5 minus, 5 pluss, 5 minus


Det går opp og ned, det skal vi være de første til å innrømme. De tre siste kampene har endt med to 5-målstap (0-5 mot Tynset og 4-9 mot Rennebu), og en 5-målsseier (5-0 mot Svorkmo). Det er uten tvil artigst å vinne fotballkamper.

Vi scorer mer enn nok mål, men vi slipper samtidig inn for mange. Det handler ikke om svak forsvarsfirer eller dårlig keeper, men mer hvordan laget organiserer seg når motstander har ballen, og hvordan laget samlet tar tak og kriger for å ta ballen tilbake. Det høres enkelt ut, men likevel litt vanskelig. En kan komme med flere unnskyldninger på hvorfor det skjer, men det er ikke meningen. Likevel kan en forklare litt:

Vi er 24 spillere i troppen, og ca 15 på hver trening.  Spillerne består av Holla-arbeidere, laksearbeidere, Tjeldbergodden-arbeidere, studenter, skoleelever osv. En salig god blanding av talentfulle spillere, men der ingen er tilgjengelige samtidig, hverken tidsmessig eller geografisk.

Det betyr at det som blir mest utfordrende er å samspille laget i formasjon og struktur. Dette har tatt lenger tid enn vi først trodde, på grunn av at vi aldri har alle spillerne på trening samtidig, og aldri spiller med samme 11’er i kampene. Dette er for så vidt ikke noe nytt i KIL/Hemne, men det er utfordrende og forklarer noe av hvorfor prestasjonene svinger.

A-laget har en kamp igjen før ferien. Det er mot ByåsenTF2 søndag 23.juni kl 16.00. Med seier her, vil vi selv si oss fornøyde med vårsesongen. Da får vi 19 poeng, og har heng på teten til høsten. Vi mener selv at vi er gode nok til å slå alle. Det er kun mot Tynset vi følte vi møtte et bede lag. Og det er god stemning i gruppa, noe som kommentarene i garderoben etter 9-4 tapet mot Rennebu forteller. Det lyser motivasjon i spillerne for å få tatt revansje ved neste anledning. 9-4 er glemt, og vi gler oss bare mer til neste kamp!

PS 1: Tommel opp for Håkon Vollan Langø som debuterte på A-laget mot Rennebu (bildet).

PS2: Laurits Andersen spiller sin første hele kamp som midtstopper mot Rennebu, og får godkjent.

PS3: Angrepsrekka vår med Håkon Aarvaag (9 mål), Magnus Hofset (8 mål) og Anders Singsdal Volden (7 mål) har til sammen scoret 24 av 32 mål. De andre målene er fordelt på Jonas Meyer (2), Fredrik Sødahl (2), Knut Bugten (2), Jens Tetlie (1) og Thomas Eriksen Aarsund (1).