surnadal/Søya/Todalen – KIL/Hemne 1-2 (0-0)

Syltøran Kunstgress, ca 60 tilskuere.

Mål:
78.min 0-1 Sara H Bjerksæter
83.min 0-2 Solfrid V Hofset
89.min 1-2 Surnadal