KIL/Hemne: «Tidenes beste» tap

For den nøytrale tilskuer ble det en fantastisk flott fotballkamp mellom to gode lag på den nye vakre Åsane Arena. Dessverre for oss endte det med et noe surt tap.

Før kampen hadde begge lag full pott og seks poeng. Åsane ganske som forventet etter som de er en av favorittene foran årets sesong, mens vi tydeligvis har vært en overraskelse for mange.

I veldig typisk Bergensvær - høljregn på trøndersk, så gikk Åsane ut i hundre og presset oss de første minuttene av kampen. Dessverre fikk de også lønn for sin gode åpning allerede etter tre minutter da et frispark slås høyt inn i feltet, vår keeper Ingvild bokser ballen, men uheldigvis treffer ballen en av hjemmelagets spillere og triller i mål. En åpning på kampen som vi bare kunne forstille oss i vårt verste mareritt. Vi klarer ikke å komme helt til hektene med en gang etter dette heller, og Åsane fortsetter å skape muligheter når vi gjør enkle feil på egen halvdel. Men Ingvild hadde heldigvis bestemt seg for å stenge målet nå, og presterer 2-3 praktredninger, som gjorde at vi derfor red av den verste stormen. Etter hvert kommer vi mye mer inn i kampen, og vi tar over mye av banespillet i siste halvdel av omgangen, men uten at vi klarer å produsere de helt store sjansene.

Se intervju med Madelen Rønvik etter kampen

Pausepraten går på at vi må bli mer presise i vårt pasningsspill, og at vi må opp med aggressiviteten og bli bedre å gjenvinne ballen.

Det ser ut som det er en helt annen kamp når vi kommer i gang med andre omgang. Plutselig er det vi som er det klart førende laget og vi presser Åsane til å gjøre flere feil på egen halvdel. Vi gjenvinner ballen høyt oppe i banen gang etter gang og etter hvert så begynner også sjansene å komme. I det 64. minutt så skulle vi lykkes. Sigrid slår en lang ball opp i bakrom mot Sara, som klarer å kjempe til seg ballen i kamp med to Åsane-forsvarere, og når hun kommer til skudd fra 13-14 meter er det ingen tvil, og ballen fyker i mål over hendene til Åsanes gode målvakt. Der og da følte vi at vi hadde virkelig momentum i kampen, og vi ønsket å bare fortsette å gå for å avgjøre matchen.

Sportskollektivet: Åsane damer med nok en seier

Men i en periode på 7-8 minutter midtveis i omgangen så blir vi for sløve både på og utenfor banen. Åsane scorer 2-1 mens vi er bare 10 spillere på banen, da Maiken måtte ut med en skade. 3-1 og punkteringen kommer like etterpå, når en Åsanespiller får skyte fra 15-16 meter. Ved begge målene er vi for slappe i presset, og Åsanes angripere får for god tid, akkurat der vi har vært så gode de første to kampene.

Avisa-ST: Imponerte mot storfavoritten: - Det kunne like gjerne stått 3–4

Da så det selvfølgelig mye mørkere ut for oss. Men vi gir aldri opp, og tar på nytt over initiativet i kampen og skaper mange sjanser de siste femten minuttene. Men en kombinasjon av dårlige avslutninger, stolpe i veien, og en meget god Åsanekeeper hindrer oss i å score flere mål.

Svært skuffede spillere etter kampen, selv om vi totalt sett hadde gjort en veldig god kamp mot serielederen. I ettertid, en svært god bekreftelse både for trenere og spillere på at vi kan utfordre de beste lagene denne sesongen. Vi har en god og passe stor stall, innbytterne gjør nok en gang god nytte for seg. Og trekker vi bort de ti minuttene i andre omgang hvor vi slipper inn to mål, så er fotballen vi presterer denne omgangen noe av det beste et K/H-kvinnelag har prestert «ever». Gode bekreftelser også fra Åsanes trener og noen av hjemmelagets spillere på at de var veldig fornøyde med at poengene ble igjen i Bergen slik kampen utviklet seg.

Bergensavisen: Åsane er byens tredje serieleder i fotball

Nå ser vi fremover mot bortekamp mot Grand Bodø 2.påskedag, da skal vi bare finpusse på noe av det vi viste mot Åsane – og gå for 3 poeng.