KIL/Hemne: Så kom ketchupeffekten

Etter å ha trøblet med å score mange mål i starten av sesongen (Byåsen i NM et hederlig unntak), så kom den berømte ketchupeffekten i andre omgang mot Hødd.

Toppfoto: Banens beste Julie R Eide og leiesoldat fra Ørn - Jenny Østerås.

Hødd hadde åpnet sesongen med å ta flere poeng enn ventet, og hadde også holdt godt følge med de andre antatte topplagene. Vi forventet derfor en tøff kamp, mot et lag som var gode til å forsvare seg, når jentene fra Ulsteinvik kom på besøk sist lørdag.

Kampen åpnet med et lite overtak til oss, og for en gangs skyld klarte vi å score tidlig og på vår første målsjanse. Et frispark fra sentralt i banen litt innpå Hødds halvdel, faller ned ca. ved straffemerket, og etter litt frem og tilbake havner ballen hos Maren som med feil fot (høyre) setter ballen over keeper og i mål. Etter scoringen dominerer vi stadig mer, og selv om vi ikke skaper all verden innledningsvis så øker vi ledelsen til 2-0 etter 20 minutter. Solfrid spiller fri Synne på kant, som kommer seg til dødlinja og får slått den berømte 45-graderen ut til Sara. Sara får et ganske ureint treff, men ballen ruller likevel inn helt inne ved stolperota. Dominansen fortsetter og vi har noen muligheter til å øke ledelsen, men i stedet er det Hødd som på en sjelden visitt får tildelt straffespark. Den settes sikkert i mål, og det er igjen kamp. Etter målet blir vi tydelig rystet og de siste ti minuttene inn mot pause var vår svakeste for dagen.

Det var en besluttsom gjeng som gikk ut til andre omgang, tydelig på at vi skulle ta tak i kampen igjen. Og omgangen åpnet med et smell, allerede etter to minutter får vi corner fra venstre, den faller til slutt ned hos Julie på bakre stolpe som sørger for å putte den over målstreken. Så får vi et femminutt med en sjansebonansa mot Høddmålet. Først ruller vi opp fra høyre, og innlegget fra Synne settes i tverrligger av Sandra. Så er det «twinsa» Amalie og Sara som går i veien for hverandre når de er forholdsvis alene på fem meter, og til slutt Hanne som fra ca. samme avstand setter ballen over mål. Kunne fort vært 5-1 der allerde etter 50 spilte minutter. Men trykket mot Hødd-målet fortsatte og etter 71 minutter er det Amalie som kommer rundt på høyresiden. Innlegget heades i mål fra ca. fem meter av kaptein Maren som kommer stupende inn i feltet. Og nå slo ketchupeffekten inn for fullt. 5-1 kommer på frispark fra hjørnet av 16 meteren som Ingrid er høyest på og header i mål. På 6-1 er det Julie som er høyest, nok en gang scorer hun på corner. Siste målet kommer på overtid, når Ingrid blir vår tredje tomålsscorer for dagen. Hun kommer løs på ca. 16 meter og curler ballen flott i lengste hjørne for keeper.

En godt gjennomført kamp av oss, og andre omgang er den beste omgangen vi har spilt i serien i år. En flott debut av vår innlånte keeper Jenny Østerås fra Tr.Ørn, som skal være vår keeper resten av vårsesongen når Helene er ute med skade og Natalia er på reise. Jenny hadde ikke all verden å gjøre, men viser at hun er på et høyt nivå blant annet når det gjelder å ha ballen i beina. Comeback fra Julie og Amalie også, etter henholdsvis eksamenspause og langt skadefravær. Julie svarer med å bli kåret til banens beste, mens Amalie var med å sette fart i laget når hun kom innpå etter pausen.

Avisa Sør Trøndelag - Målfest og festfotball

Til neste helg er sannsynligvis både Mari Borgen og Mari Smevoll (fjorårets toppscorer i 2.div) også tilbake i troppen etter skadefravær, og dette vil selvfølgelig gjøre at det blir tøff kamp om plassene fremover og et hyggelig problem for den som skal ta ut tropp og lag. Og det behøves, for inn mot ferien skal vi på rekke og rad møte seriefavorittene Fortuna (B), Tr.Ørn2 (H) og Molde (B).