KIL/Hemne: Seier i «vinterkrigen» og puljevinner – nå venter Frigg

«Kaos» med snø holdt på å stoppe vår kvalikkamp borte mot Mjølner, men iherdig jobbing fra Mjølners dugnadsgjeng ispedd to av våre spilleres fedre «reddet» kampen.

Utgangspunktet før kampen mot Mjølner var ganske så klart, vi ville bli puljevinner med minst uavgjort. Målsettingen var derfor enkel, få det første målet, og gjerne også nummer to, og nekte hjemmelaget å få trua.

Bilde over: Slik så Narvik Stadion ut en time før kamp søndag, men fantastisk dugnadsinnsats gjorde banen spillbar til oppsatt tid.

Vant overbevisende 5-0 - feide både Mjølner og snøen av banen - Avisa ST

Resultatene tidligere i pulja, og påfølgende matematikk gjorde at vi var utnevnt som soleklare favoritter før møtet med Mjølner. Fokuset var derfor å ta hjemmelaget på alvor, og unngå å slippe oss ned fra nivået vi viste mot Sandefjord. Vi gikk da også ut i et voldsomt tempo, og beleiret Mjølners halvdel i åpningsminuttene, og cornerne kom som perler på en snor. Likevel innrømmer vi hjemmelaget kampens første store sjanse, da en av deres spillere får stå alene på hjørnet av 5-meteren, men heldigvis går skuddet rett på Trude i vårt mål. Vår første store mulighet kommer på frispark fra ca. 25 meter. Maren bestemmer seg for å skyte, og ballen går i en fin bue over keeper, men går dessverre i tverrligger og ut igjen. Vi skulle likevel ikke vente lenge før vi kunne juble for mål. Etter 16 minutter så får vi en corner fra venstre, som blir klarert i første omgang, men Sara vinner tilbake ballen på ca. 20 meter og fyrer av en hard markkryper som går inn til venstre for keeper. Og etter dette skjedde det fort, en gjennombruddspasning fra Amalie til Sandra som kommer alene gjennom, men blir felt i skuddøyeblikket og soleklart straffespark som Maren setter sikkert i mål. Så etter 28 minutter får vi ny corner fra venstre, og etter klabb og babb i målgården til Mjølner så får MariL til slutt satt den i mål. Vi fortsetter å produsere sjanser resten av omgangen, og flere ganger er vi litt for sein til å bare kunne sette ballen i mål på innlegg som passerer forbi målet til hjemmelaget. Litt mer besluttsomhet i våre innløp og vi ville fort hatt ett par mål til før pause. Uansett er vi godt fornøyd med å ta med oss 3-0 inn til pause, som gir en god trygghetsfølelse før andre omgang.

Vi gjør ingen spesielle korrigeringer i pausen, og bestemmer oss for at vi vil fortsette å trykke hjemmelaget bakover for flere mål. Vi er nå også tryggere på underlaget og velger å bruke ballen mer i laget når vi har muligheten til det. Nå er det Mjølner som fører kampen de første fem minuttene av andre omgang, men gradvis så tar vi på nytt over det meste av banespillet. Vi skaper flere store målsjanser, og klarer stort sett å vinne ballen høyt oppe i banen, slik at hele laget kan stå høyt. 4-0 kommer etter 57 minutter når MariL tråkler seg frem på venstresiden, og på bakre stolpe kommer Sandra og setter ballen inn i keepers lengste hjørne. 5-0 kommer etter corner, nok en gang faller ballen ned innenfor hjemmelagets femmeter, og denne gang er det MariB som får æren av å putte ballen over streken.

Gratulerte sin gamle elev Robert: Dere var raskere, sterke og tøffere enn oss - Fremover

Oppsummert så er det en meget kvalifisert opptreden av våre damer. Vi følger kampplanen fra første sekund, og gir aldri hjemmelaget tid og rom til å sette i gang noe eget spill. Vi er 100% skjerpet hele veien, og selv om dette kunne være et potensielt «bananskall» så møter vi Mjølner med respekt og fullt fokus på arbeidsoppgaver. For øvrig takk til Mjølner for en meget god mottakelse, oppvartning og ikke minst kjempejobben som ble gjort for å fjerne snøen som kom natt til søndag. Noen jobbet faktisk fra kl.0400 på natta, imponerende.

Nå venter Frigg i «2.divisjonsfinalen» (puljevinnerne), og samtidig om retten til å møte Grand Bodø (nummer 8 i 1.divisjon) hjemme/borte i endelig kvalik til 1.divisjon 2020. Kampen er oppsatt i LSK-hallen lørdag kl.1330. Dette burde jo passe oss bra i og med at vi ikke har tapt kamp på fremmed gress denne sesongen. Vi går til nok en treningsuke med hodene høyt hevet og gleder oss voldsomt til neste lørdag.