KIL/Hemne: Seier 2-0 borte over seriefavoritt ØHIL i serieåpningen - akkurat det vi ønsket oss!

Norsk Tipping levnet oss ikke stor sjanse før bortekampen mot Øvrevoll Hosle i helga. De som våget å tro på oss, og til og med satse penger, kunne få tilbake 800 kroner på en hundrelapp. De angret garantert ikke.

For egen del så bryr vi oss ikke så mye om forhåndstipsene, og vi tar heller ikke av for om serieåpningen gikk bedre enn det folk flest trodde. Vi levde opp til våre egne forventninger, men i løpet av søndagen er vi uansett ferdig med denne kampen, og ser fremover mot årets første hjemmekamp, neste søndag mot Aafk Fortuna i Sodvinhallen. Det blir garantert en tøff batalje.

Kampene mot ØHIL blir alltid tett og intense, og noen kåret til og med fjorårets kamp i Ånesøyan (ØHIL vant 4-3) til årets kamp i 1.divisjon kvinner. Selv trives vi veldig godt på Ferd Arena Hosle i Bærum, og vi har aldri gått av den banen uten å ha scoret mindre enn 2 mål (spilt fire ganger der). Og det skulle vi ikke gjøre denne lørdagen heller.

KIL/Hemne sjokkerte på Hosle (Sportskollektivet, pluss-artikkel)

Kampen startet rotete med veldig mange balltap hos begge lag, det var tydelig noen premierenerver hos spillerne. Etter hvert får hjemmelaget et visst overtak i banespill, men uten at de skaper andre farligheter enn cornere. Men egentlig ut fra ganske intet, så får vi en kvalifisert målsjanse med påfølgende scoring når en av våre debutanter MariH vinner en avklaring fra ØHIL-forsvaret. Pasningen fra Mari går via en ØHIL-spiller og til Sara som plutselig befinner seg alene med keeper, og hun er iskald når hun bare triller ballen via stolpen og i mål. Vi skal være ærlige og si at vi skaper ikke stort mer i den første omgangen bortsett fra når en ØHIL-forsvarer lobber ballen over egen keeper, men keeper rekker akkurat tilbake og forhindrer at den passerer målstreken. Utover omgangen er det et visst press fra ØHIL, men begge lag sliter med kvaliteten i pasningsspillet. Hjemmelaget får sin desidert største sjanse i kampen ca 10 minutter før pause, da et skudd fra 17-18 meter har god retning, men heldigvis for oss så treffer den stolpen. Pauseledelse 1-0 er vi svært godt fornøyd med, men er klar over at vi må opp minst ett par hakk i andre omgang skal det holde til 3 poeng.

Trenere var tydelige i pausen på at vi måtte holde ballen mer i laget, og forsøke å strekke mer på ØHIL sitt lag for å skape mer plass til eget spill. Dette lykkes vi veldig godt med, og vi har stort sett god kontroll hele omgangen. Vi er flere ganger nære ved å komme oss gjennom ØHIL-forsvaret, blant annet er Maiken alene med keeper, men avslutningen triller like utenfor stolpen. Men i det 82.minutt skulle vi lykkes. Sara får presset keeper ved et tilbakespill og klarer å «stjele» ballen med seg til dødlinja, inne foran mål har Anne Marte plassert seg, og innlegget fra Sara duellerer hun i mål i kamp med en ØHIL-forsvarer, 2-0. Derfra og inn kontroller vi og vinner til slutt helt fortjent.