Kvinner A og B: Lyn ble for gode

Lang dag som startet allerede kl.0400 for noen, føltes enda lengre etter 0-3 i sekken mot Lyn.

<div>Bortekamp mot Lyn blir regnet som en av de vanskeligste kampene i kvinnenes 1.divisjon. Med nøkkelspillere som Maren Snekvik, Hilde Rosøy og Ina Vårhus ute og oppmøte på Værnes allerede kl.0600 i tillegg, så ble oppgaven sist lørdag rett og slett for stor. Vi unnskylder ingen ting, og innser at Lyn er et bedre lag enn oss uansett hvem vi kunne stille med og uansett oppladning.</div><div><br></div><div>Det første kvarteret ble en rein enveiskjøring mot vårt mål. Lyn kommer til flere innlegg og cornere etter god og hurtig kombinasjonsfotball. På en av cornerne klarer de også å sette ballen i mål etter at vi klarer å avklare første forsøk, men ballen faller ned på et Lyn-hode før den går videre i mål. Etter ca. femten minutter får vi vår første og største sjanse i kampen, spissene Mari og Marielle kombinerer fint, og Marielle spiller gjennom Ida som kommer på et godt gammeldags «Leo-løp» inn i boksen, men helt alene med Lyn-keeper så får dessverre ikke Ida noe godt treff og ballen havner i fanget på Lyns keeper. Etter dette fortsetter Lyn å ha mye ball, men vi klarer å demme opp mye bedre enn hva vi gjorde innledningsvis. Vi har stadig muligheter på noen overganger men blir for upresise på den siste pasningen. Helt fortjent 1-0 til hjemmelaget ved pause.</div><div><br></div><div>Andre omgang starter mye jevnere enn den første, men vi klarer ikke i særlig grad å true Lyns mål innledningsvis. Lyn er det førende laget, men uten å skape de helt store sjansene de heller det første kvarteret av omgangen. Men etter ca. seksti minutter ruller Lyn opp på vår venstre side, og et skudd går via et K/H-bein og i tverrligger, på returen er dessverre Lyn-spissen mest på hogget og setter 2-0. Bare noen minutter seinere er de frempå igjen og øker til 3-0. Nå kunne vi frykte et kollaps, men våre jenter skal ha en stor pluss for at vi bretter opp ermene siste 25 minuttene og fullfører kampen med stil. Vi gjør noen rokkeringer som gir oss muligheter i Lyns bakrom, men bortsett fra at Sara er gjennom ved en anledning med «feil fot» og noen cornere klarer vi ikke å skape all verden. 3-0 til Lyn, helt fortjent, og vi var aldri i nærheten av det eller de bonus-poengene vi kunne tenkt oss i denne kampen.</div><div><br></div><div>Vi tar med oss positive ting fra denne kampen også. Blant annet siste halvtime hvor vi viser vilje og evne selv om kampen i realiteten er sluttkjørt. Vi forsvarer oss også veldig godt på cornere mot, og Lyn (med hele 12 cornere) var sjelden farlige på disse (tross ett mål). Nå venter to uhyre viktige hjemmekamper. Da håper vi å stille full tropp og med publikum i ryggen, så skal vi nok en gang blø for drakta og forhåpentligvis ta viktige hjemme-poeng.</div><div><br></div><div>Kampfakta:</div><div>26.august kl.1500 Oslo, Kringsjå Kunstgress, 1.div kvinner</div><div>Lyn - KIL/Hemne 3-0 (1-0)</div><div><br></div><div>Tilskuere: 155</div><div><br></div><div>Gult kort: Ett til Lyn</div><div><br></div><div>Sjanser: 9-3</div><div>Cornere: 12-4</div><div><br></div><div>1-0 7.min Lyn</div><div>2-0 60.min Lyn</div><div>3-0 67.min Lyn</div><div><br></div><div>Vårt lag: Karen Oline Sneve  Malin Hunderi (Nora H Olsen fra 29.min, Emilie Ringseth, Silje Franzén, Ane Skjølberg (Line Fossmo fra 70.min) - Solfrid V Hofset, Sara H Bjerksæter, Amalie H Bjerksæter, Ida M Bjørnbet, Mari Smevoll - Marielle Meyer</div>