Kvinner A og B: Herlig seier

236 tilskuere i drittværet og tre viktige poeng mot Åsane.

Høstens første seriekamp på hjemmebane gikk mot Åsane. Et av de lagene vi innkasserte tre poeng mot i vårsesongen, og et av topplagene. Vi begynner å føle på presset for å ta poeng, og det var derfor en spent tropp som møtte til kamp. Spennende og se var det også om publikum fremdeles hadde troa, og om de kom for å støtte oss. Det gjorde de til gangs, hele 236 møtte opp i regnværet, og prioriterte å støtte oss fremfor mer «behagelige» inne-aktiviteter denne lørdagen, helt fantastisk.

Det var en fokusert spillertropp som møtte til kamp, og allerede fra første spark på ball så vi at tenningen var til stede. Uansett så var det viktig å få et tidlig mål i denne kampen, for å få trua på at vi fremdeles kan skape sjanser og mål. Heldigvis varte det kun ni minutter før ballen satt i nota bak Åsane-keeperen. Maren vinner på typisk «Maren-vis» ballen ved å «stjele» den fra en av midtstopperne til Åsane, kommer seg til dødlinja og får lagt ballen flatt inn foran mål. Der dukker Marielle opp, akkurat der en spiss skal dukke opp, og kan enkelt bredside ballen inn til 1-0. Etter at vi hadde åpnet forrykende så kommer Åsane gradvis mer inn i kampen. Bare noen minutter etter vår scoring så smeller det i stolperota når en Åsane-spiller fyrer et hardt frispark på det våte underlaget, men vi slapp med skrekken. Resten av omgangen er ganske jevn, vi spiller oss til noen halvsjanser, mens bortelaget er farligst på dødballer som serves hardt inn foran vårt mål.

Andre omgang blir forholdsvis lik den første. Lagene har hver sine perioder, men vi skaper de største sjansene. Vi jubler nesten for 2-0 når Maren tråkler seg gjennom men skuddet reddes av en flott beinparade fra Åsanes keeper, den påfølgende avklaringen går i kroppen til Sara og nesten over mållinjen, men bergenserne får avverget til corner. Midtveis i omgangen inntar Amalie servitørrollen ved to anledninger. Først til Marielle som blir litt for sein slik at hun kommer for nær keeperen før hun får avsluttet. Så er det Mari som spilles gjennom, men litt ute av balanse får hun ikke helt klem på avslutningen alene med keeper. Noe mer kamptrening og Mari vil score på tilsvarende sjanser. Åsane har også sine muligheter, og igjen er det på dødball og returer etter dødballer at vi nesten blir straffet. På slutten blir det forsøkt å slå mye langt inn bak vårt forsvar, men våre midtstoppere Silje og Ina/Solfrid sammen med keeper Karen har god kontroll på disse langballene. De siste minuttene føles uansett svært lange, men til slutt kan vi juble for en særdeles viktig og deilig seier.

Vi gjorde noen omrokkeringer før kampen som slo heldig ut, og i tillegg var duellstyrken som vi hadde etterlyst i forrige helgs kamp borte mot Bossekop på plass denne gang. Silje Franzén på utlån fra Trondheims-Ørn bidro med duellstyrke og god ballkontroll og viser at hun vil forsterke oss i kampen om poengene fremover. Sammen med Ina og Solfrid (byttet på stopperrollen) hadde hun full kontroll på Åsanes spisser i denne kampen.

Vi er overveldet over publikumsoppmøte igjen. Selv etter en rekke med fem kamper uten poeng og scoringer (i tre kamper), så "fyller" vi tribunen. Det er derfor godt at vi kan bidra både med underholdende fotball og spenning i 90 minutter.