KIL/Hemne: Endelig seier igjen

Etter tre jevne kamper, to i cupen (Byåsen og Fortuna) og en i serien (Herd) hadde vi håpet å få en litt lettere match mot Sunndal, men vi måtte slite for poengene i sterk vind søndag kveld.

Lang tid mellom kampene og mange skader har preget vår mai måned. Nå går vi inn i en tøff periode med kamper mot de antatt beste lagene, og heldigvis er viktige spillere på vei tilbake fra skade.

Sunndal sto helt uten poeng før vi skulle møte dem på bortebane søndag kveld. En kamp vi slett ikke tok lett på, og som i tillegg ble preget av en sterk vind på langs som gjorde det vanskelig å spille god fotball.

Vi trodde vi fikk en god åpning ved å vinne valget, og dermed få medvind i første omgang. Det kan nok være at det ikke var et smart valg uansett, da vi trøblet med at ballen ble spilt for langt både i lufta og langs bakken de første 45 minuttene. I andre omgang var det litt mindre vind, og det hadde kanskje passet oss best å ha medvind i denne omgangen.

Vi tok ganske fort kommandoen i kampen, men Sunndal fikk den første store sjansen da vi blir brutt på midtbanen når vi er på vei fremover. En Sunndal-spiller kommer nesten helt alene gjennom med Natalia, men skuddet fra litt skrått hold går, heldigvis for oss, over mål. Resten av omgangen er totaldominans mot hjemmelagets mål, men uten at vi skaper all verden med sjanser. Vinden var lei å mestre, og alt for sjelden klarte vi å bygge opp angrep ved å komme oss rundt på kantene. De gangene vi klarte det så ble det også gode muligheter. De to største mulighetene får Sandra, men ved begge anledningene blir hun litt for hissig på grøten, og skuddene går over mål. Hanne skulle også få to muligheter, først når hun blir vakkert spilt gjennom av Maren, men blir stoppet da hun forsøker å gå rundt keeper. Så etter 23 minutter kommer Sara fri på 16-meteren men ser Hanne som kommer i stor fart bakfra, pasningen fra Sara viderebefordrer Hanne i en fin bue over keeper og i nettet. Dette var for øvrig vår yngste spiller sitt første offisielle mål for KIL/Hemne. Resultatet holdt seg til pause, og vi var klare for å kjempe i motvind i andre omgang.

Vinden stilnet noe i andre omgang og spillemessig gjør vi en langt bedre omgang. Vi blir mer aggressive og klarer å gjenvinne ballen høyt oppe i banen ofte. Starten er riktig bra når Hanne allerede etter 48 minutter er frempå igjen. Synne kommer rundt på høyrekanten, og det flotte innlegget settes enkelt i mål fra kort hold av Hanne. Vi går selvfølgelig for flere mål, og skaper noen store sjanser, men i stedet for 3-0 så er det bortelaget som utnytter en feil i vårt forsvar, snapper ballen og reduserer til 2-1. Med denne stillingen kan man selvfølgelig aldri føle seg helt trygg, og vi håpet derfor på et mål til for å kunne roe nervene. Men tross ett par enorme sjanser, må vi leve med høy puls resten av kampen, og til slutt slå oss til ro med at poengene tross alt er viktigst.

Nok en gang føler vi at vi ikke får ut vårt beste. Dette er vår fjerde seriekamp, og den fjerde der vi føler at vi har mye mer å gå på. Nå må vi forsøke å finne igjen til spillet og innsatsen vi har vist i cupkampene mot Byåsen og Fortuna i kampene som gjenstår før ferien. Uansett så står vi med 9 av 12 mulige poeng, og har på ingen måte gitt opp kampen om å kjempe om en topplassering. Førstkommende lørdag kl.1300 kommer Hødd på besøk, et lag som har overrasket positivt så langt, og spilt jevnt med de antatte topplagene. Altså absolutt ingen lett oppgave til helga heller.