KIL/Hemne: Nøkkelen ble funnet i tide i Bodø

Etter en heller håpløs første omgang og en litt mindre håpløs andre omgang, så hadde vi all grunn til å feire det ene poenget mot Grand som en seier.

Det var rett og slett ikke mye bra fotball å se fra våre jenter i 2-påskedagsrunden i 1.divisjon kvinner. Men vi gir oss aldri, og som ofte ellers i livet så gir hardt arbeid resultater.

For første gang skulle vi møte Grand i seriesammenheng, etter at vi klarte å slå dem som siste hinder på vei til opprykk i 2019. Og det var kanskje et revansjesugent Grand-lag vi møtte, for i første omgang er hjemmelaget ganske mye bedre enn oss, og leder fortjent 2-0 til pause. Vår eneste store sjanse i første omgang kommer da Sara HB spilles gjennom alene med keeper, men avslutningen reddes av hjemmelagets keeper.

Vi gjør noen bytter, og endringer i pausen, som gjør at vi klarer å flytte spillet inn på Grands banehalvdel i andre omgang. Men scoringene lot vente på seg, og ved ett par anledninger er hjemmelaget nære å øke ledelsen på kontringer. Men vi fortsetter å male på, og etter hvert så kommer mulighetene også, nærmest ved skudd i stolpen fra Amalie, og en corner som spretter gjennom hele feltet, og som flere av våre spillere er nær ved å putte over streken. Men, når vi er i ferd med å innse at dette blir en dag uten egne scoringer, så finner vi nøkkelen til å låse opp Grand-forsvaret. I  det 90 spilleminutt er det Naomi som flott spiller til SaraHB på løp mellom stopperne til Grand Bodø, og fra 7-8 meter klarer hun på en merkelig måte å lobbe ballen over keeper, og til redusering 2-1. Dette ga oss selvfølgelig blod på tann, og vi satte inn det siste giret for om mulig å berge ett poeng. Vi klarer det nesten når Maren stupheader mot mål, men ballen triller inn i hendene til Grand-keeeperen. Men Maren skulle få en ny mulighet, den oppstår etter iherdig jobb av Madelen som vinner to tøffe dueller etter hverandre, og på den siste sklitakler hun ballen videre til Naomi, som sentrerer videre til Maren, og Maren fyrer fra ca. 25 meter, og ballen går i en flott bue over keeper og i mål, 2-2. Snakk om snu fjorårets trend med innslupne mål på overtid, nå har vi selv scoret halvparten av årets mål på overtid.

Ett poeng som satt veldig langt inne, på en dag hvor vi mislykkes med mer enn vi lykkes. Men vi har en trygghet i vårt lag nå, som gjør at vi aldri mister troen, og den skal vi ta med oss videre til alle de tøffe kampene som kommer.

Forfall dagene før avreise til Bodø på både Maiken Bakke og Solfrid Vaagan Hofset gjorde også at vi måtte stokke om litt på planlagt startoppstilling. Både Sara Bjørgum Andersen, som kom til KIL/Hemne fra Rosenborg i forrige uke, og Eivor Grindeland fikk sine debuter fra start. I tillegg fikk Naomi Hoel Tche sin «redebut» etter at hun hun ble skadet etter kun ett minutt på banen i hjemmekampen mot Fortuna. Da var det selvfølgelig ekstra morsomt at hun svarte med to assister på overtid.

Neste oppgavene blir nå hjemmekamp mot Hønefoss neste søndag kl.1400 – vi håper publikum dukker opp og støtter laget.