Kvinner A og B: Overlevelsesinstinktet er absolutt til stede

Med seier nummer tre på de siste fire kampene så kan det se ut som at instinktet for å overleve i 1.divisjon for alvor har slått inn hos KIL/Hemne-damene. Kampen mot Grei ble aldri velspilt, men selv Hitchcook hadde ikke klart å gjøre den mer spennende og intens.

Med ti minutter igjen, og nettopp ha "overlevd" et straffespark fra hjemmelaget, så burde vi kanskje være fornøyd med uavgjort og ett poeng. Dermed kunne vi fremdeles ha en liten mulighet til å berge plassen ved å vinne de to siste kampene. Men Ina's scoring ett minutt før full tid ble en fantastisk bonus og kan være livsviktig i forhold til å sikre ny kontrakt i 1.divisjon.

Inngangen til bortekampen mot Grei var å fokusere på oss selv, ta frem det beste fra de siste kampene og å unngå personlige feil foran eget mål slik som forrige helg mot Byåsen. Tabellsituasjonen var ikke tema.

Førsteomgang er vår, men kun på poeng. Hjemmelaget er helt ufarlige og er ikke i nærheten av å skape noe foran vårt mål. Vi skaper heller ikke mye, men får en stor sjanse når Mathilde og Mari kobinerer fint utenfor Greis sekstenmeter, til slutt ender ballen opp til Marielle på 7-8 meter, men hun er litt i ubalanse når skuddet går, og det blir derfor lett å ta for hjemmelagets keeper. Vi har ballen mest i denne omgangen, men er for upresise på de avgjørende pasningene, og det er for ofte ikke samsvar mellom bevegelser og pasning.

Vi var overrasket over hvor passivt hjemmelaget var i første omgang, og det var da også et tydelig mer skjerpet og aggressivt hjemmelag som kom ut etter pausen. Men det er vi som får kampens første gigasjanse. Amalie kommer fri skrått til høyre for Grei sitt mål, skuddet fra hjørnet av femmeteren går under keeper og er på vei over målstreken når en Greispiller får avverget på streken, på returen er Sara klar til bare å sende ballen over streken men heroisk innsats fra hjemmelagets forsvarere får blokkert avslutningen. Utover omgangen blir det et visst press mot vårt forsvar, og vi blir for ofte brutt inne på egen halvdel. Men hjemmelaget sliter likevel med å komme til klare og åpne målsjanser, mange innlegg og langskudd gir likevel en viss stressfaktor for vårt forsvar. Så kommer det plutselig to kjempemuligheter for Grei, først et godt skudd fra 14 meter som stryker tverrliggeren og like etterpå blir de tildelt straffe. Greit nok, selv om det kan se ut som en kollisjon mellom to spillere som jakter ballen. I sekundene som går før straffesparket blir tatt, så blinker det varsellys merket "2.divisjon" for de fleste av oss grønn-hvite. Men vi har keepere i denne klubben, ei av dem reiser i dag på EM-kvalik med J19-landslaget. Redningen som Karen Oline gjør på straffesparket er fra øverste hylle, vi snakker klasseredning. Det er ingen dårlig straffe heller, Karen må ut i full strekk og får slått ballen ut, så langt ut at returen blir forholdsvis ufarlig. Litt av brodden går ut av hjemmelaget etter dette, og det jevner seg litt ut igjen det siste kvarteret, uten de helt store farlighetene foran målene. Helt til det 89.minutt. Vi får frispark på nesten 40 meter, i utgangspunktet ganske så ufarlig kunne det se ut som. Men vi hadde avtalt å flytte opp stopperne Silje og Ina på alle frispark på hjemmelagets halvdel. Vi har også sett mer presise frispark fra Solfrid tidligere, ballen faller ned på ca 13-14 meter foran hele den oppstilte blokka av blåe og grønn/hvite spillere på Grei sin sekstenmeter. Usikker på om det er kun intuisjon, men Ina ser hvertfall nytten av å forsøke å nå ballen med tåspissen, noe hun klarer. Derfra så går ballen bare som et prosjektil i krysset til venstre for hjemmelagets keeper, vi snakker. Og det er bare så deilig med slike mål med kun tre minutter (tilleggstid) å spille i etterkant. Kampen dør da også ut og vi kan juble for tre meget viktige poeng og en tabellsituasjon som ser mye lysere ut.

Støtt Norsk Kvinnefotball sitt bilde. Støtt Norsk Kvinnefotball sitt bilde. Støtt Norsk Kvinnefotball sitt bilde.

Vi skal ikke ikke skryte på oss at vi gjør en god kamp mot Grei, men det viktigste er på plass, nemlig innsats, evnen til å stå kampen ut, og det som for ofte har vært utypisk for oss denne sesongen, besluttsomheten foran begge målene. Alt er nå opp til oss selv, men det gjør selvfølgelig ingenting om også andre resultater går vår vei de siste to rundene. Det er fjorten dager til neste kamp, hjemme mot Fart søndag 29.oktober kl.1330. Tiden frem til da skal benyttes godt, med intensive treninger og blant annet en treningskamp.

NB! Takk til de fremmøtte K/H-supporterne, både de som tok turen hjemmefra og de med base i Oslo/omegn - tilstedeværelsen betyr mye for laget, og engasjementet (ubeskrivelig) var i dag kanskje avgjørende :)