KIL/Hemne: God høststart for KSA

KSA har åpnet høstsesongen med seks poeng etter de to kampene mot Nardo hjemme og Træff borte. Etter «startvansker» i første omgang hjemme mot Nardo så har vi gjennomført tre veldig gode omganger. Og borte mot Træff viste vi gladfotball fra øverste hylle.

Vi skulle møte ett av lagene som kjemper om å unngå nedrykk, og det behøver aldri være så veldig enkelt. Træff er et veldig ungt lag, men med mange ball-talenter som ønsker å spille fotball og med offensiv innstilling.

Vi var innstilt på at vi måtte være tålmodige, og at vi møtte et hjemmelag som sto høyt i banen for å nekte oss i å sette i gang bakfra. Det stemte også veldig bra, og det første kvarteret slet vi med å komme oss fremover i banen og det var et visst overtak til Træff. I denne perioden fikk vi også noen cornere imot, uten at det ble store sjanser ut av det. Etter dette fikk vi gradvis mer kontroll på kampen, og begynte å skape ting foran hjemmelagets mål.  I det 22.minutt setter vi i gang et angrep på vår venstre side, og Maren spiller ballen i rommet mellom stopper og back hos hjemmelaget, der kommer Sandra på løp og får slått ballen lavt inn foran mål hvor Sara enkelt kan score fra kort hold. Hjemmelaget fortsetter å stå høyt, men utover omgangen straffer vi dem gang på gang og setter i gang hurtige kontringer, og hadde vi vært litt mer nøyaktig på de siste 20-meterne hadde vi kommet til flere store sjanser og scoret flere mål. Vi får likevel 2-0 etter ca. 35 minutter, denne gang er det Synne som på vår høyre side rundlurer hjemmelagets back, slår et hardt innlegg som heades kontant i mål fra kort hold av Sandra, som har stormet inn i feltet fra sin venstre kantposisjon. I omgangens siste spilleminutt mottar Synne ballen fra Maren og finner ut at hun skal gjøre det på egenhånd. Fra ganske skrått hold banker hun ballen i motsatt kryss, via stolpen og inn, vakkert. Det var Synnes første mål for klubben, og hvilken herlig måte å gjøre det på.

Synne Aksnes med god kamp og sin første scoring i K/H-trøya (Foto: Kristian Thorsen/UTmedia)

I pausen snakket vi om å fortsette slik vi avsluttet første omgang, med å flytte ballen fort langs bakken og angripe raskt I lengderetning.  Og andre omgang startet virkelig med et smell. 4-0 gjorde vi allerede i det første minuttet av andre omgang, kanskje på det flotteste angrepet så langt I år. Faktisk var mer enn halvparten av laget involvert i angrepet før ballen satt i nota. Vi vinner ballen på vår høyreback med Amalie.  Amalie legger ballen til motsatt stopper Ingrid som avanserer noen meter fremover før hun finner SaraHB. Sara flikker ballen til Hanne som kommer på løp bakfra og tar med seg ballen forbi ett par Træff-spillere. Hanne finner så Maren som på en touch slipper ballen mellom stopperne til Træff hvor MariS har kommet på løp, og alene med keeper setter hun sikkert ballen i mål. De neste 30 minuttene er det kun ett lag på banen og hjemmelaget får nesten ikke låne ballen. Vi er veldig bevegelige og trygge i vårt pasningsspill. Vi står høyt med hele laget, og gjenvinner ballen stort sett innen ett par sekunder etter at vi har mistet den. Men Træff forsvarer seg heltemodig i og rundt egen sekstenmeter, og vi klarer ikke å score flere mål. Selv om vi flytter ballen fort og Træff blir løpende mellom så klarer vi ikke å komme til de helt store sjansene. Nærmest er Trine når vi ruller opp fra venstre til høyre på håndballvis og Trine kommer løs på høyre hjørnet av femmeteren. Men en god blokkering fra en Træff-spiller hindrer scoring. Dermed må vi akseptere at 4-0 på bortebane er et godt resultat og at kampen ga oss enda litt mer selvtillit foran de neste kampene.

Takk til vårt fantastiske publikum (ca 30 stk.) som hadde funnet veien til Reknesbanen. Ikke rart at våre spillere da viser stor spilleglede utpå banen med slik støtte fra tribunen. Nå er det kampfri for oss neste helg, og neste kamp blir da den vanskelige bortekampen mot Herd om 14 dager.