KIL/Hemne: Seier over Sandefjord og drømmen lever

Foran et stort hjemmepublikum leverte vi årsbeste på hjemmebane når Sandefjord ble slått 3-1 lørdag. Nå venter Mjølner i Narvik neste søndag.

Sandefjord vant sin første kvalikkamp hjemme mot Mjølner med hele 6-1, vi forventet oss derfor en tøff batalje når vi i praksis var avhengig av seier for å ha mulighet til å vinne vår kvalikpulje.

"Opprykksdrømmen henger i et syltynt snøre for SF kvinner" - Sandefjords Blad

Sandefjord har et ungt lag som er spillende og har mye tempo i seg, og de var også raskest ut av startblokkene på Hemne Sparebank Arena. Mye foregikk på vår halvdel de første ti minuttene, men vi slapp stort sett unna med mange innkast i nærheten av våre cornerflagg. Likevel, vi noterte to nesten sjanser for bortelaget, først når vår keeper Trude mister en tilsynelatende enkel ball foran noen Sandefjordbein, men Trude er kjapp over ballen og får kontroll. Deretter når det smeller i vår tverrligger, etter at en Sandefjord-spiller fyrer av fra nærmere 25 meter, akkurat der slapp vi med skrekken.

Etter hvert klarte vi å få mer kontroll på spillet, og stadig mer av spillet foregikk lengre fra vårt mål, selv om bortelaget hadde noen cornere. Vår første «sjanse» kom når Sandefjords keeper holdt på å rote det til på et tilsynelatende ufarlig langskudd fra Maren. Skuddet går mellom beina på keeperen, men hun er så mye på ballen at hun bremser farten slik at hun når den igjen på målstreken. Litt seinere kommer vi frem på venstrekanten, men innlegget fra Sandra heades like utenfor av MariS. Etter 36 minutter skulle vi få lønn for strevet. Amalie avanserer med ballen fra sin høyrebackposisjon, og sender en klinisk pasning gjennom bortelagets forsvar, slik at MariS kommer alene med keeper. Avslutningen fra Mari går i stolpen, men på returen står vi i kø, og Sara er den som kan skyve ballen over målstreken. Vi er nær også på corner like etter, men headingen fra Julie går utenfor mål.

I pausen var det klart for alle at vi ønsket å fortsette å prege matchen, og at vi skulle ikke legge oss bakpå. Vi skulle bli enda bedre til å holde ballen i laget når vi hadde muligheten.

Vi åpnet andre omgang med ett smell. Først et frispark hvor Sara vinner førsteballen og hvor MariS følger opp med å sette ballen i mål, men dessverre fra en offsideposisjon. Litt seinere var det Synne, som ble byttet inn fra start i andre omgang, som kom på ett av sine flotte raid på høyresiden, det harde innlegget møtes på første stolpe av MariS, men avslutningen redder keeper til corner. Så er det Amalie sin tur, nok en gang et raid oppover fra sin backposisjon, og denne gang kommer hun helt til skuddposisjon, og fyrer et hardt skudd, men dessverre står keeper godt plassert og redder det harde skuddet.

Men så kommer kombinasjonen Synne – MariS igjen. Amalie spiller fint ut på Synne på høyre, Synne utfordrer sin back, kommer seg ned til dødlinja og får slått hardt inn foran mål, der møter MariS perfekt, og denne gangen styrer hun ballen kontrollert på volley forbi keeper og i mål. Dette begynte å ligne på noe, men det var kun noen uker siden 2-0 hjemme mot Molde ble til 2-2 i løpet av kort tid, og dette lå nok i tankene til de fleste av våre spillere. Men i stedet for redusering fra Sandefjord så fortsetter vi å lage livet surt for deres forsvar, og spesielt MariL er en konstant trussel fra sin venstre kant. Og i det 83.minutt får Mari lønn for strevet når hun kjører slalåm mellom ett par av bortelagets forsvarere. Hun kommer seg til innlegg fra hjørnet av femmeteren, og dette innlegget klarer ikke en Sandefjordspiller å unngå å sette i eget mål til 3-0. På slutten blir vi kanskje litt slitne og litt baktunge, og på en corner som blir sendt inn i feltet igjen får Sandefjord sin redusering, men seieren var aldri truet, og vi kunne ta med oss en meget fortjent og viktig 3-1 seier.

"Den perfekte kampen" - Avisa Sør Trøndelag

Et resultat vi bare kunne håpet på før kampstart, etter Sandefjords nedsabling av Mjølner i første kamp. Men fremdeles er jobben bare halvgjort i forhold til å vinne puljen. Å skulle vi begynne å tro at dette er mer enn halvgjort så taper vi borte mot Mjølner, enkelt og greit. Narvikingene hjemme og borte er to forskjellige ting, og et lag som senker skuldrene og vil ha revansj fra forrige kamp blir garantert en like vanskelig oppgave som Sandefjord. Kampen mot Mjølner vil nå bli spilt førstkommende søndag kl.1400, og vi håper for våre supporteres del at den blir streamet av Avisa Fremover, kanskje i samarbeid med Avisa ST??

Tak til alle dere som nok en gang møtte opp for å støtte oss i en veldig avgjørende kamp, og ikke minst takket være publikum klarer vi å yte opp mot vårt absolutt beste når det virkelig gjelder.

Skryt også til dagens dommertrio, og spesielt dommer Jonas Johnsen fra Charlottenlund. 20-åringen må være et av de største dommertalentene vi har for tiden.