KIL/Hemne: Trenerteamene for KSA og KSB er komplette for sesongen 2022


Vår nye hovedtrener Anders Tanem har fått med seg et solid team på sidelinjen til årets sesong i 1.divisjon

Trenerapparatet til klubbens lag i 1.divisjon kvinner er klart for sesongen 2022. Anders Tanem, som tidligere er presentert som hovedtrener, får med seg hhv Håvard Lium som assistenttrener, Thomas Stavnem som keepertrener og Bjarte Guttormsen utfyller teamet som spillerutvikler. Klubben er veldig fornøyd med å få et ungt og ambisiøst trenerteam som ser frem til å jobbe med Trøndelags nest beste kvinnelag. Den første treningsuka er allerede gjennomført, og både trenere og spillere ser veldig frem mot sesongen som kommer.

Håvard Lium (44) kommer fra rollen som hovedtrener i Melhus herrer, hvor han i år gjorde en sterk jobb med å lede laget til sikker plass i 3.divisjon etter at de lå usikkert til etter vårsesongen. Håvard har UEFA B-lisens som trener. Thomas Stavnem (22) er, sin unge alder til tross, kommet godt i gang med sin trenerkarriere, som innbefatter blant annet keepertrener på RBK sin toppgruppe for jenter, jobb med kretslag og keeperansvarlig i Nidelv IL. Thomas kommer fra Hamar, studerer i Trondheim og har UEFA B-keepertrenerlisens. Bjarte Guttormsen (25) kommer fra Steinkjer, men studerer i Trondheim, i tillegg til at han flere oppdrag som trener. Han har vært, og vil fortsatt være trener for Ranheims kvinner i 3.divisjon, kombinert med at han blir vår spillerutvikler. Bjarte har også UEFA B-lisens som trener.

Etter første treningsuke har vår nye hovedtrener følgende kommentar:
 «Første treningsuke har gått over all forventning! Veldig fornøyd med mottakelsen vi (trenerteamet) har fått fra spillergruppa og ikke minst den positive energien i gruppa. Det er ingen tvil om at vi har en sulten og utviklingsorientert spillergruppe med masse energi og et sterkt ønske om å bli bedre hver eneste trening.

Den første uka har fokuset vært å bli bedre kjent med alle noe jeg synes vi har lyktes godt med! Det har vært topp stemning og det virker som spillergruppa både liker måten vi ønsker å spille fotball på, individuelle tilbakemeldinger ned til detaljnivå og generelt opplegget som er tiltenkt for kommende sesong.»


Vårt rekruttlag (KSB) som spiller i 4. divisjon kvinner har også gjort unna sin første treningsuke. Lagets hovedtrenere vil være Luis Morin og Kristian Haugen. Sammen med seg har de Tore Kjørsvik og Tora Vaagan Hofseth i lagets støtteapparat. Vår spillerstall består av jenter 16 år (født i 2006) og eldre.

Luis Morin (42) kommer opprinnelig fra Mexico og har sin karriere som fotballspiller der. Han flyttet etter hvert til USA, og jobbet i 15 år som trener for barn og ungdom ved flere skoler og fotballklubber. I USA tok han også trenerutdanning og har USSF National D License. Kristian Haugen (26) spilte sist sesong for KIL/Hemnes førstelag, herrer senior, i 4 divisjon. Dette i tillegg til at han fungerte som assistenttrener for J17/KSB. Han velger å ta et steg ned på spillerkarrieren i 2022 for å dedikere enda mer tid på treneroppgaven. Kristian har vært trener på jentesiden i klubben siden 2019, og har tatt del 1 og 2 av NFF Grasrottrenerkurs. De to andre i teamet har også lang fartstid på jentesiden i klubben, enten som spiller, trener, eller i støtteapparat.