Kvinner A og B: Stor fremgang for KSA - Ny seier for KSB

Nok en gang tok vi poeng fra et topplag, men vi skulle så gjerne hatt alle tre poengene mot Urædd. 3.divisjonslaget fortsetter å imponere og er nå kun ett poeng fra tabelltopp.

Vi hadde mye å revansjere mot Urædd. 1-8 i vårkampen i Porsgrunn smakte ikke særlig godt, og med 0-3 i de to siste seriekampene var det nå viktig for både oss selv og omgivelsene å vise at vi kan bedre.

Vi åpnet klart best, men får en kalddusj når de scorer på et gjennomløp i bakrom fra Melissa Wiik, den tidligere landslagsspilleren og Wolfsburg-proffen lobber elegant ballen over en utrusende Karen. Vi fortsetter å trykke mot gjestenes forsvar, og de første 15 minuttene er vi helt overlegne. Vi får derfor vår fortjente utligning når Sara tupper ballen i mål fra kort hold etter godt forarbeid og innlegg fra Line.

Kampen jevner seg litt ut etterhvert, og Wiik er stadig farlig på sine smarte løp inn bak vårt forsvar. Men vi får likevel det neste målet. Et flott angrep hvor vi vender spillet fra venstre til høyre, der får Emilie godt med tid til å sikte inn sitt innlegg, og treffer Marielle på bakre stolpe som header ballen i bakken og videre opp i nettaket. Ledelsen holder i ti minutter når en Urædd-spiller får føre ball gjennom våre to bakerste ledd, og påfølgende innlegg blir enkelt bredsidet i mål fra kort hold av Wiik.

Vi er stort sett det førende laget i andre omgang, uten å skape veldig mange sjanser. Vi er nære på en corner når Marielle header over fra kort hold. Men i det 74.minutt blir et frispark fra Silje stusset videre gjennom forsvaret til Urædd, og Sara kommer alene med keeper og setter ballen helt inne ved stolpen. Vi har stort sett kontroll på slutten, og nærmer oss tre viktige poeng, men når klokken viser 89 minutter blir et langt innkast på høyde med vår sekstenmeter halvveis klarert ut på ca. 17-18 meter, vi kommer oss ikke opp i blokkering og en Urædd-spiller får skyte, og det harde skuddet går i mål ikke langt fra fingertuppene til Karen. Akkurat der og da, virket dette svært urettferdig og tungt, men etter å ha fått kampen på avstand må vi likevel ta med oss det positive fra denne kampen.

Vi gjør vår klart beste kamp i høst, scorer tre mål og viser mye flott spill. I tillegg så er intensiteten og arbeidsmoralen tilbake i laget. 1.divisjons toppscorer Melissa Wiik var forskjellen på ett og tre poeng, og det kan vi leve med. Mathilde Dahl Sørhaug fikk sin debut i 1.divisjon etter overgangen fra Utleira i 4.divisjon, og 17-åringen viste allerede nå tegn på at hun er et stort fotballtalent.

Rett etter kampen mot Urædd, var det våre rekrutters tur til å spille. Tangmoen var gjester, og med seier ville vi komme helt opp på andreplass på tabellen. I en heller laber første omgang så vi slett ikke ut som noe topplag og Tangmoen ledet fortjent 0-1. Men andre omgang var noe helt annet, løp og bevegelser stemte bedre og det meste foregikk på Tangmoens halvdel. Vi utligner til 1-1 når Hilde header en corner i mål på bakre stolpe. 2-1 kommer ved Maria når hun er på et av sine mange raid på høyresiden. Berit fastsetter sluttresultatet til 3-1 når hun setter ballen knallhardt i lengste hjørne for keeper. En imponerende laginnsats nok en gang, og med hele fem spillere fra J15/J17 ser vi at det gror særdeles godt på jentesiden i klubben. De andre resultatene i avdelingen gikk også "vår vei" denne runden, og vi ligger derfor på tredjeplass (ett poeng bak tabelltopp) når fire serierunder gjenstår, "faretruende" nær opprykk til 2 divisjon. Fredag kveld reiser vi til Verdal for å møte serielederen og seriefavoritten, og målet er å komme hjem med poeng derfra også.