Kvinner A og B: Herlig snuoperasjon mot Amazon Grimstad

Tre poeng og underholdning for publikum er viktige ingredienser i en fotballkamp. For de som heier på KIL/Hemne ble begge et faktum søndag ettermiddag i en særdeles viktig kamp.

Forrige helgs tap borte mot Fløya var tung å fordøye både for spillere og støtteapparat. Det var derfor viktig å bruke uka frem mot Amazon-kampen til å få tilbake humøret, samt å bygge opp under det som tross alt var bra i de siste kampene.

Inngangen til dagens kamp var ganske enkel. Vi måtte gå ut i hundre, glemme alle tanker om finspill og sørge for at spillet foregikk på bortelagets halvdel. Dessverre er det ikke dette som skjer, vi klarer ikke å følge planen, og i stedet for å være kyniske innledningsvis gjør vi det vanskelig for oss selv. Muligens så sørger en bunke med innkast langs den ene siden for at litt av kampplanen går i glemmeboka og at vi mister den planlagte agressiviteten, det er hvertfall Amazon som tar mest tak i kampen fra start. Etter ca 15 minutter får bortelagets sterke spiss Dyngvold ballen inne i vår 16-meter, og omringet av tre av våre spillere så får hun kanskje et lite spark i i foten. Det er nok til at hun faller og dommer peker på straffemerket, kalddusj nummer en. Straffesparket settes sikkert i mål. Kun seks minutter seinere glipper det i vårt forsvar, Dyngvold stjeler ballen og alene Med Karen er den tidligere toppseriespilleren iskald og øker ledelsen til sørlendingene, kalddusj nummer to. Vi er tydelig preget etter dette og sliter med å ta tak i kampen, men vi er likevel nær redusering når et langskudd fra Mathilde går i tverrliggeren. Etter en halvtime bytter vi posisjon på Marielle og Sara, Marielle trekker ut på venstre kant og Sara går inn som spiss. Dette gir umiddelbar effekt, og etter 32 minutter, er det de to som har hovedrollene. Sara vinner en ball på dødlinja til høyre for Amazons mål, vender bort en forsvarer, og legger ballen ut 45 grader til Marielle som kommer fra sin venstre kant og bredsider inn reduseringen. I perioden etter dette foregår det meste inne på Amazons halvdel. En corner fra Solfrid ender på hodet til Ina på bakre stolpe, men nettopp stolpen er i veien når headingen er på vei mot mål. Etter 41 minutter spiller Marielle ballen til Mari på venstrekanten, innlegget blir nesten som et skudd, som går over Amazon-keeperen og direkte i mål, vi hadde hentet opp 0-2. Og mer skulle komme før det var pause, i det vi går inn i omgangens siste spilleminutt får Mari vendt opp på ca 30 meter, ser at Sara er på vei gjennom bortelagets forsvar og slår en strålende stikkball. Alene med keeper setter Sara sikkert inn 3-2, vi hadde snudd kampen i løpet av 13 minutter.

Andre omgang starter med at spillet bølger frem og tilbake, men vi skaper de fleste sjansene. Et langskudd fra Mari blir reddet av keeper, og Sara er på returen, men vinkelen blir litt for skrå. Marielle forsøker seg også fra langt hold, men ballen faller ned oppå nettaket. Amazon har noen cornere, men vi rydder godt opp foran Karen. Nettopp etter en slik corner kontrer vi. Avklaringen kommer frem til Mari som vender på midtlinjen, setter fart fremover og drar av ett par Amazon-spillere. Solfrid kommer på et herlig løp bakfra, og Mari legger ballen skrått ut til Solfrid som banker ballen opp i venstre kryss med venstre fot. Herlig angrepsfotball. Den siste halve omgangen er vi nærmere fem enn en redusering fra Sørlendingene. Nærmest er Marielle når hun fra 16-meter banker ballen i stolperota. Line er også veldig nær når hun kommer nesten alene på femmeteren, men denne gang var ikke venstrefoten til Line helt klar, og skuddet går utenfor.

En etterlengtet og veldig viktig seier. Etter en trøblete start så spiller vi oss stort opp, spesielt skryt til vårt forsvar som hever seg voldsomt, og i andre omgang rydder opp alt som Amazon hadde å komme med. Fremover skaper vi mye, både ved godt kombinasjonsspill og ved enkeltprestasjoner, og endelig var vi også mer skuddvillige enn på lenge. Ekstra skryt i dag til Mari, som virkelig er på vei mott toppformen etter sitt lange skadeavbrekk. Nå har hun scoret i to kamper på rad, og i tillegg er hun flink til å sette opp andre i gode posisjoner. Nå har vi igjen kontakt med lagene foran oss, og alt er opp til oss selv i forhold til å komme oss på riktig side av nedrykkstreken. Takk nok en gang til vårt fantastiske publikum som gjør det til en herlig opplevelse å spille på Hemne Sparebank Arena, vi håper dere kommer tilbake på de tre siste hjemmekampene også.

NB!! I morgen spiller vårt 3.div-lag viktig hjemmekamp mot NTNUI. Laget har hatt en kjemesesong, og kjemper nå om å bli topp tre, og kan til og med rykke opp til 2.divisjon. Kampstart kl.1930