KIL/Hemne: God avslutning på vårsesongen for KIL/Hemne-damene på Aker Stadion

Toppoppgjøret borte mot Molde endte med poengdeling, men vi var nærmest seieren.

Uavgjort mellom Molde og KIL/Hemne i 2.divisjon kvinner ga sannsynligvis ikke høye odds. Det var nemlig fjerde gang på rad at de to lagene spilte uavgjort i seriekamp. Ganske spesielt også at ingen er endt med samme resultat. Fra før er nemlig kampene endt slik, 0-0, 2-2 og 3-3, da måtte det jo bli 1-1 denne gang.

Romsdals Budstikke - Molde-keeperen reddet drømmen om opprykk

Det var spente spillere som reiste til Molde for å spille en slags vårseriefinale på selveste Aker Stadion. Lagene lå helt likt øverst på tabellen før den siste vårrunden (Molde med bedre målforskjell), og dagens seierherre ville få ett forsprang på tre poeng før høstsesongen starter.

Vi tok tak i kampen fra første spark, og selv om vi ikke skapte all verden de første 20 minuttene så viste vi vilje til å vinne duellene, og til å presse hjemmelaget høyt i banen. Våre forsvarsspillere var aggressive og brøt ofte foran Moldeangriperne. Etter 12 minutter får vi ett mål annullert, etter at SaraHB flikket et frispark inn i feltet fra bakre stolpe, og MariB flikket den videre inn i mål med hælen. Assistentdommeren vinket dessverre for offside, men det var et forvarsel på hva som skulle komme. Etter ca. 23 minutter så bryter Molde vårt angrep ett stykke utenfor egen sekstenmeter, men i det hjemmelaget gjør seg klar til å kontre på oss så viser Hanne hva vi er gode for, og i stedet for å slippe oss tilbake så ser hun muligheten til å vinne ballen tilbake, og det gjør hun med en strålende takling midt på Moldes halvdel. Derfra går ballen videre til MariS på ca. 20 meter, og i det vi venter et skudd fra Mari så velger hun i stedet å dytte ballen gjennom til SaraHB som kommer på løp inn i Moldes sekstenmeter. Alene med keeper gjør ikke Sara noen feil og setter ballen sikkert i mål fra 10-12 meter. Etter målet så får vi vår svakeste periode i kampen, og Molde får etablert spill på vår halvdel. Og kun fem minutter etter vår scoring så får Molde sin utligning når deres spiss kommer løs på ca. 14 meter og setter et hardt skudd i mål lavt nede ved stolpen. Etter utligningen så er det igjen vi som fører kampen, og vi er særdeles nær å ta ledelsen på nytt bare minutter etter Moldes utligning, men skuddet fra skrå vinkel går så vidt utenfor stolpen. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av første omgang, men kanskje kunne vi sette enda mer trykk på Molde sitt forsvar i andre omgang.

I andre omgang fortsetter vi å være det førende laget, og vi skaper problemer for Moldes forsvar gang på gang. Vi kan nevne flott opprulling på høyre, som ender med pasning 45 grader ut til Maren som ikke får helt klem på skuddet fra 12 meter og ballen blir enkel for keeper. Sandra skjærer flere ganger inn fra sin venstrekant og ved to anledninger så må Moldes målvakt i aksjon for å redde skuddene fra Sandra. Den aller største sjansen får vi ca. 5 minutter før slutt når MariS blir spilt gjennom, men kommer litt for skrått og avslutningen reddes av Moldes siste skanse med ansiktet denne gang. Molde skaper ikke all verden i andre omgang, bortsett fra ett par innlegg som vår keeper Marthe Jakobsen elegant plukker ned.

Avisa ST - Spilte «Rævva fotball» i sesongstarten - nå er de seriefavoritter

Totalt sett en svært godt gjennomført kamp av oss, men vi mangler det avgjørende målet som vi burde ha scoret og absolutt hadde fortjent. Vi har ikke ballen så veldig mye mer enn hjemmelaget, men vi er flinkere i omstillingene og forsvarer oss veldig godt, slik at Molde kommer til svært få sjanser. I tillegg klarer vi å sette trykk på hjemmelaget og gjenvinner ballen i gode posisjoner ofte.

Nå tar vi ferie etter en flott avslutning på vårsesongen med seire over Fortuna og Tr.Ørn2, og ett poeng mot Molde. Dette gjør at vi har like mange poeng som serieleder Molde når høstsesongen starter med hjemmekamp 10.august mot Nardo.