Herrer senior A og B: MSA hjemme mot Strindheim 2 og Orkla 2.

2 nye hjemmekamper unnagjort og 4 nye poeng for MSA. 4-4 mot Strindheim 2 i en heseblesende fotballkamp og seier 4-2 mot Orkla 2.

Kil/Hemne - Strindheim 2 4-4

Lørdag 27.05 kom Strindheim TF 2 på besøk hos oss i Ånesøyan. Kampen var flyttet innendørs grunnet en Frissbeegolf turnering. Men med fine spilleforhold inne i Sodvinhallen skulle dette bli en morsom og underholdende fotballkamp. Strindheim skårer først etter 11 minutter. Vi roter bort ballen i eget felt når vi prøver å spille oss ut og pang så er gjestene i ledelsen. Noen minutter senere gir vi bort en gratis corner. Den banker Strindheim inn i feltet med full styrke. Vi blir bare stående og se på før Strindheim header ballen i mål på bakre stolpe. Fantastisk corner, men svakt av oss. 0-2 og vi må igjen klatre en lang motbakke. Med lenge igjen av kampen er det fortsatt mulig å snu dette, da vi egentlig har startet kampen bra spillemessig. 21 minutter spilt da Edvard spilles gjennom i bakrom. Han er sikker som banken og reduserer til 1-2. Vi kjører kampen nå og skaper flere store muligheter på få minutter. 28 minutter har gått da Edvard igjen dukker opp. Denne ganen på bakre stolpe. Han header ballen enkelt i mål og utligningen er et faktum. Vi kjører over Strindheim i denne perioden og vi burde hatt flere skåringer. 43 minutter ut i oppgjøret gir vi ballen bort på ny helt ut av det blå. Strindheim er nådeløs og kan gå til pause med ledelse 2-3. Selv om vi ligger under går vi til pause med troen på at her er det mulig med 3 poeng.

Pga. sykdom må vi gjøre et bytte i pausen. Tomålscorer Edvard flyttes ned på høyre back, og Morten kommer inn i midtbaneleddet. Vi kjører på fra start i 2. omgang og skaper flere store muligheter uten at det gir umiddelbar uttelling. 67 minutter spilt da Edvard fosser oppover høyresiden. Han nærmer seg 16 meteren fra skrå vinkel. Keeper tror det kommer et innlegg og tar et skritt ut i feltet. Det gir Edvard det rommet han leter etter og han banker ballen i mål ved nærmeste stolpe. 3-3 og vi er like langt. Vi fortsetter å kjøre og Strindheim er bare sporadisk på besøk inne på vår halvdel. En lang ball lempes opp i bakrommet etter 77 minutter der Håkon har startet. Keeper kommer på halvdistanse og vår storskårer lobber ballen enkelt over keeper og plutselig leder vi kampen 4-3. Det begynner nå å bli store rom begge veier i den store hallen og det blir mye kontringer begge veier, men vi har egentlig full kontroll på matchen og det ser ut som vi skal ro i land en hjemmeseier. Men etter 90 minutter får en motspiller løpe helt fra langt inne på egen halvdel. Han kommer seg inn i 16 meteren og felles i det han vender opp på tur hjem igjen. Straffe til Strindheim. Straffen reddes mesterlig av Asbjørn før de setter returen i mål. Vi roter bort seieren i sluttminuttene og ender derfor med 1 poeng.

Mye bra og ta med seg fra denne kampen, da vi til tider varter opp med fantastisk angrepsspill, men blir vanskelig å vinne fotballkamper når vi slipper inn fire. sterkt og komme tilbake etter å ligget under to gangen, svakt og rote bort ledelsen når vi først har fått den.

Laget: (4-3-3) Asbjørn Solheim - Torje Halsan - Jonas Meyer - Martin Singsdal Volden - Håkon Vollan Langø - Edvard Spjøtvold - Brynjar Snekvik - Daniel Kaald Estrin - Pål Fredrik Simonsen - Håkon Aarvaag - Bendik Simonsen.

Innyttere: Morten Aunhaug (45min) - Tobias Leenen (20min) - Petter Sødahl (12min)

Ubenyttet reserve: Fredrik Torsø (keeper) og John Håvard Betten Moen.

