KIL/Hemne: Berg- og dalbanekamp mot Hønefoss

Kampen hjemme mot Hønefoss ble en kamp med mange oppturer og nedturer for KIL/Hemnes damer, dessverre kom nedturene mot slutten av oppgjøret.

Kampene mot Hønefoss har alltid vært jevne, og i de fire oppgjørene lagene imellom har aldri noen vunnet med mer enn ett mål.

Trener Anders Tanems inngang til kampen var at vi skulle heve oss kraftig i første omgang i forhold til de to siste første-omgangene vi hadde prestert henholdsvis mot Åsane og Grand Bodø. Det skulle da også vise seg at spillerne hadde skjønt dette. De første 10 minuttene svingte det kanskje noe frem og tilbake, men etter dette så hadde vi fullstendig hånd om førsteomgang. Ledelse til pause med 2-0 var hvert fall ikke i overkant i forhold til spill og muligheter. Eneste lille minuset fra den første omgangen er at vi ikke klarer å utnytte flere av de store sjansene vi skaper. Første scoring kommer etter cirka 24 minutter når Sara mottar ballen fra søster Amalie, og trengt mellom to-tre Hønefoss forsvarere klarer hun å løsne et skudd fra kort hold som triller inn ved nærmeste stolperot. Cirka 10 minutter seinere bygger vi opp et fantastisk flott angrep på vår høyreside, og Ingrid klarer å komme til innlegg omtrent fra cornerflagget, det flotte legget faller ned på bakre stolpe hvor Sara har plassert seg, og elegant styrer hun ballen med hodet tilbake over keeperen og i mål.

I andre omgang skulle vi bare gå ut å fullføre jobben, tenkte vi. Vi hadde allerede planlagt at Amalie skulle byttes ut etter cirka 60 minutter, da hun sliter med en vond hel. Men denne planen måtte endres noe da først Maren gikk ned for telling, tilsynelatende med smerter i sitt opererte kne, og som ikke dette skulle være nok så måtte også Sara ta telling da hun fikk et spark i leggen. Før vi hadde klart og gjort de nødvendige byttene, og i alt virvaret som fulgte så kunne Hønefoss redusere til 2-1, mens vi var 10 spillere på banen.

Selv om vi måtte bytte alle de tre spillerne i frontleddet vårt så falt vi ikke sammen, og de tre nye på topp, Naomi, MariH og Anne Marte skapte mer enn nok til at vi burde ha punktert kampen. Den største muligheten hadde vi når Naomi spiller Anne Marte gjennom og fra skrått hold skyter Anne Marte ballen i tverrligger og ned på strek, på returen skal Mari bare puffe ballen i mål. Men dessverre har ballen en lei spinn som gjør at Mari ikke får kontroll og Hønefoss sin keeper klarer å fange ballen. I tillegg til dette har vi ett par store muligheter på corner, men dette var ikke dagen hvor vi var veldig effektive. I stedet er det Hønefoss som utnytter en mulighet på innlegg, og deres toppscorer Finnevolden er effektiv og god når hun utligner fem minutter før slutt.

Veldig bittert å miste to poeng i sluttminuttene, og opplevelsen fra forrige helg når vi berger ett poeng i sluttsekundene blir lett glemt akkurat der og da. Vi tar likevel med oss gode prestasjoner, spesielt den første timen, som viser at vi kan slå de fleste denne sesongen.

En stor takk til Hemne Brannvesen som stilte opp på dugnad før kampen, og vannet den tørre banen i Ånesøyan. Det er et kjent problem at det er stor skadefrekvens ved spill på tørre kunstgressbaner, så vi setter derfor stor pris på at Hemne Brannvesen kunne stille opp på dette på kort varsel.