KIL/Hemne: En herlig lørdag på Sunnmøre

Fortuna har på kort tid blitt en av våre argeste konkurrenter og motstandere. Det smeller ofte både på og utenfor banen i disse oppgjørene, men vi ser ut til å like det.

Kampene mot Fortuna er alltid intense. Vi møtte hverandre fire ganger i fjor, og har allerede møttes tre ganger i 2019. Og kampene har stort sett alltid stor underholdningsverdi, og lagene står godt til hverandre. Men best av alt, vi taper aldri (ja hvertfall ikke etter ordinær tid da). I tillegg er det hyggelig å komme til Ålesund og flotte Aksla Stadion.

Mye sto på spill i denne kampen. Begge lagene ønsker svært gjerne å holde følge med Molde i kampen om seriemesterskap og kvalikkamper, og ingen av lagene hadde egentlig råd til å tape. Kanskje kunne begge leve med uavgjort.

Les Fortunas referat fra kampen

Nervene lå tjukt utenpå flere av våre spillere når vi ankom Ålesund og Aksla Stadion lørdag i 12-tiden, det var tydeligvis mye som sto på spill. Vi hadde nettopp (15. mai) vært her å tapt NM-kamp etter ekstraomganger, selv etter å ha ledet 2-0 tidlig. Vi var klar over at Fortuna ikke hadde tapt en hjemmekamp siden de rykket ned fra 1.divisjon i 2016, og vi var klar over at vi måtte ha en god dag og marginer om vi skulle få med oss tre poeng hjem.

Sunnmørsposten - Bokstavelig talt sjanseløse

Kampen som gikk i strålende vær og i overkant av 20 grader ble ikke veldig ulik NM-kampen for tre uker siden. Hvert fall ikke de første 70 minuttene. Fortuna kommer best ut av startblokken og har ballen en god del på vår halvdel de første ti minuttene, men uten å skape noen muligheter. Vi kommer stadig bedre inn i kampen, og etter et jevnt «andre» timinutt er vi det førende laget resten av første omgang. Første skudd på mål er likevel fra Fortuna, men skuddet fra ca. 20 meter går rett i fanget til Jenny. Etter ca 25 minutter kommer vår første store sjanse, Hanne og Sara kombinerer fint inne i hjemmelagets sekstenmeter, men Fortunas keeper er tidlig ute og klarer å redde skuddet fra Sara til corner. På den etterfølgende corneren får vi en ny mulighet når ballen spretter på femmeteren, men Fortuna er først på ballen og får renset unna. Så etter ca 31 minutter er Hanne frekk (og smart) og stresser Fortunas midstopper når hun tror hun har kontroll. Hanne kjemper til seg ballen og stormer mot mål, hun ser at Sara er bedre plassert på motsatt side av femmeteren, og legger ballen til venstre. Sara tar en skuddfinte for å skaffe seg plass, før hun banker ballen mot mål. Ballen går via Fortunas keeper før den så vidt spretter videre i mål. Fem minutter før pause er vi veldig nær å øke ledelsen når Sara tråkler seg løs langs dødlinja til høyre for Fortunas mål, ballen legges flatt inn, men Maren kommer et tidel for seint for å kunne sette ballen i mål.

I starten av andre omgang så fortsetter vi å dominere banespillet, og etter 53 minutter øker vi fortjent ledelsen til 2-0. Det skjer på et fantastisk flott angrep, sannsynligvis det flotteste så langt i år. MariB avanserer med ballen fremover i banen fra sin sentrale posisjon, hun venter akkurat lenge nok før hun stikker ballen gjennom til MariL som skjærer inn fra sin venstre kant. MariL utfordrer og drar seg elegant forbi på utsiden av Fortunas stopper før hun legger inn til Maren som kommer stormende på ca. fem meter og bredsider ballen kontant i mål. Vill jubel nå selvfølgelig. Fra midtveis i omgangen begynner vi å bli mer slitne og Fortuna tar over noe av banespillet, men vi er likevel nær 3-0 når innbytter MariS spilles gjennom men litt ute av balanse og med feil fot så klarer hun ikke å styre avslutningen på mål. Fortuna kommer etter hvert til en del innlegg og ti minutter før slutt så får Fortunas venstre back stå upresset og slå innlegg fra hjørnet av sekstenmeteren, og denne gangen er en Fortunaspiller høyest og får headet ballen i en bue over Jenny og i mål. Nå forventet vi selvfølgelig et stormløp mot vårt mål, og med cupkampen friskt i minne hadde vi all grunn til å frykte det. Men det så ut til at vi hadde lært. Det ble aldri noe massivt press og vi klarte i stedet å drepe tempoet i kampen og skaffe oss masse dødballer på hjemmelagets halvdel. En corner i det sjette og siste tilleggsminuttet gjorde selvfølgelig at nervene sto i høyspenn, men den endte resultatløs og vi kunne slippe jubelen løs.

Avisa Sør-Trøndelag - KIL/Hemne-damene vant toppoppgjøret i Ålesund

En herlig lagseier hvor samtlige spillere gjør en kjempejobb, og hvor vi sørger for at Fortuna får ha ballen veldig lite på vår halvdel. Vi står høyt og nekter rom, og hjemmelaget tvinges derfor til å slå mye langt, og da har vi full kontroll. En fortjent seier og tre viktige poeng, som gjorde at vi passerer Fortuna på tabellen. Tusen takk også til våre herlige supportere som ikke bare tok turen til Ålesund, men som også ga oss høylytt hjelp gjennom hele kampen. At Tr.Ørn2 ga oss en hjelpende hånd ved å ta tre poeng fra Molde gjorde jo ikke dagen noe dårligere.

Som bidrag til å gjøre pinseaften helt perfekt for KIL/Hemne-damene så hjalp det også at vi som siste kjøretøy kom med på ferga fra Vestnes på hjemturen – Og ikke minst at det kom en hyggelig hilsen fra vårt herrelag – den ble satt veldig stor pris på.