KIL/Hemne: Seier i serieåpningen

Fantastisk spillevær med 10 grader, delvis sol og mye publikum på en tørr og fin kunstgressbane satte standarden for årets første seriekamp på Hemne Sparebank Arena.

Vi var spente på hva som ventet oss da nyopprykkede Ørland kom på besøk i Ånesøyan. De skulle raskt merke nivåforskjellen på 4 og 5.divisjon. Vi gikk hardt ut, og presset de tidlig tilbake på banen. Første sjanse etter 3 minutter da Anders lobber ballen over keeper og på nettaket. 3 minutter senere er Anders frempå igjen etter en glimrende crosser fra Jonas. Alene med keeper gjør han ingen feil og 1-0 etter 6 minutter. Vi fortsetter å kjøre, og skaper noen store sjanser til.

Etter 15 minutter slipper vi oss litt ned og Ørland skaper sin første sjanse da de kontrer på oss og er veldig nær redusering. Ørland får litt mer tro på det og skaper nok en halvsjanse etter 19min. Vi styrer spillet, men i denne perioden er bortelaget farlig på kontringene sine. 22 minutter spilt da tidligere KIL/Hemne spiller Daniel Kjørsvik spilles gjennom for gjestene. Han løper fra alt og alle før han felles inne i feltet. Straffe! Ørland er sikker fra straffemerket og det står 1-1.

Vi tar umiddelbart tak i kampen igjen og har mye ballen etter deres redusering. Skaper en del småfarligheter og får mange hjørnespark uten uttelling. På corner nr.6 sitter den endelig. Daniel får ballen på 16 meter etter klarering fra bortelaget. Han drar seg gjennom feltet og setter den enkelt ned i hjørnet. 2-1 etter 27min. Nå kjører vi kampen fullstendig og to minutter senere løftes ballen inn til Håkon som setter ballen på første touch enkelt bak en sjanseløs keeper. 3-1 når vi har spilt 29min. Resten av omgangen styrer vi alt som skjer, og har mye ball uten at vi skaper all verden.

Andre omgang starter forrykende og 1min ut i andre omgang skårer vi på nok en corner. Anders triller bakken ut på 16 meter til Bendik som banker ballen i krysset. Fantastisk skåring helt etter boka.

Ørland ser ut til å miste litt av motet, og vi valser over dem i andre omgang. 5-1 kommer etter et fint angrep der Pål Fredrik spilles gjennom og er iskald alene med keeper. Pål Fredrik har akkurat kommet tilbake etter et opphold i Orkla, og dette var hans første tellende kamp for sesongen. 6-1 setter Daniel et frispark direkte i mål, over en litt uheldig målvakt. 7-1 signert ny signeringen Martin som spiller sin første seriekamp for KIL/Hemne. Brynjar vinner ballen høyt og triller ballen til Martin som bare plasserer ballen i mål fra 15 meter. Bendik avslutter målshowet med en skåring helt på tampen, der han drar seg inn i banen og fyrer av ned i hjørnet.  8-1 !

En meget bra start resultatmessig, selv om vi vet at det er mye å gå på. Men en fantastisk start og 3 viktige poeng. Vi håper dette gjør at publikum også kommer tilbake neste gang.

8-1 Bendik Simonsen – 88min.

Laget: (4-3-3) Asbjørn Solheim, Håkon Vollan Langø, Jonas Meyer Nilsen, Daniel Kaald Estrin, Torje Halsan, Morten Aunhaug, Brynjar Volden Snekvik, Edvard Spjøtvold, Anders Singsdal Volden, Håkon Aarvaag, Bendik Simonsen.

Innbyttere: Pål Fredrik Simonsen (70min), Martin Singsdal Volden (20min), Magnus Hofset (25min)
Ubenyttet reserve: Fredrik Torsø, Ole Martin Langø.

KIL/Hemnes 5.divisjonslag spilte også kamp Lørdag 15.april bare 45min etter 4.div kampen var ferdig.

Vi startet kampen litt forsiktig, og Selbu var det førende laget og skapte en del farligheter. Vi må dessverre bytte keeper 20min inn i oppgjøret da Fredrik må ut med skade. Bare minutter senere tar Selbu ledelsen etter en meget merkelig situasjon der linjemann vinker for en forseelse som gjør at vi stopper opp. Dommer avviser assisten sin og Selbu leder 0-1. Vi kjemper oss tilbake inn i kampen og etter 44 minutter får vi endelig hull på byllen på straffespark. 1-1 etter 44min. Sekunder etter vi skåringen vår, er Selbu frempå igjen og sender gjestene i ledelsen 1-2 til pause.

VI gjør noen grep i pausen, og 2.omgangen kjører vi fra start til slutt. Vi produserer sjanser i fleng, og burde skåret flere. Vi må vente til 72 minutter ut i kampen før vi får nettkjenningen vår. 2-2 ved Edvard. Vi pøser på videre og Anders sender oss i føringen bare minutter senere. 3-2 og vi har full kontroll på kampen. Selbu har mer enn nok med å forsvare seg og må bruke ulovlige midler ved flere anledninger for å stoppe oss. På overtid glipper det igjen i en situasjon vi har full kontroll på, og Selbu sniker med seg et poeng. 3-3.

Litt varierende kamp av oss som vi burde vunnet til slutt. Men vi tar med oss et poeng og mye læring i at kampen varer helt til dommer blåser i fløyta.