Kvinner A og B: Vellykket helg for damelagene

Både KSA og KSB vant tøffe bortekamper denne helga. I 1.divisjon ble det 2-0 borte mot Øvrevoll/Hosle, mens i dagens kamp i 3.divisjon ble det samme sifre borte mot Sokna.

En ny milepæl ble nådd når vi for første gang vinner to kamper på rad i 1.divisjon. Kampen mot opprykksjagende damer fra Bærum ble jevn, tett og nervepirrende. ØHIL kommer best i gang uten at det ble  et stormløp mot vårt mål. De skaper derimot en god del cornere, men vi  forsvarer oss veldig godt på disse. De cornerne vår gode keeper Karen ikke plukker ned får vi stort sett feid unna. Hjemmelaget kommer også til noen innlegg som går gjennom vårt forsvar, men vi klarer å rydde unna. Vi skaper ikke mye mot hjemmelagets mål i første omgang, men et skudd fra Maren som keeper slår til corner, og fire cornere viste at vi var i stand til å true hjemmelagets mål.

Andre omgang er bare to minutter gammel når Silje finner Marielle på et løp på høyre siden, hun drar av en ØHIL-forsvarer og legger ballen inn foran mål, der får Sara stå alene på bakre stolpe og heade ballen i mål. Fremdeles var det igjen nesten førtifem minutter å spille, og vi belaget oss på et stort trykk mot vårt mål. Men selv om hjemmelaget har ballen mye utover omgangen og sender mye folk i angrep er det fremdeles stort sett cornere de kommer til. Men corner er ikke mål mot KIL/Hemne for tiden og vi har full kontroll på disse. Største mulighet til hjemmelaget kommer når et skudd fra 20 meter lander oppå tverrliggeren. Utover omgangen får våre spisser mer og mer boltreplass, og vi er farlige frempå flere ganger anført av Mari og Marielle. Når fem minutter gjenstår vinner Maren ballen på midten, og får mer eller mindre taklet den opp til Mari som var enslig spiss på slutten. Alene med to ØHIL-forsvarere viser Mari stor styrke og ro når hun holder forsvarerne unna og iskaldt setter ballen forbi hjemmelagets keeper fra ca femten meter. I sluttminuttene har vi full kontroll og tre utrolig verdifulle poeng blir med hjem.

Nok en godt gjennomført kamp av oss, og til forskjell fra de siste kampene klarer vi idag å unngå de svake periodene i vårt spill. En god følelse for vårt forsvar å gå av banen uten baklengsmål også. Ikke alle de andre resultatene i denne runden gikk vår vei, men det er slik at skal vi overleve i denne divisjonen så må vi gjøre oss fortjent til det, og ta de poengene vi trenger på egen hånd. Fire kamper gjenstår og vi må vinne minst halvparten for å sikre kontrakten i 1.divisjon. Neste fredag er det lokaloppgjør hjemme mot Byåsen, vi håper og nesten forventer stort oppmøte. Laget trenger hjelp av hver og en av våre fantastiske supportere til å plukke tre nye særdeles viktige poeng.

Vårt tredjedivsijonslag har hatt en eventyrlig sesong etter opprykket fra 4.divisjon i fjor. Målet var å sikre plassen, men med dagens seier over Sokna har vi nå inntatt førsteplassen når en kamp gjenstår. Verdal og Nardo har en kamp til gode på oss, så "faren" for opprykk er nok ikke til stede, men resultatene disse jentene har prestert i høst er rett og slett imponenerende. Siste tap har vi nesten glemt, det kom tidlig i juni måned.

Mot et godt og fysisk sterkt Sokna ble det som ventet en tøff kamp. Men vi kom godt i gang og Alvilde satte 1-0 alene med keeper på en bakromspasning fra Emilie allerede etter 10.minutter. Resten av første omgang har vi god kontroll, og er nær ved å øke ledelsen ved ett par anledninger. Andre omgang blir mye jevnere og hjemmelaget truer oss ofte ved å bruke sine raske kanter i bakrom. Men vi øker ledelsen allerede etter fem spilte minutter av omgangen. Da viser "captain fantastic" besluttsomhet når hun tar med seg ballen og passerer flere Sokna-forsvarere. Selv om det benyttes både lovlige og ulovlige mider for å forsøke å stoppe henne, og dommeren bruker fordelsparagrafen 3-4 ganger etter hverandre, så er viljen til Maria så stor at hun til slutt kan banke ballen i nettet bak Sokna-keeperen, strålende. Sokna er nær ved å redusere ett par ganger, men flotte redninger av Cecilie gjør at vi holder nullen og fortjent vinner 2-0. Jentene fortjener nå godt oppmøte fra publikum på årets siste kamp neste søndag mot Gimse.