Kampfakta:

Cornere: 2-8 - Målsjanser 9-5.

Hat-trick helten Edvard.

Kil/Hemne  - Orkla 2 4-2

Mandag 05.06. kom nabo og rival Orkla på besøk. Gjestene har fått en tung start på sesongen, så her var det bare tre poeng som var godt nok mot tabelljumbo Orkla2. Mye forball til denne kampen for vår egen del da fire fra startellveren sist manglet i tillegg til Anders som har vært ute en stund. Da er det ekstra morsomt når resten står frem og viser at de også vil spille. Edvard med hat-trick sist måtte kaste inn håndkle under oppvarmingen og Tobias får derfor sin første start for A-laget. Morsomt for ungutten fra Aure som til vanlig spiller for vårt gutter 16 lag.

Vi startet kampen litt som forventet og vi hadde mye ball. Orkla la seg bakpå og forsvarte seg med alle 11 langt inne på egen halvdel. Vi kom til en rekke muligheter men det blir bare nesten. Vi er spesielt farlige når vi får satt opp vingene våre 1 mot 1. Første kvarteret er vi fullstendig overlegne uten at det blir noen skåringer. Orkla kommer seg litt mer inni det etter hvert og er flinke til å spille seg ut i sitt 3-5-2 eller 5-3-2 system. De dobblet mye på kantene og backene våre fikk kjørt seg litt utover første omgangen. 26 minutter ut i oppgjøret lager vi ett litt unødvendig frispark ute ved cornerflagget. Dødballen slåes perfekt på bakre stolpe og Orkla header inn ledelsen. Vi er inne i en litt svak periode av kampen og det ser ut som det er Orkla som vil mest. Dette endrer seg heldigvis ganske raskt og vi tar tilbake kontrollen på kampen. 43 minutter spillt da Bendik banker ballen i mål på halv volley fra 12-13 meter helt borte ved stolpen. Fin avsluttning og vi er godt fornøyd med å utligne like før pause. Men guttene har store planer før pause. bare to minutter senere dukker Bendik opp igjen etter klabb og babb i feltet. Ballen går mellom bena på keeper og plutselig leder vi. 2-1 etter 45minutter. Ole Johan brøler til sin forsvarsbauta Jonas at nå må vi holde dette til pause. Slik ble d ikke. Bare sekunder etterpå vinner vi en corner. Jonas er først på den og setter inn 3-1 på elegant vis. Vi går til pause på stillingen 3-1 og vi skårer 3 mål på 2 minutter like før pause. Fullt fortjent i en omgang der vi er klart best.

I pausen ønsker vi å fortsette trykket og sørge for å punktere kampen så tidlig som mulig. En innbitt gjeng i hjemmegarderoben har troen på seier.

2 omgangen starter litt som 1 omgangen. Vi har mye ball og Orkla ligger veldig dypt. Vi triller ball uten at vi skaper så mye første minuttene. Og da skjer det som ikke skal skje. Orkla er på en sjelden visit og setter inn 3-2 etter 54 minutter. Nå er det plutselig kamp igjen. En litt kaotisk periode der ting bølger litt frem og tilbake avsluttes med et glimrende gjennomspill av Pål Fredrik som ender opp hos Tobias. Han er iskald alene med keeper og øker ledelsen til 4-2. Da er i realiteten kampen over og vi har full kontroll resten av matchen. Vi skaper mange store sjanser uten at vi klarer å få ballen i mål flere ganger. En godt gjennomført fotballkamp som gjøres litt mer spennende enn den egentlig trenger å være. Men 3 poeng og 4. kamp på rad uten tap. Neste helg venter en tøff bortekamp mot Sverresborg før vi får besøk av Nardo 2 i neste hjemmekamp.

Laget: (4-3-3) Asbjørn Solheim - Sander Vollan Langø - Jonas Meyer - Martin Singsdal Volden - Håkon Vollan Langø - Morten Aunhaug - Daniel Kaald Estrin - Pål Fredrik Simonsen - Tobias Leenen - Petter Sødahl - Bendik Simonsen.

Innbyttere: Sonde Hansen (15 min) - Magnus Hofset (12 min)

Ubenyettet reserve: Fredrik Torsø (keeper)