KIL/Hemne: Drama med lykkelig utgang på Koteng Arena

Etter ydmykelsen hjemme mot Fortuna forrige helg, virket det som et nytt lag entret Koteng Arena lørdag. Ett vanvittig drama endte til slutt i jubel og med seier 3-2.

Det er rart med hva en «kniven på strupen-følelse» kan gjøre med fotballspillere. Forrige kamp hjemme mot Fortuna var en kamp som kunne avgjøre mye om vi vant, men som vi ikke måtte vinne. Da var det Fortuna som hadde følelsen av «kniven på strupen». Lørdag borte mot Ørn2 var det vi som var i samme situasjon som Fortuna var forrige helg. Og forskjellen på de to utgavene av K/H damer var enorm, selv om det på papiret sto de samme navnene. Forskjellen blir veldig synlig på flere måter, ikke minst ved at det smeller i hver eneste duell, og i at vi viser en vinnervilje som varer fra første til siste spark på ballen. I denne kampen var vi helt avhengig av å være der for å slå et godt Ørn-lag som ikke hadde tapt siden de møtte oss forrige gang (15.juni). Tilbakemeldingene fra vårt eget fantastiske publikum skal vi også lytte til, de er alltid ærlige, og de hadde visst også opplevd ett annet K/H-lag denne helga enn forrige helg.

Absolutt ingen var fornøyd med forrige helgs forestilling mot Fortuna, og felles oppvask ble gjennomført på mandagstreninga. Da ble fokuset satt mot Ørn-kampen og det faktum at vi må vinne de to siste kampene for å bli seriemestere.

Vi hadde flyttet litt rundt på laget fra forrige helg, men samtlige i startelleveren fikk fornyet tillit. MariB flyttet ned som midtstopper, og MariS inn som spiss var de kanskje største forskjellene fra tidligere utgaver av K/H denne sesongen. Men de unge Ørn-jentene ville absolutt ikke gi oss noe gratis, og det ble etter hvert et drama som gjorde vondt i samfulle av kroppens nervetråder, en voldsom påkjenning.

Målene kom slik:
 0-1 etter 9 spilte minutter. SaraHB er på vei gjennom Ørn sitt forsvar men blir klippet ned på ca. 20 meter rett foran hjemmelagets mål. God skuddposisjon, og vår fantastiske kaptein Maren skrur ballen nesten helt oppe i krysset, og med hjelp av fingerspissene til Ørns keeper går den helt opp i bøylen. Et fantastisk frispark.

1-1, 51 minutter. Ørn kommer rundt på vår venstreside og får slått innlegg. De kommer til avslutning fra 7-8 meter, men skuddet går over. Dommeren mener at Ørn-spilleren blir dratt i armen i det hun skyter og dømmer straffe. Kristin Gumaer scorer sikkert på straffen.

2-1, 70 minutter, Ørns Naina Inauen får alt for god tid på hjørnet av sekstenmeteren, til venstre for vårt mål. Hun fyrer av et godt skudd som går inn i lengste hjørne, utagbart for Trude i vårt mål.

2-2, 74 minutter. Vi får frispark litt inne på Ørns halvdel. Maren ser spørrende på trenerbenken, men får sannsynligvis ikke noe godt svar. Hun bestemmer seg for å bruke all den kraft hun har og fyrer et prosjektil mot Ørns mål. Ballen går i tverrligger ned på strek, opp i tverrligger igjen, før den går videre inn i mål. Et helt unormalt fantastisk frispark. Maren sine frispark kan sees her

2-3, 81 minutter. Vi legger om til 4-4-2, og får resultat av omleggingen omgående. Mari S vinner ballen i kamp med Ørns stoppere, og spiller gjennom til SaraHB som alene med keeper er sikker som banken. Vi har snudd kampen.

Avisa Sør-Trøndelag: Opprykksdrømmen lever etter ellevilt drama

Som resultatet sier, så var det også en jevn kamp utpå banen, hvor lagene har hver sine perioder hvor de har ett visst trykk. I første omgang bølger spillet frem og tilbake, og bortsett fra vår scoring er vi svært nær 2-0 når en corner fra Maren heades i tverrliggeren av Julie, på returen er MariL på plass, men skuddet reddes på strek. Ørn hadde også ett par store muligheter blant annet når et skudd fra fem meter blir blokkert av Julie, og når en god heading fra ca like langt hold heades mot vårt mål, men hvor Trude henger med og redder enkelt.

Andre omgang starter med vår dårligste periode i kampen, og vi blir straffet ganske umiddelbart når Ørn utligner på straffespark. Etter hvert ser det ut som at alvoret går opp for oss, og vi klarer å heve oss igjen. 2-1 til Ørn kommer i en periode vi er virkelig på gang igjen, og det er derfor svært imponerende av våre at vi klarer å reise oss etter den kalddusjen. De siste minuttene går selvfølgelig veldig seint og Ørn presser på for å klare ett poeng, og fire tilleggsminutter føles mer som ti minutter, men vi rir «stormen» av uten at Ørn kommer til de helt store sjansene.

En fantastisk deilig følelse å vinne en kamp som bølger slik som dette. Sjelden har vi vært mer i kjelleren for å sikre oss tre poeng. I stil så var kanskje ikke dette årsbeste, men i vilje og vinnervilje var dette desidert årsbeste. Nok en gang tusen takk til vårt fantastiske publikum som møtte opp i et stort antall for å støtte oss.

Nå er det duket for en herlig thriller neste helg når Molde kommer på besøk til Hemne Sparebank Arena. Det har ligget i kortene hele sesongen at nettopp denne kampen skulle bli avgjørende. Nå skjer akkurat det, og alt er opp til oss selv, med seier er vi seriemestere, alt annet vil gi Fortuna seriemestertittelen. Vi hadde stort oppmøte forrige helg, og skuffet våre supportere da, nå lover vi å fremstå på en helt annen måte, og håper at dere 250 som var der sist kommer tilbake, og ta gjerne med dere en person hver i tillegg. Kampstart er lørdag 5.oktober kl.1400.