Herrer senior A og B: Uavgjort for MSA i Alvdal

Lørdag 22.04. tok vi turen til Alvdal for årets første bortekamp. Sola skinte, selv om en del vind gjorde det litt vanskelig. Mange forhåpningsfulle publikummere var samlet på Steimoegga for Alvdals første hjemmekamp for året på en meget fin kunstgressbane. For MSB ble det tøft hjemme mot Rindal søndag ettermiddag.

Foto toppbilde: Foto: Margrethe Otnes/ AMIV

Turen startet klokken 10, vi plukket opp noen i Trondheim før vi kjørte ned til Tynset for en matbit og en strekk på beina. 14.45 var vi fremme på Alvdal og vi var klare for en tøff bortekamp. Og tøft ble det. Alvdal tråkket til fra start og det ble en del dueller de første minuttene. Etter hvert fikk vi litt tak om kampen og produserte to store muligheter ved Anders. Troa begynte å komme. Etter kvartere måtte dessverre Anders forlate banen med skade. Etter dette gir vi bort initiativet i kampen og Alvdal tar over. De skaper en del store sjanser og får god hjelp av medvinden. De blir også snytt for en straffe da vi handser langt inne i feltet. Dommer velger heldigvis å trekke den utenfor til Alvdals store frustrasjon. De kriger oss ut av stilen og planen vår går litt opp i limingen. Vi rir det av og går til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang er det vi som tar tak fra start. Vi blir mer direkte, og skaper veldig mye nesten. 10 minutter ut i omgangen spilles Bendik gjennom. Han drar seg inn i feltet og rives over ende med full kraft. Soleklart straffespark. Dommer velger å overse dette og kampen fortsetter. Vi styrer mye av banespillet og Alvdal lykkes ikke med de lange pasningene sine, nå som det har blitt motvind.

65 minutter spilt da Torje blir med høyrekanten på en løpetur ned mot dødlinja. De kjemper om ballen og våre eminente venstreback er sterkest i duellen og presser bort Alvdal spilleren. Vingen roper på straffespark men dommeren bare vinker spillet videre. Noen sekunder senere vifter assistentdommeren med flagget. Straffe. Hjemmelaget er sikker fra straffemerket og tar ledelsen 1-0.

Dette gir oss nye krefter. Vi fortsetter å kjøre kampen, kun avbrutt av noen småfarlige kontringer. Vi skaper noen gode muligheter som vi misbruker. 80 minutter spilt da Håkon spiller gjennom Edvard med en glimrende pasning. Edvard er iskald alene med keeper og bare tupper den forbi målvakten.  1-1 og vi jager tre poeng. Siste ti minuttene ble litt kaotisk da begge lag går for tre poeng, men det blir ingen flere mål og 1-1 er et greit og rettferdig resultat. Bra av oss å kjempe oss tilbake etter vi ligger under. 1 poeng i årets første bortekamp. Viktig med tanke på fortsettelsen da vi ikke har vært veldig god på bortebane de siste årene.

Bildene:
Obligatoriske bilde på sparken i Tynset. Trollet på Tynset. Kan noen finne Petter? Ole Johan maner til kamp i solskinnet. Edvard, dagens målskårer.

Kampfakta:
Herrer 4. divisjon runde 2 Steimoegga (Alvdal)
Alvdal - KIL/Hemne 1-1 (0-0)

Målsjanser:7-6
Corner: 2-3

Mål:
1-0 65.min Alvdal
1-1 80.min Edvard Spjøtvold

Laget: (4-3-3) Asbjørn Solheim – Sander Vollan Langø – Jonas Meyer – Daniel Kaald Estrin – Torje Halsan – Martin Singsdal Volden – Brynjar Snekvik – Edvard Spjøtvold – Anders Singsdal Volden – Håkon Aarvaag – Bendik Simonsen

Innbyttere: Petter Sødahl (75min) – Sondre Hansen (20min) – Ole Martin Fjelnsetnes Langø (12min)
Ubenyttet reserve: Håkon Vollan Langø

5.divisjon: Hjemme mot Rindal.

Ny hjemmekamp for våre rekrutter. Rindal var gjester. Kampen ble trukket inn i Sodvinhallen da gyselig vårvær ikke fristet spillere og dommere.

En spent gjeng satt i garderoben før kampen med minner om 15-0 tapet mot Rindal i 2022. Vi visste det ville bli en tøff kamp, da Rindal har ambisjoner om kjempe i toppen av årets 5.divisjon.

Rindal tok tak i kampen fra første spark på ballen. De skapte en god del farlige sjanser i åpningen med evig unge Roy Bolme i spissen. Men de fleste avslutningene gikk over mål. Det skulle gå 25minutter før Rindal fikk sin første skåring. Vi bommer på en klarering. Da nøler ikke Roy et sekund og banker inn 0-1. Vi kjemper oss litt mer med i kampen, og kommer oss gjennom på venstrekanten ved to anledninger uten at det blir de største sjansene. Litt mer klinisk her så kan vi utligne. Rindal har mye ball og styrer det meste som skjer i første omgang, men ingen flere skåringer.

2. omgang starter som i første med et kraftig Rindal press. Og bare fire minutter ut i omgangen øker bortelaget til 0-2 etter et fint innlegg og en god heading. Vi er mere med, og hever oss litt fra 1.omgangen og skaper noen store muligheter ved vår lynving Tobias, uten at vi får ballen i mål. Edvard er også veldig nær skåring, men vi lykkes ikke helt. Rindal øker på til 0-3 etter 86minutter ved en 15 år gammel debutant. Vi taper fortjent mot et godt Rindal lag, men tross alt så hever vi oss mye fra kampen på høsten i fjor.