KIL/Hemne: Komfortabel seier mot Sunndal

Bortekampen mot Sunndal ble Trine Strønstad’s store gjennombrudd i K/H-drakten. Jenta som blir 18 år tirsdag scoret like godt alle våre fire mål.

Bortekampen mot Sunndal var et potensielt «bananskall». Tabellsituasjonen tilsa at dette skulle være tre lette poeng, men resultatene fra kampene mot de andre lagene på nedre halvdel var et varsku om at vi måtte være konsentrerte og «på» til denne kampen også.

Med motvind i første omgang og et aggressivt hjemmelag så slet vi litt med å komme i gang. Den tørre gressbanen gjorde også at det «lugget» litt, vi brukte tid på å få ballkontroll, og pasningene satt ikke som de skulle. Det skulle likevel ikke gå mer enn sju minutter før vi scoret vårt første mål. Et flott angrep hvor Maren spiller ballen mellom stopper og back til Ida som kommer på løp fra sin høyrekant. Ida forsøker å sette ballen i lengste men Sunndals keeper redder i første omgang. På returen er Trine våken frempå og setter den enkelt i tomt mål. Utover omgangen etablerer vi mye spill inne på hjemmelagets halvdel, men i motvinden måtte vi likevel være forsiktige for å ikke slippe til langskudd. Vi måtte vente til 42.minutt før vi kunne juble for 2-0. Igjen er Maren sentral når hun slipper ballen ut til Amalie som kommer stormende fra sin høyreback og kommer seg helt til dødlinja. Innlegget mot første stolpe møtes av Trine som nærmest flikker ballen i mål via tverrligger. Kun to minutter seinere fullfører Trine sitt ekte hattrick. Nå er det spissmakker Mari som spiller henne gjennom på venstresiden, og selv om hun tar med seg ballen på skrå bort fra mål, så klarer hun å vri skuddet tilbake mot lengste stolpe, via stolpen og inn. Det var godt å få med seg de to siste inn til pause, og vi håpet at med vinden i ryggen i andre omgang så skulle dette bli komfortabelt.

Starten på andre omgang tydet også på at dette skulle bli et målkalas etter hvert, for det tar kun tre minutter av omgangen før duoen Mari og Trine spiller seg gjennom hjemmelagets forsvar. Også nå er Mari servitør, og Trine setter sitt fjerde for dagen når hun skjærer inn fra høyre og nok en gang setter den via lengste stolpe og i mål. Herfra og inn foregår det aller meste på Sunndals banehalvdel, og vi skaper mer enn nok sjanser til å lage både fem, seks og sju men dessverre lykkes vi ikke helt med avslutningene. I stedet er det Sunndal som får sin redusering når de i det 84.minutt setter et frispark i mål.

Uansett motstander så skal vi være fornøyd med å vinne 4-1 på bortebane. Vi henger med topplagene Fortuna og Molde som har en kamp mer spilt enn oss, og det har vi tenkt å gjøre slik at det blir mange spennende kamper utover høsten. De fleste av dem til og med på hjemmebane. Neste lørdag kommer Byåsen2 på besøk, vi håper igjen på godt besøk fra våre trofaste tilskuere.